Dobry den,chci se zeptat jak Vam berou ptaci klicene a macene?Konkretne mam kralovaky a cinany.Ze sucheho mi kralovaci berou samozrejme slunecnici a trosku loupaneho ovsa zato cinani jen slunecnici a pak se vrhnou na kukurici.Chci je naucit na macene a klicene.Davam jim naklicenou psenici jako vsem ostatnim a vubec mi ji nechcou brat :(.Zkousel jsem i vselijak prohazovat misky nebo do nich dat nejake dobroty(piskoty,jerabiny,sipky...)a nic nepomaha:( ani se toho nedotknou :(.Ted zkousim naklicit slunecnici tu verim,ze budou brat,ale chtel bych je naucit na psenici prosim o rady jak na to :) ?
Dekuji Rosta
Nedej jim nažrat dokud nebudou mít v misce jen slupky. Číňani vemou i proso pohanku oves úplně normálně, jen je nesmíš rozmazlovat. Oni se naučí. Pokud nebudou mít misku druhý den prázdnou, tak jen vyfoukej slupky od slunečnice a dej ji nazpět. Hlad je donutí vzít i to ostatní a věř, že vemou. Chce to jen vydržet
Uživatel s deaktivovaným účtem

zdravím,čínanům vůbec slunečnici nadávám.jen v tuhé zimně trochu přimíchám.krmím DN68 a zbudou jen slupky.
rostin123
napsal(a):
Dobry den,chci se zeptat jak Vam berou ptaci klicene a macene?Konkretne mam kralovaky a cinany.Ze sucheho mi kralovaci berou samozrejme slunecnici a trosku loupaneho ovsa zato cinani jen slunecnici a pak se vrhnou na kukurici.Chci je naucit na macene a klicene.Davam jim naklicenou psenici jako vsem ostatnim a vubec mi ji nechcou brat :(.Zkousel jsem i vselijak prohazovat misky nebo do nich dat nejake dobroty(piskoty,jerabiny,sipky...)a nic nepomaha:( ani se toho nedotknou :(.Ted zkousim naklicit slunecnici tu verim,ze budou brat,ale chtel bych je naucit na psenici prosim o rady jak na to :) ?
Dekuji Rosta
ASi nemají hlad dávejte jim takovou dávku aby sežrali vše. Papoušci jsou vybíravý když mají plnou misku tak přeberou jenom co jim chutná. Dávejte jim třeba poloviční dávku a uvidíte jak sežerou vše.