Členové FORPUS klubu se poprvé, necelý rok od založení klubu, prezentují na EXOTĚ Olomouc. Vystavují okolo stovky ptáků v nejrůznjších barevných mutacích.
kubicek612
napsal(a):
Papoušíček žlutolící - Forpus Xanthops
Uvádím druhy papoušíčků na jednotlivých fotkách podle pořadí, v jakém jdou za sebou:
Papoušíček žlutolící (přírodní zbarvení) pár
Papoušíček šedokřídlý (přírodní zbarvení) pár
Papoušíček brýlatý (přírodní) pár
Papoušíček šedokřídlý (zbarvení modrý pastel) pár, samec vpředu
druh dalšího papoušíčka nelze z fotky určit (samostatný samec)
Papoušíček šedokřídlý (přírodní) samec
Papoušíček šedokřídlý (Americký žlutý) samec
kubicek612
napsal(a):
Uvádím druhy papoušíčků na jednotlivých fotkách podle pořadí, v jakém jdou za sebou:
Papoušíček žlutolící (přírodní zbarvení) pár
Papoušíček šedokřídlý (přírodní zbarvení) pár
Papoušíček brýlatý (přírodní) pár
Papoušíček šedokřídlý (zbarvení modrý pastel) pár, samec vpředu
druh dalšího papoušíčka nelze z fotky určit (samostatný samec)
Papoušíček šedokřídlý (přírodní) samec
Dobrý den, není ten "samec" Rosťův papoušíček vrabčí?
eliska22
napsal(a):
U mě taky nic, ale moji jsou ještě mladí, 6 a 8 měsíců. Si alespoň myslím, že ještě dlouho nic nebude.
U mě trochu horší než loni, ale ne na stěžování si.Mám tu nyní asi 10 mladých amerických bílých od 3 párů, ze zajímavých odchovů plavomodrého kobaltového, sice samice, ale mám z ní radost. V chovu mám i svého samce z loňského léta, už má první mladé v budce. Mám tu i šedého, pastely atd.
Odchovávám zatím hlavně zelené a modré štěpáky (na šedou a americkou žlutou). Také jsem odchoval americké bílé a žluté, zelené straky a pastely. Vše od starších osvědčených párů.
Dočkal jsme se také prvních třech mláďat skořicových štěpitelných na modrou. Z nich mám radost.
Několik nových párů sestavených v loňském roce zatím nic nedělá nebo sneslo čistá vejce. Těch jsem letos vyhodil už asi 30.
U mě bude brzo končit chovná sezóna a ptáky přemístím ven. Takže se budu těšit na podzimní začátek hnízdní sezóny.
Pavel