Rozela žlutolící - pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2010 17:02
miracio

XXX.XXX.172.5

Požádal bych chovatele, kteří mají s rozelami žlutolícími větší zkušenosti o určení pohlaví jednoho přírodního ptáka. Na fotkách je se svým sourozencem jistý 1,0 (dle tvrzení chovatele,byli zakoupeni na burze). Vybarvení je matnější, ale při delším pozorování má pták prakticky stejnou velikost hlavy a zobáku jako ostaní samci, to mě asi klame. Na jedné fotce jsou celkem tři ptáci, ten kterého chci určit je vlevo. Děkuji.

14.2.2010 17:03
miracio

XXX.XXX.172.5

miracio napsal(a):
Požádal bych chovatele, kteří mají s rozelami žlutolícími větší zkušenosti o určení pohlaví jednoho přírodního ptáka. Na fotkách je se svým sourozencem jistý 1,0 (dle tvrzení chovatele,byli zakoupeni na burze). Vybarvení je matnější, ale při delším pozorování má pták prakticky stejnou velikost hlavy a zobáku jako ostaní samci, to mě asi klame. Na jedné fotce jsou celkem tři ptáci, ten kterého chci určit je vlevo. Děkuji.

Další foto

14.2.2010 17:07
miracio

XXX.XXX.172.5

miracio napsal(a):

foto 3

14.2.2010 17:08
miracio

XXX.XXX.172.5

miracio napsal(a):

foto 4

14.2.2010 17:09
miracio

XXX.XXX.172.5

miracio napsal(a):

Foto 5

14.2.2010 18:06
dufino

XXX.XXX.198.2

miracio napsal(a):
Foto 5

samice

16.2.2010 15:03
bohum7

XXX.XXX.245.138

dufino napsal(a):
samice

taky bych řek nejspíš samička

16.2.2010 15:43
lucas53

XXX.XXX.5.227

bohum7 napsal(a):
taky bych řek nejspíš samička

Je to samica na95%

16.2.2010 20:40
forvard

XXX.XXX.24.231

lucas53 napsal(a):
Je to samica na95%

Zdravím, také se přikláním k samici. Ať se daří.

16.2.2010 22:32
kovato

XXX.XXX.212.213

forvard napsal(a):
Zdravím, také se přikláním k samici. Ať se daří.

Prominte je to mimo téma ale chci se zeptat jesli je pravda že rosely žlutolící hnízdí jen jednu za 2 roky?
Tomáš K.

16.2.2010 23:30
cicinka

XXX.XXX.29.202

kovato napsal(a):
Prominte je to mimo téma ale chci se zeptat jesli je pravda že rosely žlutolící hnízdí jen jednu za 2 roky?
Tomáš K.

Doufám, že ne.Tento pár jsem koupila s tím, že odchovávají pravidelně každý rok, tak uvidím letos, jak je to doopravdy..

17.2.2010 12:31
forvard

XXX.XXX.229.26

cicinka napsal(a):
Doufám, že ne.Tento pár jsem koupila s tím, že odchovávají pravidelně každý rok, tak uvidím letos, jak je to doopravdy..

Přeji dobrý den. Nevím kde jste takovou informaci vyhledal, ale podle mě je to naprostý nesmysl. Znám mnoho chovatelů, kteří tyto papoušky odchovávají každý rok již mnoho let. Pokud budou vaši papoušci zdraví a ve formě tak se nemusíte ničeho bát. Pokud jsou to mladí ptáci, měl by jste počítat, že první hnízdění bývá obvykle méně úspěšné.Přeji mnoho úspěchů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík