Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2009 12:05
guttata

XXX.XXX.220.69

Vážení chovatelé a přátelé exotického ptactva,

zítřejším dnem začíná výstava EXOTIKA 2009 na výstavišti v Lysé nad Labem. Poutače na výstavu už tu sice nějakou dobu jsou, ale i tak bych Vás všechny chtěl jménem všech vystavovatelů a pořadatelů na výstavu co nejsrdečněji pozvat.

Výstava zahrnuje sekci bodovaných drobných exotů, kanárů, andulek a malých papoušků. Dále expoziční výstavu exotického ptactva ve velké hale výstaviště a expozici vodního a hrabavého ptactva.
Součástí celé akce je i prodej exotického ptactva a burza.
Mimo ptáků je na výstavě i prodej exotických rostlin - orchidejí, kaktusů, sukulentů, a expozice akvaristiky a teraristiky.

Na výstavě jsem včera byl a výstava je v letošním roce rozhodně jinak pojatá a úplně jinak řešená, než v loňském roce. Řekl bych, že ptáků bude rozhodně víc.
Na výstavu se letos dokonce sešlo takové množství nabídek, že jich muselo být mnoho odmítnuto. Bohužel, ani výstaviště v Lysé nad Labem není nafukovací...

Těšíme se tedy na Vaši návštěvu a doufáme, že se Vám bude výstava líbit!

Jan Cvrček

29.10.2009 17:20
vabl

XXX.XXX.223.25

guttata napsal(a):

zítřejším dnem začíná výstava EXOTIKA 2009 na výstavišti v Lysé nad Labem. Poutače na výstavu už tu sice nějakou dobu jsou, ale i tak bych Vás všechny chtěl jménem všech vystavovatelů a pořadatelů na výstavu co nejsrdečněji pozvat.

Výstava zahrnuje sekci bodovaných drobných exotů, kanárů, andulek a malých papoušků. Dále expoziční výstavu exotického ptactva ve velké hale výstaviště a expozici vodního a hrabavého ptactva.
Mimo ptáků je na výstavě i prodej exotických rostlin - orchidejí, kaktusů, sukulentů, a expozice akvaristiky a teraristiky.

Na výstavě jsem včera byl a výstava je v letošním roce rozhodně jinak pojatá a úplně jinak řešená, než v loňském roce. Řekl bych, že ptáků bude rozhodně víc.
Na výstavu se letos dokonce sešlo takové množství nabídek, že jich muselo být mnoho odmítnuto. Bohužel, ani výstaviště v Lysé nad Labem není nafukovací...

Jan Cvrček

Prosím o sdělení kdy probíhá burza.
Děkuji

29.10.2009 17:35
eden

XXX.XXX.65.112

vabl napsal(a):
Prosím o sdělení kdy probíhá burza.
Děkuji

Já jsem to pochopila tak, že burza je po celou dobu výstavy.

29.10.2009 17:46
guttata

XXX.XXX.220.69

eden napsal(a):
Já jsem to pochopila tak, že burza je po celou dobu výstavy.

Už od včera je v horním sále, kde také bude burza, prodej ptáků od vystavovatelů - výstavní zebřičky, chůvičky, pásovníci, sem tam amady a stříbrozobky, holoubci pruhovaní, andulky,...

Na http://www.vll.cz/aktualni-vystava.php najdete hned v prvním velkém odstavci informace o burze, i kontakt na garanta.

31.10.2009 19:18
zebricka

XXX.XXX.74.31

guttata napsal(a):

Jan Cvrček

Výstavu jsem dnes navštívila a byla jsem nadšená! Pořadatelům patří velké díky a zárověň hluboká poklona za zorganizování tak zajímavé a po všech stránkách pestré výstavy. Oproti loňskému ročníku přibylo dost papoušků, a to i takové druhy, které rozhodně na výstavách k vidění nebývají - např. neoféma modrokřídlá, aymara šedoprsý, aratingy, tiriky, alexandr smaragdový, z dalšího mě velmi zaujaly např. tři druhy kardinálů, ledňáci obrovští a modrokřídlí, holubové jamajka, kurové bambusoví, dva druhy koroptví rodu Arborophila. Odborníci jistě ocenili překrásné vitríny např. s kruhoočky, s různými druhy papouščích amad nebo klece s řadou druhů panenek. Vše doplněné překrásnými dekoracemi z tropických rostlin, nechyběly exotické veverky, ježkové, rybníčky s rybami, želvami, terária s plazy nebo jezírko s kajmanem. Zkrátka - byl to krásný zážitek a všem, kteří na výstavě ještě nebyli - využijte zítřejšího posledního dne k návštěvě. Já osobně ještě jednou děkuji pořadatelům a těším se na další ročník!

2.11.2009 17:34
kukuk

XXX.XXX.93.251

zebricka napsal(a):
Výstavu jsem dnes navštívila a byla jsem nadšená! Pořadatelům patří velké díky a zárověň hluboká poklona za zorganizování tak zajímavé a po všech stránkách pestré výstavy. Oproti loňskému ročníku přibylo dost papoušků, a to i takové druhy, které rozhodně na výstavách k vidění nebývají - např. neoféma modrokřídlá, aymara šedoprsý, aratingy, tiriky, alexandr smaragdový, z dalšího mě velmi zaujaly např. tři druhy kardinálů, ledňáci obrovští a modrokřídlí, holubové jamajka, kurové bambusoví, dva druhy koroptví rodu Arborophila. Odborníci jistě ocenili překrásné vitríny např. s kruhoočky, s různými druhy papouščích amad nebo klece s řadou druhů panenek. Vše doplněné překrásnými dekoracemi z tropických rostlin, nechyběly exotické veverky, ježkové, rybníčky s rybami, želvami, terária s plazy nebo jezírko s kajmanem. Zkrátka - byl to krásný zážitek a všem, kteří na výstavě ještě nebyli - využijte zítřejšího posledního dne k návštěvě. Já osobně ještě jednou děkuji pořadatelům a těším se na další ročník!

