Havet v byte jak na ni????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2012 21:06
kimis

XXX.XXX.41.58

Zdravim.....s donaskou vetvicek z jehlicnanu sem si domu prinesl i nezvane hosty,....ani dukladne omyti a vycisteni nepomohlo. Jedna se o male motylky podobne molum,obcas najdu nekde housenku slabe zelenou z kterych se pravdepodobne lihnou ale zdroj odkud se berou nemohu najit. Zna nekdo zpusob nebo prostredek ktery by hmyz zahubil bez poskozeni a ujmy zdravi papousku???? Raid sem cetl ze je nevhodny kamkoli kde jsou ziva zvirata a uz jsme z toho zoufali. Kdyz uz si myslime ze jsme zabili posledni stejne se pak zase objevi. Diky za kazdou radu

8.5.2012 21:16
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Z húseníc sa motýle neliahnu. Húsenica sa musí zakukliť a z kukly sa liahne motýľ.

8.5.2012 21:29
kimis

XXX.XXX.41.58

vmakovicky napsal(a):
Z húseníc sa motýle neliahnu. Húsenica sa musí zakukliť a z kukly sa liahne motýľ.

Samozrejme ze se zakuklej take sem nasel....ale to tak neresim,spis jak se jich zbavit.

8.5.2012 22:05
bathory

XXX.XXX.218.115

a je to 100% z větví? Můžou to být skuteční moli (je jich dost druhů) a já si je jednou donesla z obchodu v krmení smajlík Pomohla mi na to akorát plácačka (neb co je mrtvé nemnoží se) a vše vyházet smajlík

8.5.2012 22:40
kimis

XXX.XXX.41.58

Potvrdit to 100% nemuzu ale uz jednou se mi objevili nedavno poprve kdyz sem prinesl vetve a ted znova ale predtim zmizeli ted ne. Pridavam foto....jako mol to vypada ale hmyzolog nejsem.

9.5.2012 08:26
bathory

XXX.XXX.218.115

vmakovicky napsal(a):
Plodia interpunctella http://m.discoverlife.org/mp/20q?search=Plodia+interpunctella&guide=Moth&cl=US/GA/Clarke

souhlasím, je to mol - zavíječ paprikový, může být kdekoliv v jídle (nemusí to být paprika) ať už lidském nebo zvířecím - jakékoliv zrniny, ořechy, mouka, já je kdysi donesla i v bujonových kostkách smajlík. Musíte zjistit, odkud lítají, to místo pak vyčistit a vše otevřené vyhodit. V drogérii se dají i koupit lapače na potravinové moly, ale lapají jenom jedno pohlaví smajlík Kdysi jsem díky jednomu hypermarketu s nimi měsíc bojovala, smajlík Jak jsem psala nejúčinnější byl úklid a plácačka (po setmění, jsou nejčilejší... smajlík

9.5.2012 15:29
kimis

XXX.XXX.41.58

Takze mam problem......nejhorsi na tom je ze misto odkud se berou nemuzu nikde najit.....vzdy najdu nekde 2 sedet vetsinou na zdi nebo zrovna letet po mistnosti.....jedinyho kteryho jsme nasli primo v jidle byla cerna slunecnice v igelitovem pytli ale zadnej jinej.Pak mam jeste volne krmeni Deli nature 71 ale tam jsem zadneho nevidel. Jinak proso a vajecnou smes mam v uzavrenych kyblich a tam jsem nenasel nic. Koupil jsem feromonovy lapace a jeste pak obycejne lapace na hmyz. Nejhorsi na tom je ze mi hnizdici ptaci nedovoli premistit je jinam a mistnost poradne na jeden den zaplynovat vsim co existuje. Cetl jsem ze jeste pomaha tabak,bobkovy list atd.......tak doufam ze nebudu muset pouzit i ten smajlík

9.5.2012 17:52
well

XXX.XXX.132.121

Většinou se líhnou v podestílce pod klecí. Vyházené zbytky jídla, navlhčené vodou po koupání a je to. Různá lepítka na moly docela fungují a vydrbat klec.

9.5.2012 21:37
redpoll

XXX.XXX.71.99

Dobrý den !

