Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2013 13:51
janapin

XXX.XXX.100.50

Mám ve venkovní voliéře andulky tři samičky a tři samce, problém je v tom, že všichni tři samečci se zamilovali do stejné samičky (jeden z nich je řekněme takový "hlavní" partner), a ta sice jeví zájem o hnízdění, dokonce nakladla vajíčka, nechá se ode všech samečků krmit, ale nedovolí jim se spářit, lítá jak splašená, do budky, z budky, jen pár vteřin aby ji sameček nakrmil a hned zase honem do budky. Prosím existuje nějaké řešení, jak ji zklidnit, aby páření mohlo proběhnout a hlavně, jak přimět dva samečky, kteří jsou na vedlejší koleji, aby si všimli samiček, co tam jsou? Ty taky nakukují do budek, ale nemají s kým.... :), díky

5.6.2013 17:45
krivos22

XXX.XXX.20.32

Čau tak to mam uplne stejny problém akorát mi 1 samec obskakuje obe samice a jak poznám ze samička ceka vejce ? Když ji chytnu do ruky otočím na záda tak u zadecku jde videt obrys vejce ?

5.6.2013 21:17
secretfranta

XXX.XXX.254.135

Chlapci to chce čas!!! Určitě nesedíte u voliéry po celý den... páření třeba (myslím že určitě) proběhlo i mimo Vaší společnosti... u andulek člověk nikdy neví, já choval několik párů v hejnu a to co se tam dělo... pořád bylo na co se dívat, páření i krmení jedné samice více samci bylo celkem normální. Počkejte až samice zaleze do budky a samci si začnou všímat i těch dalších samic. Jinak proč potřebujete poznat kdy má v sobě vajíčko? Od páření snese samice za cca 10dní vejce a další přidá každý druhý den. Přeji úspěšný odchov a hlavně trpělivost a čas!!!

6.6.2013 00:28
krivos22

XXX.XXX.20.32

Ale ne ze bych po tom vylozene pátral ale dnes sem chtěl vyčistit klec , chytl sem ji do ruky a konečník je protáhli a ma tvar vajcka . Samec když samičku oplodni jednou to staci na vsechny jeji vejce nebo se oplodnuje kazde zvlášť

Přidejte reakci

Přidat smajlík