Prosím o radu, umírají mě papoušci jeden po druhém, příznaky: papoušek ztrácí váhu, je apatický, podivně zabarvené oči, trus je vodnatý a do žluto-zelena. Jsou odčervení, byl jsem několikrát u veterináře, který si s tím neví rady, pokazde me predepsal drahe antibiotika, ptak stejne za par dnu umřel. tato nemoc se vyskytuje už delší dobu a nejde se ji zbavit. Neustále dezinfikuju klece. Dokonce jsem posílal podle jeho rady mrtvého ptáka na pitvu, jedine co jsem se dozvedel, ze umrel na podvýživu. OPRAVDU CENNA INFORMACE za 500,- ! :-/ .Už jsem hledal na internetu podobné příznaky a našel jsem "Chlamydiózu". Zatím jsem přišel celkem o 6 rozel a předpokládám, že mi padne celý chov. Stalo se toto někomu? existuje lék?
děkuji za radu
onkelz
napsal(a):
Prosím o radu, umírají mě papoušci jeden po druhém, příznaky: papoušek ztrácí váhu, je apatický, podivně zabarvené oči, trus je vodnatý a do žluto-zelena. Jsou odčervení, byl jsem několikrát u veterináře, který si s tím neví rady, pokazde me predepsal drahe antibiotika, ptak stejne za par dnu umřel. tato nemoc se vyskytuje už delší dobu a nejde se ji zbavit. Neustále dezinfikuju klece. Dokonce jsem posílal podle jeho rady mrtvého ptáka na pitvu, jedine co jsem se dozvedel, ze umrel na podvýživu. OPRAVDU CENNA INFORMACE za 500,- ! :-/ .Už jsem hledal na internetu podobné příznaky a našel jsem "Chlamydiózu". Zatím jsem přišel celkem o 6 rozel a předpokládám, že mi padne celý chov. Stalo se toto někomu? existuje lék?
děkuji za radu
Vyloučila pitva kokcidie a dilataci žaludku?
Zdravím, podle zbarvení trusu bych odhadl defekt jater. Problém asi bude v krmení. Nepíšete jak a čím krmíte. Můžete vyloučit toxiny v krmení? Začněte vzpomínkou, kdy to začalo, co jste v té době změnil, co doplnil v krmení. Asi bych si nechal udělat pitvu u někoho, kdo alespoň pozná příčinu úhynu.
onkelz
napsal(a):
děkuji za radu
hned prelecit proti koxidyoze szlfakoxem normalne co je pro kraliky
No ta pitva nebyla asi zas tak dukladna, skoro nic me nerekli a odkazali me na Brno. Krmím je standartní směsí, 3 druhy prosa,cerna,bila slunecnice a oves + ovoce (jablko,mrkev). Voda musi byt v poradku, davam cerstvou z kouhoutku. Parazity bych taky vyloucil, odcervuju pravidelne. Nicméně vyzkousim podle Vaší rady ten na kraliky pro jatra (koxidyoze szlfakoxem).
Zbyvaji me posledni 3 pary rozel, cili polovina. Snad je nepostihne stejny osud.
onkelz
napsal(a):
děkuji za radu
jeste kdyz by vam neco padlo tak napitvu do brna k tukacovy a kdyby nahodou dejte vysetrit i smes kterou krmite
kubicek612
napsal(a):
Pokud dáte nemocnému ptákovi lék proti kokcidióze a on má přitom bakteriální infekci ve střevech, tak jeho konec jen urychlíte. Takže bych neexperimentoval a hned se vydal s nemocným ptákem k doktorovi Tukačovi.
sulfacox se pouziva pravje na infekce bakterialniho puvodu davkovani je 4ml do litru pitne vody po dobu4az5 dnidale se pouziva naseptikemie,enteritydy a specialne u ptaku to leci mikroorganyzmi salmoneli,pastureella shigela,klebsiela,haemapolis ,E.coli listeriamonocitagen,campilobakres,safilokokus. a steptokokus tohle jsou vsechno bakterialni ifekce ktere spusobuji stratu telesne hmotnosty apatycke chovani pak smrt