Dneska jsem se dozvedel, ze tam byla i treti hala, kde byly plamenaci, okrasne kachnicky, bazanti a pod. Byl jsem v Lysy poprve a vubec jsem netusil, ze tam je jeste jedna hala. Skoda, ze tam nebylo nejake znaceni.

2.11.2009 17:54
hzp

XXX.XXX.222.218

kukuk napsal(a):
Dneska jsem se dozvedel, ze tam byla i treti hala, kde byly plamenaci, okrasne kachnicky, bazanti a pod. Byl jsem v Lysy poprve a vubec jsem netusil, ze tam je jeste jedna hala. Skoda, ze tam nebylo nejake znaceni.

Tak to jste o dost přišel, škoda, jinak skládám poklonu organizátorům, opět byla výstava o kus dále, spodní hala - oproti loňsku dobře nasvícené klece, teplo,pěkně udělané společné voliérky, škoda že vždy zapomenu foťák, podělil bych se o zážitky.

2.11.2009 22:46
zebricka

XXX.XXX.74.31

hzp napsal(a):
Tak to jste o dost přišel, škoda, jinak skládám poklonu organizátorům, opět byla výstava o kus dále, spodní hala - oproti loňsku dobře nasvícené klece, teplo,pěkně udělané společné voliérky, škoda že vždy zapomenu foťák, podělil bych se o zážitky.

Ještě si dovolím vložit odkaz na svůj web, kam jsem dala pár fotek z výstavy... (odstraňte dvě mezery):

http://www.chuvicky.estranky.cz /clanky/vystavy-a-burzy/vystava-exotika-2009--- lysa-nad-labem

3.11.2009 07:19
guttata

XXX.XXX.6.154

zebricka napsal(a):
Ještě si dovolím vložit odkaz na svůj web, kam jsem dala pár fotek z výstavy... (odstraňte dvě mezery):

http://www.chuvicky.estranky.cz /clanky/vystavy-a-burzy/vystava-exotika-2009--- lysa-nad-labem

Našel jsem si trošku času a i já přidám pár fotek, protože koukám, že jich letos zatím moc není...

Vítěz výstavy Mistrovství brobných exotů - zebřička skořicová 1,0 93 bodů

3.11.2009 07:21
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Našel jsem si trošku času a i já přidám pár fotek, protože koukám, že jich letos zatím moc není...

Vítěz výstavy Mistrovství brobných exotů - zebřička skořicová 1,0 93 bodů

A jeho protějšek Zebřička skořicová 0,1 93 bodů

3.11.2009 07:23
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
A jeho protějšek Zebřička skořicová 0,1 93 bodů

Pohled na bodovanou výstavu drobných exotů

3.11.2009 07:28
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Pohled na bodovanou výstavu drobných exotů

A pohled na bodované kanáry

3.11.2009 07:34
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
A pohled na bodované kanáry

Bodované andulky

3.11.2009 07:35
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Bodované andulky

Spodní část a okrasným vodním ptactvem a hrabavými

3.11.2009 07:36
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Spodní část a okrasným vodním ptactvem a hrabavými

Detail

3.11.2009 07:37
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Detail

Fantastická prosklená "voliéra" s plameňáky růžovými

3.11.2009 07:38
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Fantastická prosklená "voliéra" s plameňáky růžovými

Kruhoočko východní, žlutobřiché, kikuyu

3.11.2009 08:53
tragopan

XXX.XXX.114.160

kukuk napsal(a):

Dobrý den, stran označení třetí haly . Přímo proti vchodu byly dvě světelné tabule, které informonaly o bažantech a vodním ptactvu va třetí hale . Daly se velmi těžko přehlédnout. Ale jak je vidět vše je možné. Máte se alespoň příště nač těšit. Zdravím tragopan

3.11.2009 15:43
guttata

XXX.XXX.6.154

tragopan napsal(a):
Dobrý den, stran označení třetí haly . Přímo proti vchodu byly dvě světelné tabule, které informonaly o bažantech a vodním ptactvu va třetí hale . Daly se velmi těžko přehlédnout. Ale jak je vidět vše je možné. Máte se alespoň příště nač těšit. Zdravím tragopan

Přidávám další fotografie:

Výstava historických klecí

3.11.2009 15:44
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Přidávám další fotografie:

Výstava historických klecí

Pohled na malou část akvaristické expozice

3.11.2009 15:45
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Pohled na malou část akvaristické expozice

Jeden ze "stánků" s prodejnými exotickými rostlinami - orchidejemi, masožravými rostlinami, broméliemi, atd. Zde stanoviště Terra Koruna

3.11.2009 15:47
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Jeden ze "stánků" s prodejnými exotickými rostlinami - orchidejemi, masožravými rostlinami, broméliemi, atd. Zde stanoviště Terra Koruna

Jedna z řad s drobotinou

3.11.2009 15:48
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
Jedna z řad s drobotinou

další část velké haly

3.11.2009 15:51
guttata

XXX.XXX.6.154

guttata napsal(a):
další část velké haly