Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2006 12:37

Dobrý den.Mám doma kakariky a porvé mi zahnízdili a během hnízdění mi uhynul samec a samice mladé sama odchovala,ale než vylétli tak je oškubala.bylo mi řečeno že je to zlozvit nebo že je to ze stresu že uhynul samec.Rád bych se vás zeptal jestli má někdo s tímto zkušenosti.Děkuji za odpovědi a přikládám foto toho horšího příkladu.

17.7.2006 19:57

araraun napsal(a):
Dobrý den.Mám doma kakariky a porvé mi zahnízdili a během hnízdění mi uhynul samec a samice mladé sama odchovala,ale než vylétli tak je oškubala.bylo mi řečeno že je to zlozvit nebo že je to ze stresu že uhynul samec.Rád bych se vás zeptal jestli má někdo s tímto zkušenosti.Děkuji za odpovědi a přikládám foto toho horšího příkladu.

Čus, nevím, jestli je to pravidlem, ale mě to dělaly tirkisáci taky, ale škubali je míň a jenom v budce, jak vylítli, tak hned dopeřili a staří už je neškubali, jen samec občas, taxem ho dal pryč a byl pokoj. Až budou samostatní, skus je dát od samice, třeba to pomůže. Jinak si myslím, že škubat je budou jen první rok, že další odchovy už budou v pohodě, protože teď ještě asi nemá vyvynutý ten rodičovský pud, mě taky přestaly rubina krmit a svádím to na to, že jsou prostě moc mladí. Dal bych jim ještě šanci, ale jestli to udělají i příští rok, dal bych je pryč, nebo přepároval. Hodně štěstí. Lukáš

Přidejte reakci

Přidat smajlík