Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda můžu přestěhovat čerstvě vylíhlé andulky do jiné budky. Andulka zahnízdila v budce pro zebřičky a teď tam má 6 mláďat se kterými se tam pochopitelně nevleze. Přitom ve voliéře volné budky pro ni byly a ostatní andulky je bez problému vyhledaly. Děkuji za odpověď
Osobně se divím, že máte u andulek budku pro zebřičky. Tudíž předpokládám společný chov andulek a zebřiček. To jsem udělal jednou. Andulky snášeli zebřičky v pohodě. Do doby kdy nastala doba hnízdění. I když měli přebytek budek a prostornou voliéru andulky zebřičky pozabíjely. Bohužel ze dne na den. Když jsem šel po návratu z práce krmit, katastrofa. Jinak souhlasím s předchozím názorem. Ale spíš se přikláním k tomu, že je samice nechá uhynout.
Já mám zkušenost, že jednou jsem musela přeštěhovat z voliéry do úplně jiné jeden pár s 4 mladými a ještě k tomu jsem jim dala budku na zem, a přece rodiče mladé krmili,ale budka byla ta samá a mladé byly už větší, takže nepotřebovaly zahřívat. Ale je to individuální pár od páru. Možná pokud jsou ještě mladé menší, tak bych třeba 3 dala k jiným párům, pokud je ta možnost a jsou k dispozici páry s podobně starýma mladýma, pak by se tam už měly vejít.