papouch74
napsal(a):
Co je lepší na učení, samec nebo samice? Mám v plánu koupit ručně dokrmeného Žaka.
Záleží kdo žaka chce, pokud paní tak samce, pokud pán tak samici. Také záleží na osobnosti papouška a hlavně, když dospěje jaké bude povahy. V dospělosti se chová úplně jinak než jako mládě a mladý. Někdy se stane, že majitel zjistí, že papoušek má vztah s partnerem a nechce přítomnost toho kdo si ho pořídí. Dále záleží zda budoucí majitel papouška plánuje rodinu a potom toho času nebude tolik věnovat papouškovi. Někdy prodávající vnutí cokoli, aby hlavně prodal. Jinak nezáleží na pohlaví, ale právě na osobnosti papouška a jakou bude schopen se naučit slovní zásobu. Žaky chovám od roku 2001 a mám odchovaných několik mladých (24) a každé bylo povahou a chováním jiné.
Sobry vecer,
velmi take zalezi na osobnosti toho kdo si papouska poridi. Napriklad ja nemam naprosto zadny problem jak s nasi ochocenou andulkou, tak s rucne dokrmenymi senegalci, stejne tak je na tom moje ctyrleta dcera, ale napriklad moje zena je jimi nekdy doslovaterorizovana. Klovou ji, neposlouchaji, delaji si co chcou.
To vse uzce souvisi s tim co je napsano nademnou, urcita povaha papouska vyjde s kymkoliv, temperamentnejsi jedinec potrebuje zvladnout.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu