Dnes v noci k mamce do bytu vlítl kanárek. Našli jsme mu provizorní klícku a vůbec nevíme co s ním - zkusila jsem obvolat veteriny, měšťáky se mi volat nechce, u nás existuje jedině útulek pro psy. Na veterině mi poradili jedině svaz chovatelů, ale u nás jsem zrovna nic na okrasné ptactvo nenašla. Jsme z Hradce Králové, v domě máme psa, kočky, takže pro kanárka je tu životu nebezpečno. Momentálně se ho zas snažíme dostat do klece, protože jsme ho naivně pustili prolítnout - vypadá jako když se nám vysmívá, je dost ochočený, klidně leze pod nohy, zřejmě se mu někdo dost věnoval. Momentálně ho máme v našem bytě (v RD), protože kočky na něj u mamky pořádaly v noci hon. Potřebovali bychom ho někomu dát - někomu, kdo se v jeho chovu vyzná a bude se mu věnovat - co jsem si přečetla o kanárcích, tak to není žádná hračka, my jsme jen přes chlupatá zvířátka. Má modrý kroužek, ale bohužel na něm nic není. Poradíte co s ním, případně vezmete si ho někdo?
Děkuji Alena S.
Nabídněte ho zdarma zde v inzerci ( https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/) Pokud se Vám nechce inzerovat tak dneska večer jedu přes HK. Můžu se ho dočasně ujmout, ale potřeji na Vás nějaký kontakt.
Zdraví DM (datl@email.cz).
datl
napsal(a):
Nabídněte ho zdarma zde v inzerci ( https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/) Pokud se Vám nechce inzerovat tak dneska večer jedu přes HK. Můžu se ho dočasně ujmout, ale potřeji na Vás nějaký kontakt.
Zdraví DM (datl@email.cz).
Ještě zkusíme vylepit plakátky, jestli ho někdo nehledá, třeba si toho někdo všimne, mě by logicky napadlo obvolat veteriny, ale dotyčného asi ne nebo možná to ještě neudělal. Týden počkáme a když nic, tak ho nabídneme. Měšťáky ani nezkouším, neměli by ho ani kam dát, útulek funguje jenom pro psy, už jsme tam měli jednou problémy, když jsme našli zaběhnutého králíka. Nemám představu jak daleko je schopný kanárek z domova odletět, jestli je někde z okolí nebo může být i z dálky.
Typický problém velkoměsta. U nás (město cca 6 tis. obyvatel) se nejméně jednou týdně při pravidelném hlášení městského rozhlasu dozvídám, že se ztratil papoušek nebo našel papoušek, zatoulal pes nebo našel pes anebo že bude přerušena dodávka vody či elektrické energie.
P.S. Klidně si ho nechte, není náročný na klec a krmení asi nějaké taky máte, když je spokojený, ostatní Vaši oblíbenci včetně koček si na něj zvyknou a možná se s odstupem času najde i majitel, přikláním se k domněnce z předchozího příspěvku, že bude z bytovky přes ulici. Jestli mezitím zazpívá a prozradí se jako sameček, budete se s ním možná i nerada loučit. Pro úplnost, barvy kroužků jsou obvykle přiřazeny jednotlivým ročníkům, modrá byla v r. 2008, pokud to je pravda najdete nápis 08 ve směru osy kroužku. MB.
redpoll
napsal(a):
Typický problém velkoměsta. U nás (město cca 6 tis. obyvatel) se nejméně jednou týdně při pravidelném hlášení městského rozhlasu dozvídám, že se ztratil papoušek nebo našel papoušek, zatoulal pes nebo našel pes anebo že bude přerušena dodávka vody či elektrické energie.
P.S. Klidně si ho nechte, není náročný na klec a krmení asi nějaké taky máte, když je spokojený, ostatní Vaši oblíbenci včetně koček si na něj zvyknou a možná se s odstupem času najde i majitel, přikláním se k domněnce z předchozího příspěvku, že bude z bytovky přes ulici. Jestli mezitím zazpívá a prozradí se jako sameček, budete se s ním možná i nerada loučit. Pro úplnost, barvy kroužků jsou obvykle přiřazeny jednotlivým ročníkům, modrá byla v r. 2008, pokud to je pravda najdete nápis 08 ve směru osy kroužku. MB.
Kousek od nás paneláky jsou, tak možná opravdu je odtamtud. Každopádně jsem všude v okolí dnes roznesla a nalepila plakátky, tak snad na ně majitel narazí. Nechat si ho rozhodně nechceme - už jsem si o nich trochu naštudovala a zrovna jednoduché to není. Uklízení ptačích hovínek po bytě zrovna nehovím a trápit v kleci ho také nechci. A ani nikdo nemáme několik hodin denně abysme se mu věnovali. Pokud se nenajde majitel, tak už mám dva zájemce - naštěstí. Jen jeden je z Prahy a kanárek by se tam měl určitě dobře, kanárka již tito lidé měli, tak mají pořádnou klec a asi by se mu věnovali, jen je problém doprava - což by se asi nějak sehnalo. No a kousek od hk zas od kamarádky známý chová kanárky ve voliéře a strčit ho do voliéry asi pro něj také nebude dobré - je ochočený, evidentně zvyklý na lidi (klidně si běhá pod nohama, po lince apod.) a určitě pravidelně létat. Je hrozně chytrý - hned si oblíbil přítele a pěkně to na něj zkouší - aby ho pustil z klece. Dneska měl chudák zaracha, nestíhali jsme. Ale zítra určitě lítat půjde.