zdraví za nějaký čas se mi nahromadily různé andulky alu u některých nevím co je to za mutaci. poradíte prosím . 1) samice u budky
ano tyto budky byli odstraněny a jsou tam jiné na tomto místě není zrovna nic klec byla předělána a poslední samička
jirka1989
napsal(a):
určitě se ozve nějaký zkušený chovatel, nechci zavádět:)
ale doporučuji projít
http://cutelittlebirdiesaviary.weebly.com/budgie-mutation-and-color-guide.html
Uživatel s deaktivovaným účtem

SkorpyLP
napsal(a):
bezva a na jednom samci jsem si všiml že je zvláštní v tom že je modrej a pak zas šedej a on má ty peří takové zvláštní že jedno je šedý a druhý modrý co to je zač za anču
To je modrá tmavá 2f, tzv. mauve
napsal(a):
To je modrá tmavá 2f, tzv. mauve
Mauve? Já četla, že mauve je "šedá" andulka, která má v dospělosti sem tam fialové peříčko na hrudi. Je to vlastně odchov od obou tmavých rodičů, ale geneticky šedá vlastně není. Viz foto.
Ale na té úvodní fotce vidím teda fialovou andulku. Mám též fialové doma a vím, že někdy ten foťák fakt hází divné barvy (teda u mě většinou udělá z fialové tmavě modrou, ale...)

lavacca
napsal(a):
Mauve? Já četla, že mauve je "šedá" andulka, která má v dospělosti sem tam fialové peříčko na hrudi. Je to vlastně odchov od obou tmavých rodičů, ale geneticky šedá vlastně není. Viz foto.
Ale na té úvodní fotce vidím teda fialovou andulku. Mám též fialové doma a vím, že někdy ten foťák fakt hází divné barvy (teda u mě většinou udělá z fialové tmavě modrou, ale...)
Pozor! Šedá andulka není mauve, ale je to šedá mutace v modré řadě.
Mauve (zvaná i šedomodrá) je modrá s dvojitým faktorem tmavnutí (2F)
Šedá mutace s tímto nemá nic společného.
Spousta lidí si to plete a nemají ani ponětí, že jsou to dvě rozdílné mutace. Stejně tak jako olivová (zelená tmavá 2F) a šedozelená (šedá v zelené řadě).
napsal(a):
Pozor! Šedá andulka není mauve, ale je to šedá mutace v modré řadě.
Mauve (zvaná i šedomodrá) je modrá s dvojitým faktorem tmavnutí (2F)
Šedá mutace s tímto nemá nic společného.
Spousta lidí si to plete a nemají ani ponětí, že jsou to dvě rozdílné mutace. Stejně tak jako olivová (zelená tmavá 2F) a šedozelená (šedá v zelené řadě).
To vím, že mauve není šedá. Taky proto to šedá bylo v uvozovkách.
Mám teď doma mauve mláďata, před rokem jsem měla šedé a už na pohled jsou prostě jinačí. :)