Neznáte někdo dovozce, který jezdí na burzu do Přerova?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2011 11:05
kanula95

XXX.XXX.160.68

Dobrý den,
zavedu sem toto téma, na kadžé burze ty ptáky obdivuju a ku podivu jsou ptáci v dobré kondici....nemáte někdo na tohoto pána kontakt? Ani nevím jaké je národnosti - prý snad maďar....a pokud máte někdo zkušenosti tak pište!!!!
Děkuji
Chovu zdarsmajlík

kanula95

17.2.2011 11:35
lorink.a

XXX.XXX.112.8

kanula95 napsal(a):
Dobrý den,
zavedu sem toto téma, na kadžé burze ty ptáky obdivuju a ku podivu jsou ptáci v dobré kondici....nemáte někdo na tohoto pána kontakt? Ani nevím jaké je národnosti - prý snad maďar....a pokud máte někdo zkušenosti tak pište!!!!
Děkuji
Chovu zdarsmajlík

kanula95

A o jaké ptáky se jedná??smajlík

17.2.2011 12:32
kanula95

XXX.XXX.160.68

lorink.a napsal(a):
A o jaké ptáky se jedná??smajlík

No vždy má tak 3 klece s ptákama a má to omotané folií aby na ně netáhlo když je nese přes venek. Má tam vdovky, snovače,leskoptve, motýlky, zvonhlíky, atd...mám zájem o vdovky.
Díky
kanula95

17.2.2011 14:54
eupatria

XXX.XXX.55.233

nemáte niekto čirou náhodou fotku jeho prenosiek alebo klietok?

17.2.2011 15:20
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
nemáte niekto čirou náhodou fotku jeho prenosiek alebo klietok?

Tak přiložím pouze obraznou fotku...vypydaly nějak takto a pokud is to dobře vybavuji měly na délku tak 60 cm.:-):-)
kanula95

17.2.2011 17:57
kele

XXX.XXX.231.168

kanula95 napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji
Chovu zdarsmajlík

kanula95

Dotyčný predajca je z Maďarska, volá sa László Tóth, býva pri Nyíregyházi. Ak sa Vám podarí vygoogliť na neho kontakt, pošlite ho aj mne - zatiaľ sa mi to nepodarilo. Držím palce.

17.2.2011 18:03
eupatria

XXX.XXX.55.233

skúsim register chovatelov mr narazil som na chovatela vdoviek a snovačov plus viacero málo bežných exotov,

17.2.2011 18:45
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
skúsim register chovatelov mr narazil som na chovatela vdoviek a snovačov plus viacero málo bežných exotov,

No to je super! Poslal byste mi kontakt prosím? Popřípadě www stránky na email: kanula95@centrum.cz
Předem děkuji
kanula95

17.2.2011 19:36
eupatria

XXX.XXX.55.233

kanula95 napsal(a):
No to je super! Poslal byste mi kontakt prosím? Popřípadě www stránky na email: kanula95@centrum.cz
Předem děkuji
kanula95

bohužial on vlastné stránky nemá ale pokial chcete možem vám zaslat jeho adresu a email pozeral som jeho profil podla všetkého hová všetky druhy vdoviek rodu vidua plus im príbuzné druhy kopu snovačov,dalej je tam aj telefon chovatel je z madarského Szeged.pošlem vám teda jeho kontakt?

17.2.2011 19:47
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
bohužial on vlastné stránky nemá ale pokial chcete možem vám zaslat jeho adresu a email pozeral som jeho profil podla všetkého hová všetky druhy vdoviek rodu vidua plus im príbuzné druhy kopu snovačov,dalej je tam aj telefon chovatel je z madarského Szeged.pošlem vám teda jeho kontakt?

Ano prosím pošlete kontakt. Budu velmi rád!
Děkuji
kanula95

17.2.2011 20:11
eupatria

XXX.XXX.55.233

máte hoposlaný keby ste t nedostal dajtemi vediet.dalej som našiel chovatela turák ktorý na svetovej výstave získal za svoje turaká zlato aj striebro v kategorii.

17.2.2011 20:32
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
máte hoposlaný keby ste t nedostal dajtemi vediet.dalej som našiel chovatela turák ktorý na svetovej výstave získal za svoje turaká zlato aj striebro v kategorii.

Žádný email mi nepřišel, ale kdyby jste mu vy přeložil co napíšu a odeslal, byl bych vděčný a já vám pomůžu se španělským překladem. Toto kdyb jste mu napsal:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli máte v současné době nějaké ptáky na prodej. Konkrétně bych měl zájem o vdovky dominikánské a snovače ohnivé. Za jakou cenu je prodáváte? A jestli se můžu zeptat na nějaké informace o chovu. V jakých voliérkách je chováte (popřípadě nějakou fotku z chovu) Jaké krmení dáváte? Jakou teplotu udržujete v letních i zimních měsících a nějaké informace o odchovu. Kdybyste poslal i nějaké fotografie, byl bych vděčný! Jezdíte i do česka na burzy? Děkuji
S pozdravem.
Robin Hanulík

toto kdybyste mu napsal byl bych rád.
Děkuji
kanula95

18.2.2011 08:03
eupatria

XXX.XXX.55.233

dobre napíšem mu nejaké fotky z jeho chovu sú na tej stránke kde som ho našiel vami popísané druhy chová:)

18.2.2011 10:46
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
dobre napíšem mu nejaké fotky z jeho chovu sú na tej stránke kde som ho našiel vami popísané druhy chová:)

A zkusil byste ještě jednou prosím poslat tu stránku, kde jste ho našel? na : kanula95@centrum.cz
díky kanula95

18.2.2011 18:34
eupatria

XXX.XXX.55.233

idem vám to poslat ešte raz zatial sami email nevrátil tak neviem posielam ešte raz dnes večer tomu chovatelovi napíšem teda preložím vaš email a prepošlem.

18.2.2011 18:37
eupatria

XXX.XXX.55.233

pán hanulík kontroloval som poštu ja som vám toteraz poslal poslal som na zlú adresu teda chybnú začo sa vám ospravedlnujem.

18.2.2011 19:36
kanula95

XXX.XXX.160.68

eupatria napsal(a):
pán hanulík kontroloval som poštu ja som vám toteraz poslal poslal som na zlú adresu teda chybnú začo sa vám ospravedlnujem.

To je v pohodě! Dnes mi to došlo, ale vůbec tomu nerozumím!
kanula95

18.2.2011 19:37
babu

XXX.XXX.146.100

Kto chce tel. kontakt nech sa ozve na mirnem@gmail.com poslem.

18.2.2011 21:01
eupatria

XXX.XXX.55.233

prekklad vám prepošlem teda jetam komplet zoznam druhov ščo chová po preložení vám to pošlem nemal som dnes vela času tak behom víkendu dostanete preklad.

20.2.2011 11:41
babu

XXX.XXX.146.100

20.2.2011 12:23
kanula95

XXX.XXX.160.68

babu napsal(a):
foto

odkud jste vzal ty fotky, smím-li se zeptat?
Díky kanula95

20.2.2011 18:07
babu

XXX.XXX.146.100

Bol dnes na burze

20.2.2011 18:21
kanula95

XXX.XXX.160.68

babu napsal(a):
Bol dnes na burze

A nevíte za kolik prodával ty ptáky? jakékoli..
Díky
kanula95

20.2.2011 18:56
vitan

XXX.XXX.4.161

babu napsal(a):
foto

nevíte jaký je to astrild?

20.2.2011 18:59
vitan

XXX.XXX.4.161

vitan napsal(a):
nevíte jaký je to astrild?

:-)

20.2.2011 19:31
kanula95

XXX.XXX.160.68

vitan napsal(a):
:-)

Je to astrild šedý. Budu si je pořizovat toto léto a spoustu dalších astrildů!!

20.2.2011 20:28
vitan

XXX.XXX.4.161

díky, koupil jsem od stejneho prodejce (prodejcu)zlatoprsky asi před dvěma měsíci, daří se jim dobře. Minulý týden jsem viděl ty vdovky v Přerově. Nevíte, zda vše odchovávají nebo to jsou ptáci z odchytu? Měli také mimo jiné astrildy rudokrké a pestré.

20.2.2011 20:38
kanula95

XXX.XXX.160.68

vitan napsal(a):
díky, koupil jsem od stejneho prodejce (prodejcu)zlatoprsky asi před dvěma měsíci, daří se jim dobře. Minulý týden jsem viděl ty vdovky v Přerově. Nevíte, zda vše odchovávají nebo to jsou ptáci z odchytu? Měli také mimo jiné astrildy rudokrké a pestré.

není za co, tak to je super že se jim daří, taky jsem viděl ty vdovky v Přerově a uchvátily mě na tolik, že risknu jejich koupi(ale až tak v květnu, ne-li později). Jsou to ptáci z odchytu!!! Mají tam vždy hodně ptáků. Letos budu stavit nevé voliéry a zaplním 2 boxy astrildy a jinou drobotinou. Chci si koupit ty vdovky dominikánské, astrildy šedé, amadiny pruhované, pásovníky, zlatoprsky, možná nějaké snovače, atd. Za kolik jste koupil ty zlatoprsky? Díky kanula95

20.2.2011 21:05
vitan

XXX.XXX.4.161

zlatoprsky 1500 za par. Uvažoval jsem také o motýlcích, byli taky za 1500.

20.2.2011 21:12
kanula95

XXX.XXX.160.68

vitan napsal(a):
zlatoprsky 1500 za par. Uvažoval jsem také o motýlcích, byli taky za 1500.

Ano byli za 750 kč jeden. Celkem ušli, že je to odchyt. Ale překvapila mě vitalita některých ptáků a to kladně!!

20.2.2011 21:19
vitan

XXX.XXX.4.161

myslíte, že u ptáku z odchytu je pak větší problém docílit odchovu?

20.2.2011 21:27
kanula95

XXX.XXX.160.68

vitan napsal(a):

To si spíš myslím, že jsou ti ptáci v hnízdění lepší! Mají z přirody všechny pudy, kdežto u chovatelů je to horší. Třeba největším příkladem je křepelka čínská. Jen málo slepiček sedne na vejce. Protože většina je z líhně a tak nemá pud na sezení! Naopak nevýhoda je ta, že bývají časté úhyny ptáků. Naše klima a klima v Africe?! To je trochu pro práty "rána". Zkusím si od těch prodejců něco koupit a uvidím za přežijí vůbec cestu domů, ale doufám, že přežijí a budou odchovávat! A vy chováte co za ptáky smím-li se zeptat?
kanula95

20.2.2011 21:27
kanula95

XXX.XXX.160.68

vitan napsal(a):

To si spíš myslím, že jsou ti ptáci v hnízdění lepší! Mají z přirody všechny pudy, kdežto u chovatelů je to horší. Třeba největším příkladem je křepelka čínská. Jen málo slepiček sedne na vejce. Protože většina je z líhně a tak nemá pud na sezení! Naopak nevýhoda je ta, že bývají časté úhyny ptáků. Naše klima a klima v Africe?! To je trochu pro práty "rána". Zkusím si od těch prodejců něco koupit a uvidím za přežijí vůbec cestu domů, ale doufám, že přežijí a budou odchovávat! A vy chováte co za ptáky smím-li se zeptat?
kanula95

21.2.2011 16:22
vocucbat

XXX.XXX.241.38

Za kolik jsou ti snovači? A o jaké se jedná druhy?smajlík

vocucbat

21.2.2011 16:59
vitan

XXX.XXX.74.194

kanula95 napsal(a):
kanula95

odpovím na Váš mail uvedený v profilu

21.2.2011 18:15
kanula95

XXX.XXX.160.68

vocucbat napsal(a):
Za kolik jsou ti snovači? A o jaké se jedná druhy?smajlík

vocucbat

Vím že tam měli snoaše rudozobé, černobřiché, Napoleonovy, ale cenu nevím na ně jsem se neptal. Údajně tam měli ty rudozobé za 1500 pár...ale nevím
kanula95

21.2.2011 18:21
kanula95

XXX.XXX.160.68

kanula95 napsal(a):
Vím že tam měli snoaše rudozobé, černobřiché, Napoleonovy, ale cenu nevím na ně jsem se neptal. Údajně tam měli ty rudozobé za 1500 pár...ale nevím
kanula95

Oprava:
Vím že tam měli snovače rudozobé, černobřiché, Napoleonovy, ale cenu nevím, na ně jsem se neptal. Údajně tam měli ty rudozobé za 900 Kč pár...ale nevím
omlouvám se za předešlé chybní info!
kanula95

22.2.2011 14:07
vocucbat

XXX.XXX.241.38

kanula95 napsal(a):
Oprava:
Vím že tam měli snovače rudozobé, černobřiché, Napoleonovy, ale cenu nevím, na ně jsem se neptal. Údajně tam měli ty rudozobé za 900 Kč pár...ale nevím
omlouvám se za předešlé chybní info!
kanula95

Kteři jsou na chov asi tak nej jednodušší?

vocucbat

22.2.2011 17:11
kanula95

XXX.XXX.160.68

vocucbat napsal(a):
Kteři jsou na chov asi tak nej jednodušší?

vocucbat

Ta jednoduší snovači ani nejsou. Chov a následně odchov je obtížný. Ale nejčastěji co slýchám od ostatních chovatelů tak se snovač rudozobý řadí mezi ty "jednodušší".. :-)
kanula95

22.2.2011 17:25
hzp

XXX.XXX.80.2

No, kdyby byli na odchov jednoduší, tak by jich na burzách bylo jak pásovníků, o to nic. Vím o dost lidech, kteří je mají, příp. v nedávné minulosti měli, ale málokdo jim dokázal nabídnout takové podmínky, aby je rozmnožil. Proto je situace v ČR taková jaká je. Pravidelně je odchovávají dva, tři lidé? Takže jestli máte skutečně zájem a jste schopný jim nabídnout odpovídající podmínky, tak se s chovateli spojte, když trochu zapátráte na netu, tak kontakt jistě zjistíte, problematiku zkonzultujte a uvidíte. Jestli vás ani pak chuť nepřejde, tak do toho, v případě úspěchu se o vás bude mluvit s uznáním, nemusí tady být samý chovatel rákosáků, pásovníků guldiček atd. Nic proti nim, vlastně i proti mě.:-).

22.2.2011 17:33
kanula95

XXX.XXX.160.68

hzp napsal(a):
No, kdyby byli na odchov jednoduší, tak by jich na burzách bylo jak pásovníků, o to nic. Vím o dost lidech, kteří je mají, příp. v nedávné minulosti měli, ale málokdo jim dokázal nabídnout takové podmínky, aby je rozmnožil. Proto je situace v ČR taková jaká je. Pravidelně je odchovávají dva, tři lidé? Takže jestli máte skutečně zájem a jste schopný jim nabídnout odpovídající podmínky, tak se s chovateli spojte, když trochu zapátráte na netu, tak kontakt jistě zjistíte, problematiku zkonzultujte a uvidíte. Jestli vás ani pak chuť nepřejde, tak do toho, v případě úspěchu se o vás bude mluvit s uznáním, nemusí tady být samý chovatel rákosáků, pásovníků guldiček atd. Nic proti nim, vlastně i proti mě.:-).

To máte pravdu s těma pásovníkama! Já chovám astrildovté již několik let. Takže skušenosti nějaké mám a konzultace s chovateli ČR ale i v zahraničí jsem již podstoupil. Vím co mě čeká a nehodlám to vzdát. V březnu začínám pomalu stavit nevé voliéry kde chci tyto ptáky chovat, ale nejvíc toužím po vdovkách dominikánských, které si budu také letos kupovat! A co chováte vy smím-li se zeptat. Klidně na email: kanula95@centrum.cz :-):-)
kanula95

Přidejte reakci

Přidat smajlík