Prosím o radu dostal jsem od kamaráda samici neofémy tyrkysové. A ted chci koupit k ní samce a mám nabídku,ale je to podle fota samec tyrkysový nebo modrohlavý. Děkuji za odpovědi s neofémama taprve začínám.
Aby ste neprišli do omylu bolo by dobré keby ste vložili foto Vašej samičky. Asi nemáte ani potuchy o tom čo máte doma , či tyrkysáčku alebo modrohlavú. Je zarážajúce ak niekto nerozozná samcov týchto dvoch klenotov a ešte k tomu v prírodnom sfarbení. V ČR je? neofema klub a na ich stránkach by ste mal nájsť skoro všetko potrebné od foto po popisy jednotlivých druhov. Dúfam že ste sa neurazil. Prajem pekný deň.
Važený pane neurazil jsem se .Jenže právě fotky na neofema klub mne hodně zmátly. Jsou tam totiž fotky na kterých je plno mutací. Doma mám na 100% samici snáší vejce o život proto akutně sháním samce . V sobotu si pro něho mám jet. Podle toho jak píšete soudím , že se asi neofémama zabíváte . Proto přikládám foto samice a trosím o radu jestli tyto dva ptáky spojit. Děkuji za odpovědˇ.
Dobrý den,
doma tyrkysáky chovám a abych řekl pravdu, tak si nejsem moc jist, jestli je ta samička tyrkysová nebo modrohlavá. Ale souhlasím s názorem nademnou, rozhodně je nenechávejte ve voliéře s andulkama, mě se neosvědčil ani chov s korelama či kakarikama. Neofémy chovám se zebřičkama a holoubkama diamantovýma a bez problémů. Na fotce je samička, bohužel není čistě přírodní.
Ještě jedno foto se samcem, po porovnání fotek se spíše přikláním, že je to modrohlavá samice, tyrkysová nemá tak modrou hlavu.
Dobrý den já neofemy už chvíly chovám a jsem a ně zaměřený,podle mě je to modrohlavá!Přikládám foto mé mladé přírodní samice.Ať se daří.
Zdravím pane Kyselica, mě připadá taky jako modrohlavá ale podle těch fotek to opravdu nejde poznat přesně. I když na té poslední fotce se zdá že má světlou uzdičku jako tyrkysová ale jak říkám ta fotka je matoucí. Doporučuji vzít samičku k chovateli neofém a nechat si poradit. Živé posouzení od chovatele je o něčem jiném.