Odpadení prtů u žaku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2011 20:35

Zdravím chci se s váma podělit, případně pokud mi někdo dokáže poradit o mou zkušenost s žaky.
Loni jsem odebral žaky (v 25 dnu, že je ručně dokrmím).Když jsem je odebral tak jsem zjistil, že jim kompletně chybí všechny prsty na nohou. Tento stav jsem přičítal zmrzačení rodiči.
Ale když jsem je odebral včera tak jsem si všiml výrazně oteklých nohou (prsty).
Po prostudování odborné literatury, jsem se dočetl o .
Tento syndrom je popisován, že vzniká z důvodu nízké vlhkosti a asi to bude pravda, protože loni a letos jsem začal přitápět horkovzdušným topidlem.
Řeší se to menším chirurgickým zákrokem (naříznutí v místě zaškrcení k teré musí provézt veterinář - provede olehčovací řezy).
Pro info přikládám foto a chci se zeptat na váš názor, jestli se opravdu jedná o tento syndrom případně o vaši zkušenost.
Předem díky za slušné odpovědi.

14.3.2011 20:36

Omlouvám se za PRTY (prsty):-)

14.3.2011 21:40
sbab

XXX.XXX.39.130

Ano,
bohužel to vypadá na tento TOY syndrom.
Jen ze své zkušenosti vím,že i při odchovu Žaků při malé vlhkosti k tomuto nedošlo.
Zřejmě na to má vliv spíš něco jiného.
V případě zájmu o více info mě kontaktujte.
Vše najdete v odkazu pod mým loginem.

15.3.2011 03:54
african

XXX.XXX.35.77

Při odchovu žakounů jsem měl dvakrát problém (při odchovu 19 kusů za několik let od jednoho páru-odchyt),1problem u jednoho kusu ze 3 mladých stejné podmínky i dokrmování křivice,která šla rozeznat cca až ve 20 dní věku (abnormální vychlílení páteře) a samovolné zaškrcení prstu (podle veterinárního lékaře se jednalo o vrozenou vadu),a druhý problem ze 4 mladých jeden kus cysta žeberního oblouku první příznaky cca ve 14dní věku,průběh (malý otok na levý straně krku) který se postupně zvětšuje,mládě je klidné a dokrmovací směs příjmá výborně,léčba antibiotika a enzymy přidaný v dokrmovací kaši,při operaci v narkoze zjištěna cysta žeberního oblouku prorostlá velký riziko odstranění ,kvůli cévám-vykrvácení.Po konzultaci již nechán uspán.Dalších 17 žaků v perfektní kondici,kteří do dnes dělají radost jako mazlíci a dokonce 3 znich už mají i svoje potomky:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík