Astrild rákosní určení pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2013 23:31
eli22

XXX.XXX.251.134

Dd, mám rákosáky, jsou staří měsíc a půl, jsou doma v teple 15-18 st. a zajímalo by mě, kdy bude možno přibližně rozeznat pohlaví, jestli až po přepeření nebo dříve. S chovem začínám. Díky

6.10.2013 08:44
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Určite skôr rozoznáte pohlavie ako preperia lebo mladé samce začnú sa prejavovať spevom.

6.10.2013 09:30
eli22

XXX.XXX.251.134

vmakovicky napsal(a):
Určite skôr rozoznáte pohlavie ako preperia lebo mladé samce začnú sa prejavovať spevom.

Děkuji. Ještě se mi včera objevil problém. Mám teď zatím všechny pohromadě (starý - více než roční pár) a 4 mladé, staré cca 40 dní. Za pár týdnů uvažuji je oddělit tak. Myslela jsem je oddělit takto: starý pár, samičky a samečky. Celkem tedy do tří boxů. Ale to asi bude špatně.Našla jsem dnes v kleci na dně jedno vajíčko. Chápu tedy dobře, že musím oddělit hlavně staršípár????smajlík Díky moc za rady.

6.10.2013 19:13
atka

XXX.XXX.254.58

Pokud již letos nechcete od páru odchov,tak rozdělte samice a samce.Tedy dva boxy.Pokud odchov chcete,tak oddělte mladé do dvou boxů a starý pár nechte hnízdit. POZOR!!!!Mně,když se rodičovský pár chystal k dalšímu hnízdění,tak samec napadal své syny! Musíte to hlídat a zavčas mladé odstavit. Cca 14 dní od opuštění budky.Zdravím.

6.10.2013 19:27
eli22

XXX.XXX.251.134

atka napsal(a):
Pokud již letos nechcete od páru odchov,tak rozdělte samice a samce.Tedy dva boxy.Pokud odchov chcete,tak oddělte mladé do dvou boxů a starý pár nechte hnízdit. POZOR!!!!Mně,když se rodičovský pár chystal k dalšímu hnízdění,tak samec napadal své syny! Musíte to hlídat a zavčas mladé odstavit. Cca 14 dní od opuštění budky.Zdravím.

Dobře, děkuji. Určitě nechci, aby hnízdili, hnízdili již 3 x vnku ve voliéře. Oddělím je co nejdříve. Zatím je starý samec nenapadá.
Ještě jednou děkuji.
,

6.10.2013 19:35
eli22

XXX.XXX.251.134

atka napsal(a):

Přesto ještě. Zkoumala jsem je, a nepoznám samce od samiček. Co se hlasového projevu týče, tak se zatím projevuje, zpívá,jen starý samec.Jak tedy mohu oddělit samce od samic, když je nerozeznám....smajlík

7.10.2013 12:13
atka

XXX.XXX.254.5

Dejte otce zvlášť a samici s mladými.Mladé si okroužkujte každého jinou barvou kroužku.Jak uvidíte nějakého jedince zpívat,dle barvy ho oddělíte. Mladé samce od samic nemusíte oddělovat nějak brzy.
Jinak samice mívají červenou masku jen po oko,jakmile je maska za oko je to samec-alespoň takto mi to bylo kdysi vysvětleno. Dle této rady jsem neměla problém rozeznat pohlaví mých odchovů,ale vyjímka se může stát.....
V přírodě není nic černobílé.smajlík
Přeji pěkný a zdravý odchov.

8.10.2013 18:51
eli22

XXX.XXX.251.134

atka napsal(a):
Dejte otce zvlášť a samici s mladými.Mladé si okroužkujte každého jinou barvou kroužku.Jak uvidíte nějakého jedince zpívat,dle barvy ho oddělíte. Mladé samce od samic nemusíte oddělovat nějak brzy.
Jinak samice mívají červenou masku jen po oko,jakmile je maska za oko je to samec-alespoň takto mi to bylo kdysi vysvětleno. Dle této rady jsem neměla problém rozeznat pohlaví mých odchovů,ale vyjímka se může stát.....
V přírodě není nic černobílé.smajlík
Přeji pěkný a zdravý odchov.

Děkuji.

31.10.2013 18:35
eli22

XXX.XXX.251.134

Dobrý den, už nevím, jak zamezit tomu, aby samička snášela. Samečka jsem oddělila, teď je ještě s jedním mladým samcem zvlášť. Samička je sama v boxu s mladými (asi 2 samice a jeden dvouměsíční samec). A samička stál snáší vejce na zem. Myslím, že jí to vysiluje, ale co s tím?? Dávám jen suché krmění, hodně vápník,ze zeleného pouze ještě čerstvý jetel + pampelišku... Nevím, co s tím.

31.10.2013 18:38
eli22

XXX.XXX.251.134

Díky za reakci na minulý dotaz. Nějak se nezobrazuje aktuálně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík