Amadina Gouldové neustále snáší vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2011 07:20
edita

XXX.XXX.199.205

Prosím o radu. Mám samici Amadiny Gouldové , která nejdříve trpěla na zadržená vejce. Poté, co jsem začala podávat vitamíny A a D3, tak se vše vyřešilo. Bohužel jakmile si pár postaví hnízdo tak snáší vajíčka bez přestání, když jim budku vezmu, tak snese ještě tak dvě vajíčka na zem a přejde jí to. Vajíčka v budce nezahřívají. Jakmile budku vrátím (po měsíci), tak se vše opakuje. Za rady a názory budu vděčná.

20.1.2011 10:30
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Budu počas hniezdenia vtákom neberte. (Ak nechcete ukončiť chovnú sezónu). Počas abnormálnej znášky prestaňte včas dotovať chovný par nadmerným kŕmením a najmä vitamínmi... To sú všeobecné pravidlá pre rôzne domestikované vtáky.

20.1.2011 11:26
edita

XXX.XXX.199.205

Moc děkuji za odpověď. Jakmile snesou první vejce, tak krmím jen zrním a vitamíny již nedávám. Míchanici začnu podávat znovu až pět dní před předpokládaným líhnutím. Budku jsem jí vzala, když tam měla více jak 25 vajec. Bála jsem se o její zdraví.

20.1.2011 11:42
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

edita napsal(a):
Moc děkuji za odpověď. Jakmile snesou první vejce, tak krmím jen zrním a vitamíny již nedávám. Míchanici začnu podávat znovu až pět dní před předpokládaným líhnutím. Budku jsem jí vzala, když tam měla více jak 25 vajec. Bála jsem se o její zdraví.

Pozor na dlhodobe podávanie "míchanici" pred samotnou znáškou. Už vtedy vták je naštartovaný na konkrétny počet znášky. Taktiež pozor na predpokladaný termín liahnutia. Päť dní sa mi zdáva veľmi skoro, veľa. Chovu zdar !

20.1.2011 13:18
edita

XXX.XXX.199.205

Tak v tom by mohl být problém, dávám jim míchanici 14 dní před zavěšením budek a také při přepeřování. Vážím si Vašich odpovědí. Děkuji E.P.

20.1.2011 22:36
peco480

XXX.XXX.135.225

mne zniesla 14 vajec tak som skusil zmenit samca a podarilo začala aj pekne sedet na nich a včil vychovava 4 mlade

21.1.2011 10:54
edita

XXX.XXX.199.205

Shodou okolností samec padl před měsícem. Mám domluveného nového, tak třeba se to tím vyřeší. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík