já zkoušel dávat promotor L cca 5 kapek to 250ml vody korelám po celou dobu krmení mladých, od asi 12 dne, až po vylétnutí. A divil jsem se co mi vyletělo, věčí mrzáky sem neviděl. Korely velikosti větší anče. Jinak máíchanice měli každý den tři velké hrsti. Druhý pár OK velké silné kusy, těm jsem dával pro změnu ve větším množství roboran. Takže akorát na výkup. Zkoušeljsem to, špatná volba. Už vim, že v době krmení mladých ho nedávat.
docid
napsal(a):
já zkoušel dávat promotor L cca 5 kapek to 250ml vody korelám po celou dobu krmení mladých, od asi 12 dne, až po vylétnutí. A divil jsem se co mi vyletělo, věčí mrzáky sem neviděl. Korely velikosti větší anče. Jinak máíchanice měli každý den tři velké hrsti. Druhý pár OK velké silné kusy, těm jsem dával pro změnu ve větším množství roboran. Takže akorát na výkup. Zkoušeljsem to, špatná volba. Už vim, že v době krmení mladých ho nedávat.
Promotor se doporučuje dávkovat čtrnáct dní a potom vysadit. Možná, že jste je předávkoval.
Ja podávam promotor v koncentrácii 1 ml na 1 l vody raz za mesiac po dobu 3 dní. Vtáky sú v dobrom zdravotnom stave a bez problémov. Podávanie promotoru pri odchove posúdiť nemôžem odchovy zatiaľ nemám vtáky sú ešte mladé ( poicephalus, pionus, pionites). Asi pred 6 rokmi som si bol nakúpiť chovný materiál na založenie chovu pap. šedokrídlych ak sa nemílim forpus coeletis u jedného uznávaného a známeho pána chovateľa a ten si promotor nevedel vynachváliť a bolo to vidieť aj na jeho chovaných jedincoch. Odchovy mal veľmi pekné, početné a vytálne. A aj vtáky od neho, ktoré som si vtedy zakúpil veľmi dobre odchovávali. Takže skúsenosti s promotorom mám celkom dobré. Je však dôležité pri podávaní vitamínových preparátov si uvedomiť, že aj menej je niekedy viacej.