Nezlehčuji to, ale neberte to jako tragedii, jsou horší tzv. „havěti” s nimiž jsem se už vyrovnával taky. Uvažujte jak už Vám přede mnou naznačil p. Makovický, sice to údajně vnímáte, ale ve skutečnosti se podle toho neřídíte. Marně hledáte centrum, odkud vyletují dospělci - moli. Přinesli jste domů nějaký zdroj, jak už někdo zmínil, můžou to být starší jádra ořechů, stará slunečnice apod. Nevulučuji ani mouku ze supermarketu. V případě té mouky je obvykle třeba ji nechat půl roku ve špižírně a je to hotové. Hledejte přinesený substrát - surovinu ( slunečnice, mouka, mák), pokud jsou semínka propojená pavučinkami - nelítostně vyhodit. Pavučinky jsou produktem housenek. Housenky ovšem najdete jedině, když jsou dostatečně vzrostlé. Jakmile ty housenky dospívají, hledají si místo k zakuklení a to může být v záhybech papírového pytlíku stejně jako v rozích na stěnách místnosti, i v jiných poklidných prostorách, odložený stůžek novin, zespodu stolu, židlí, spíše určitě místa kde je více temnoty a klidu. Teritoriem může být celá místnost. Pokud je přehlédnete, ze zakuklených se v závislosti na podmínkách po nějaké době líhnou moli, takže najednou se objevují na různých místech. Ti jsou nepříjemní, zabíjení plácačkou nebo i rukou na stěně ale zanechává po každém úspěchu nežádoucí stopu. Takže, zlikvidovat především zdroj, dospělce pokud možno lepícími páskami (opravdu mol paprikový) nebo i mechanicky. Žádná likvidace podobných škůdců obvykle neproběhne jednorázově ze dne na den a použitím jednoho „osvědčeného” nabo zázračného přípravku, vždy je třeba kombinovat více způsobů boje.

9.5.2012 21:42
redpoll

XXX.XXX.71.99

Ještě to doplním, chemie ve sprejích opravdu co nejmíň, ta škodí nejen papouškům ale i Vám, jinak ty housenky konkrétního mola paprikového jakož asi i většina všech ostatních molů (zavíječů) jsou voskově žluté, pokud nacházíte zelené, je to něco jiného ale ne tihle moli, ty zelené jste mohli přinést z přírody ale nestává se, že by se z nějakými větvičkami domů přinesla celá populace která by se ubydlela v náhradním protředí.

10.5.2012 22:03
kimis

XXX.XXX.41.58

Chemii prave pouzivat nechci ani v nejkrajnejsim pripade. Zatim sem zvolil pouze lapace mechanicke a feromonove....zkusim jeste ty lepici pasky. Ale po dnesku mam jedno nalezeni ve slunecnici. Malinke dirky a uvnitr cosi co poziralo vnitrek. Takze 2 pytle sli do popelnice. Ale jak jste zminili tak zbytky jidel po dne klece budou asi nejvetsim lakadlem pro tyhle potvory.Tak se zamerim vice na tyhle mista.

10.5.2012 22:21
redpoll

XXX.XXX.71.99

:-)) Nevím, jestli mluvíte skutečně o dvou pytlích, předpokládám že spíše pytlíčcích, to pak je na místě se rozhodnout co je menší zlo nebo menší škoda, tihle moli vás nesežerou ani nikomu neblíží, ptáci se neotráví, jde pouze o to že to esteticky nějak ruší. Takže pokud opravdu pytle, raději bych to přesypal do pytlů igelitových a dal někde do sklepa a domů donášel vždy jen menší množství tak na týden, navíc prohrábnuté, vyfoukané. Mluvil jsem o tom také s p. Podstufkou, on jako prodavač taky všechno nestihne otáčet tak rychle, aby se takovým věcem vyhnul. Sdělil mi, že zárodky lze zničit mrazem. Letos při těch cca - 25 st. C jsem se o to pokoušel, člověk to nemůže vyhodnotit s jistotou, je možné, že část nebo i většina se zničila, nicméně něco zase přežilo a lítají i u mne. Je potřebí myslet prostě na všechno a i zásoby dělat přiměřené nebo se od začátku pojistit neprodyšným uskladněním - nevím, jestli to vůbec je možné. Ono to platí u všech škůdců obdobně, zpravidla jsou nezničitelní, člověk však je schopen jejich množení a následný výskyt omezit na určitou únosnou míru. Jsou to vícepráce, s nimiž je potřeba taky počítat. Nezlobte se, že to vyznívá trochu pesimisticky, buďmě reální a nemalujme si svět jako v reklamě.

12.5.2012 13:40
monila

XXX.XXX.230.79

My si taky nedávno donesli do bytečku moli a do dnes se jich zbavujeme. My sme si je donesli v zrní z burzy. Od té doby dáváme nově koupené krmivo pro papoušky třeba na dva dny přemrznout do mrazáku a pak rozmrznout. Moli to zaručeně zabije a už se nevyklubou.. a krmivu se nic nestane.. Ale jsou tu pořád, poněvadž tu ti původní nakladly vajíčka všude možně, tak budem i přemalovávat stěny :-P tak přeji hodně štěstí ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík