zdravím,chtěl bych využít nevyužívaného místa na dvoře ke stavbě voliéry+zálet,zatím bych tam pouštěl odchovy, ale jednou až našetřím bych tam moc chtěl pár araraun.Rozměr výstupku je 9x4,5m výška by byla tak 3,5metru.myslíte že by to stačilo,a kam situovat zálet?děkuji za praktické rady.
lubka
napsal(a):
zdravím,chtěl bych využít nevyužívaného místa na dvoře ke stavbě voliéry+zálet,zatím bych tam pouštěl odchovy, ale jednou až našetřím bych tam moc chtěl pár araraun.Rozměr výstupku je 9x4,5m výška by byla tak 3,5metru.myslíte že by to stačilo,a kam situovat zálet?děkuji za praktické rady.
Dobrý večer, také bych chtěl letos dělat volieru s podobnými rozměry. Máte představu jaký materiál použijete na stavbu ? Tápu v rozměru profilu na strop, aby se "neprověsil" a zda použít svařovanou síť , nebo klasické pletivo. Může mi nějaký chovatel vlastnící podobnou volieru poradit, nebo čeho se vyvarovat, případně zaslat nějaké foto? Děkuji.
Podle mě nejlepší svařovaná síť od firmy SITAP, i cena je velice dobrá a vydží vše. Jinak bych použil kovové jekly na střechu záletu 50x50x3, jinak 50x50x2 nebo 40x40x2. Kvalitně zateplit zálet a směrem na jih okno, já bych použil dutinkový polykarbonát, ať to v zimě pěkně hřeje, přez léto je otevřené okno do výletu, takže přílišná vedra nevznikají, popřípadě se dá okno zastínit.