Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2010 12:29
stewe

XXX.XXX.8.2

Dobry den,mam jeden dotaz ohledne alexandru cinskych!
Chci se zeptat jestli bych mohl tyty papousky chovat celorocne venku i bez zaletove casti,slysel sem ze tito alexandi maji domovinu v horach a jsou prizpusobeno na velmi nizke teploty...
K dispozici by meli volieru 4,2,2(d,s,v) samozrejme na zimu bych ji zakryval proti vetru a snehu!
Dekuji za nazory a uvitam nazory skusenych chovatelu techto ptaku:-)
S pozdravem Stewe:-)

17.10.2010 12:44
stenly

XXX.XXX.241.200

stewe napsal(a):
Dobry den,mam jeden dotaz ohledne alexandru cinskych!
Chci se zeptat jestli bych mohl tyty papousky chovat celorocne venku i bez zaletove casti,slysel sem ze tito alexandi maji domovinu v horach a jsou prizpusobeno na velmi nizke teploty...
K dispozici by meli volieru 4,2,2(d,s,v) samozrejme na zimu bych ji zakryval proti vetru a snehu!
Dekuji za nazory a uvitam nazory skusenych chovatelu techto ptaku:-)
S pozdravem Stewe:-)

Ano mužete je mít beze strachu venku i ve velkých mrazech.rádi si hrají i na zmi se sněhem.Moje zkušenosti.

17.10.2010 14:52
zahorova

XXX.XXX.6.116

Dobry den,
mam podotazku. Je mozne chovat ve stejne velke voliere jako uvadi zadavatel s parem Alex.cinskych jeste jeden ci dva pary jineho druhu, napr. nejake otuzile austalany? Vzdy po paru. Celorocni voliera s drevenym zaletem.
Jsem zacatecnik na startovni care, zatim studuji, hledam a nasavam informace.:-)
Dekuji.
Lucie Z.

17.10.2010 15:01
stewe

XXX.XXX.8.2

zahorova napsal(a):
Dobry den,
mam podotazku. Je mozne chovat ve stejne velke voliere jako uvadi zadavatel s parem Alex.cinskych jeste jeden ci dva pary jineho druhu, napr. nejake otuzile austalany? Vzdy po paru. Celorocni voliera s drevenym zaletem.
Jsem zacatecnik na startovni care, zatim studuji, hledam a nasavam informace.:-)
Dekuji.
Lucie Z.

A mohl bych v teto voliere chovat 2 pary techto alexandru?nebudou se rezat?

18.10.2010 11:03
loufan

XXX.XXX.129.86

Nevím, jak je to s těmi australany, spíše si myslím, že ne, ale ten dřevěný zálet číňanům nevydrží, rozeberou ho jako sravebnici.

20.10.2010 09:17
ararauna

XXX.XXX.234.14

Zdravim.Ja mam drevene zalety a chovam celoročne vonku v pohode.Myslim že by ste ich mohli mať aj spolu z australiou nie su agresivne kamarat chova 3 pary činskych v jednej voliere3x4.

22.10.2010 10:41
liborbrtev

XXX.XXX.16.221

Dobrý den,
chovám al.čínské ve velké celoroční voliéře(10x9x5,5m) bez možnosti záletu již řadu let( dnes mám 15 chovných párů + zbytek odchovů celkem 41 ks) bez sebemenších problémů. Jsem z Podkrkonoší a zimy jsou u nás docela velké. Žádný problém. Pouze část voliery je zasřešená jeden bok od západu. Pokud se jedná o možnost chovu s jinými druhy neí to optimální. např. pár patagonců , který normálně předtím hnízdil ( žijí v koloniích), nezahnízdil. Alexandři malí naopak ruší čínské. Chovám tam nyní asi 10 párů andulek , to není problém. Hodně úspěchů v chovu
Libor

nikolas

22.10.2010 23:04
nikolas

XXX.XXX.142.65

liborbrtev napsal(a):
Dobrý den,
chovám al.čínské ve velké celoroční voliéře(10x9x5,5m) bez možnosti záletu již řadu let( dnes mám 15 chovných párů + zbytek odchovů celkem 41 ks) bez sebemenších problémů. Jsem z Podkrkonoší a zimy jsou u nás docela velké. Žádný problém. Pouze část voliery je zasřešená jeden bok od západu. Pokud se jedná o možnost chovu s jinými druhy neí to optimální. např. pár patagonců , který normálně předtím hnízdil ( žijí v koloniích), nezahnízdil. Alexandři malí naopak ruší čínské. Chovám tam nyní asi 10 párů andulek , to není problém. Hodně úspěchů v chovu
Libor

Tak to musí být úchvatný pohled na tak velkou voliéru s tolika číňany. Taky bych se chtěl časem k něčemu takovému dopracovat. Nebylo by možné sem pro inspiraci vložit fotku ? Rád bych se poučil kdybych se opravdu rozhodl něco podobného postavit. Zaráží mě ale jedna věc. Jak ptáky chytáte, při výšce voliéry 5,5 m se mi to zdá skoro nemožné.

23.10.2010 20:49
fylip

XXX.XXX.80.34

Dobrý den,
Znám chovatele, který taky chvoá číňany ve společné volieře. Mám tam myslím 12 párů a letos od nich ěl 36 mladých. Taky nádherný pohled :). V takto společné volieře vedle chová taky alexandra velké spolu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík