Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2014 19:50
zdenos

XXX.XXX.107.247

Dobrý den,
Mám v plánu začít chovat papoušky zpěvavé, mám ale několik otázek:
1) stačí páru zpěváků klec o rozměrech 120 x 60 x 170 cm (šířka hloubka výška) a budka o rozměrech 25x25 dno a vysoká 60cm?
2) Je těžké určit pohlaví?
3) prosím o vložení vašich pěváků pro představu pohlaví,...

Děkuji za všechny vaše odpovědi. smajlík

smajlík

6.7.2014 20:45
jardda

XXX.XXX.90.147

zdenos napsal(a):
Dobrý den,
Mám v plánu začít chovat papoušky zpěvavé, mám ale několik otázek:
1) stačí páru zpěváků klec o rozměrech 120 x 60 x 170 cm (šířka hloubka výška) a budka o rozměrech 25x25 dno a vysoká 60cm?
2) Je těžké určit pohlaví?
3) prosím o vložení vašich pěváků pro představu pohlaví,...

Děkuji za všechny vaše odpovědi. smajlík

smajlík

Tak to Vás vítám v klubu bláznů do zpěváků. K otázkám:

1. Ano velikost je postačující, akorád budka je dost vysoká, stačí 40cm
2. Pohlaví lze určit snadno, kromě albin a strak (v mládí)
3. Fotky dávám pravidelně většinou na nemoderku (jedno pro inspiraci - pár rubin).

Zpěvák je nádherný pták s velikou škálou mutací, tudíž za pár korun seženete pěkné ptáky. Pokud nesháníte nějakou raritku.

6.7.2014 20:47
zdenos

XXX.XXX.107.247

Dobrý večer, mnohokrát děkuji za odpovědi, velice mě těší. Když jsem ty ptáky viděl,hned mě učarovali. Přece bych měl ale ještě jednu otázku: Jak že se dá rozpoznat pohlaví, pokud tvrdíte, že snadno?smajlíksmajlík

6.7.2014 21:25
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

zdenos napsal(a):
Dobrý večer, mnohokrát děkuji za odpovědi, velice mě těší. Když jsem ty ptáky viděl,hned mě učarovali. Přece bych měl ale ještě jednu otázku: Jak že se dá rozpoznat pohlaví, pokud tvrdíte, že snadno?smajlíksmajlík

Dobrý večer přeji, jak je výše již uvedeno, kromě albin a strak je celkem jednoduché poznat pohlaví pouhým okem. Papoušek zpěvavý je jeden z mnoha druhů, který má vlastnost pohlavního dimorfismu. To znamená, že jsou samci od samic odlišní zbarvením. I když se jedná o stejnou mutaci, samci jsou barevnější než samice a také více zpívají. Ještě k tomu zbarvení, samci mají na kostrči rudý flek, který samice nemají. Vložím foto mé srdcové záležitosti, kde je mutace oranž opalin, vlevo samice, na pletivu samec. Přeji mnoho úspěchů a šťastnou ruku při výběru v pestré škále doslova vymazlených barev. S pozdravem V. Škvor.

6.7.2014 21:32
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

Venca Škvor napsal(a):
Dobrý večer přeji, jak je výše již uvedeno, kromě albin a strak je celkem jednoduché poznat pohlaví pouhým okem. Papoušek zpěvavý je jeden z mnoha druhů, který má vlastnost pohlavního dimorfismu. To znamená, že jsou samci od samic odlišní zbarvením. I když se jedná o stejnou mutaci, samci jsou barevnější než samice a také více zpívají. Ještě k tomu zbarvení, samci mají na kostrči rudý flek, který samice nemají. Vložím foto mé srdcové záležitosti, kde je mutace oranž opalin, vlevo samice, na pletivu samec. Přeji mnoho úspěchů a šťastnou ruku při výběru v pestré škále doslova vymazlených barev. S pozdravem V. Škvor.

Ještě dodám že mladí ptáci jsou trošku matnější než rodiče co se týče zbarvení, ale po prvním až druhém přepeření a dá se říci že vlastně celý život se ptáci krásně vybarvují. Mnou vložené foto výše, na kterém je roční pár, již přepeřený a vybarvený. Na fotu u tohoto příspěvku jsou mladí ptáci. zleva: 1,0 přírodní opalin, 0,1 přírodní opalin a 0,1 oranž opalin (štěpačka- nevím do jaké mutace).

6.7.2014 21:37
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

Venca Škvor napsal(a):
Ještě dodám že mladí ptáci jsou trošku matnější než rodiče co se týče zbarvení, ale po prvním až druhém přepeření a dá se říci že vlastně celý život se ptáci krásně vybarvují. Mnou vložené foto výše, na kterém je roční pár, již přepeřený a vybarvený. Na fotu u tohoto příspěvku jsou mladí ptáci. zleva: 1,0 přírodní opalin, 0,1 přírodní opalin a 0,1 oranž opalin (štěpačka- nevím do jaké mutace).

Na tomto fotu jsou mladí, ještě nepřepeření. Zleva: 1,0 oranž opalin, 0,1 oranž opalin, 0,1 oranž opalin skořice, 1,0 oranž opalin a to samé na pletivu. Po přepeření budou samci na štítech křídel a na hřbetě červenější a samice bude mít trošku tmavší a ostřejší barvu než má na fotce.

6.7.2014 21:40
zdenos

XXX.XXX.107.247

Děkuji vám mnohokrát, už jsem rozhodnutý. Upravím klec a na srpnovou burzu v Hodoníně už zkusím domluvit nějaký nepříbuzný pár. Kdyby se mi podařil r.13, byl bych nadmíru spokojen. Zatím mě nejvíc zaujala klasika přírodní nwebo opalín oranž.
Jaká je přibližná cena za zpěváka?
smajlík

6.7.2014 22:02
jardda

XXX.XXX.90.147

S přírodními ptáky nikdy nic nepokazíte, jen jedna rada kupujte vždycky kvalitní ptáky u přírodních nejvíce záleží na velikosti cena přírodního je kolem 250 - 300Kč ale za ptáka XXL dáte i několikrát více. Viděl jsem v zahraničí i za 70 euro, ale než jsem se rozhoupal byl pryč. U mutací nejvíce záleží na barvách (rozsah červené, oranžové...) sytost barev a rovnoměrné rozložení barvy na těle. Ceny za obyčejné ptáky:
opalín...350
skořice.. 350
pallid ..400
lutino ...400
oranž...500
oranž opalin.. 700
rubino ...450
modrý ...400
modrý opalín ...400
oranž rubino..1500
oranž lutino 3000
albino ...1500
tmavomodrý ... 6000
platino....2500
tmavomodrý opalín...8000
straky ...500
oranž straky...6000

Ceny jsou opravdu orientační a za standardní ptáky, pokud sháníte něco extra tak se ceny výrazně liší a jinak každý chovatel má jiné ceny. JP

6.7.2014 22:04
Venca Škvor

XXX.XXX.117.61

zdenos napsal(a):
Děkuji vám mnohokrát, už jsem rozhodnutý. Upravím klec a na srpnovou burzu v Hodoníně už zkusím domluvit nějaký nepříbuzný pár. Kdyby se mi podařil r.13, byl bych nadmíru spokojen. Zatím mě nejvíc zaujala klasika přírodní nwebo opalín oranž.
Jaká je přibližná cena za zpěváka?
smajlík

Tak samozřejmě záleží na mutaci. Jsou mutační ptáci kterých je dost, jako třeba klasický opalin, který stojí okolo 300 kč a nebo oranž rubina, cca 2000 kč. Samozřejmě cena se odvíjí od kvality zbarvení. Co zmiňujete vy, tak přírodní jsou za cca 150-300 kč dle kvality a oranž opalin cca 700 kč. Ceny jsou za kus. Letošní odchovy jsou levnější než starší chovní ptáci, ale jestli mohu mluvit za sebe, vždy si radši nové páry skládám z odchovů které nakupuji co nejdříve, třeba hned po vylétnutí z budky, když se naučí žrát, abych si je podle sebe připravil na zimu a chovnou sezonu. Kupuji výletky také hlavně proto, že nikdo Vám nezaručí, že roční chovný pár který prodává, měl mladé, že je neprodává třeba protože nedali žádné odchovy atd... Ale to je jen moje zkušenost... Přeji tedy mnoho úspěchů a dobré rozhodnutí... V. Škvor.

6.7.2014 22:28
zdenos

XXX.XXX.107.247

Děkuji vám mnohokrát za ceník. Ale přece bych jěště měl možná poslední otázku: Je možné mít chovný pár ve složení př.: 1,0 přírodní + 0,1 oranž., nebo je lepší mít vždy pár stejného zabarvení? smajlík smajlík

6.7.2014 22:49
jardda

XXX.XXX.90.147

zdenos napsal(a):
Děkuji vám mnohokrát za ceník. Ale přece bych jěště měl možná poslední otázku: Je možné mít chovný pár ve složení př.: 1,0 přírodní + 0,1 oranž., nebo je lepší mít vždy pár stejného zabarvení? smajlík smajlík

Zkuste na to jít z druhé strany..... co chcete odchovávat (jaké barvy) a podle toho volte rodiče. Z Vašeho páru vypadnou jen přírodní ptáci štěpitelní na oranž (jak samci, tak samice).
Jinak je jedno jaké barvy na sebe dáváte, jen se nedoporučuje na sebe dávat červenooké ptáky (já je mám a je to ok) z důvodu latálního faktoru.JP

7.7.2014 12:01
90kuko

XXX.XXX.135.216

jardda napsal(a):
Zkuste na to jít z druhé strany..... co chcete odchovávat (jaké barvy) a podle toho volte rodiče. Z Vašeho páru vypadnou jen přírodní ptáci štěpitelní na oranž (jak samci, tak samice).
Jinak je jedno jaké barvy na sebe dáváte, jen se nedoporučuje na sebe dávat červenooké ptáky (já je mám a je to ok) z důvodu latálního faktoru.JP

Važeny pan PASTOREK. Latalni faktor ja mam tieš rubina no bohužial nie v takej TOP kvalite oko ich mate vy. parym rubina no ešte som nespozoroval na mladych nič čim sa prejavuje latarni faktor.Mate krasne vtaky kebi nas nedelila taka velka vsdialenost vedel by som u Vas utratit peknu kopu evričok,

7.7.2014 22:59
jardda

XXX.XXX.90.147

90kuko napsal(a):
Važeny pan PASTOREK. Latalni faktor ja mam tieš rubina no bohužial nie v takej TOP kvalite oko ich mate vy. parym rubina no ešte som nespozoroval na mladych nič čim sa prejavuje latarni faktor.Mate krasne vtaky kebi nas nedelila taka velka vsdialenost vedel by som u Vas utratit peknu kopu evričok,

Děkuji za reakci, letální faktor se projevuje ve velké umrtnosti mladých, buď přímo ve vajíčku (těsně před klubáním) nebo po vylíhnutí. U mě se to stávalo loni, kdy mi u červenookých ptáků umírali mladí bez zjevných příčin (Leltální faktor je způsoben nevyvinutím trávícího traktu), pitvu jsem nedělal, ale tipuji to na tento jev. Letos mám mladý ptáky postavený tak, aby byla na 100% vyloučena i vzdálená příbuzenská plamenitba a musím říci, že mi zemřelo jen jedno červenooké mládě. Příští sezonu mám záměr se opět vrátit k mému chovnému kmeni, tak jsem zvědav, jestli toto moje prokřížení s cizí krví mělo nějaký význam.
Na závěr jen poznámka, ptáky opravdu nedělám pro peníze a s cenami se netajím, mám ptáky určitě hodně drahý, ale věřte, že mě stojí daleko víc. Jinak mám vizi a svůj cíl, kterým se snažím posouvat dopředu, snad se mi za pár let podaří dosáhnout červeného zpěváka. Cestu vím, jen mám velice málo chovných ptáků, ktaří splňují daná kritéria. JP

8.7.2014 07:36
90kuko

XXX.XXX.135.216

p.PASTOREK važmu cielu fandim a zo srdca Vam prajem dosiahnut vami vytičeni ciel. Je dobre mat určitu metu a smažit sa ju prekonat.Pred dvatciatimypiatimy rokmy som odchoval prveho lutino spevaka bol som rad ako blcha v kožuhu aj teras mam určitu metu ktoru chcem dosiahnut.No bohužial na Slovensku je dost taške zohnat kvalitne vtaky.Dokonca v Madarsku som uš vydel aj karotenom farbene spevaky.Na jesen sa chystam do PREROVA a aš byvate niekde okolo rad by som sa u vas zastavil.s posdravom LUBO.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2014 07:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

90kuko napsal(a):
p.PASTOREK važmu cielu fandim a zo srdca Vam prajem dosiahnut vami vytičeni ciel. Je dobre mat určitu metu a smažit sa ju prekonat.Pred dvatciatimypiatimy rokmy som odchoval prveho lutino spevaka bol som rad ako blcha v kožuhu aj teras mam určitu metu ktoru chcem dosiahnut.No bohužial na Slovensku je dost taške zohnat kvalitne vtaky.Dokonca v Madarsku som uš vydel aj karotenom farbene spevaky.Na jesen sa chystam do PREROVA a aš byvate niekde okolo rad by som sa u vas zastavil.s posdravom LUBO.

Papoušky karotenem nebo barvivem pro kanáry nikdy neobarvíte. Nefunguje to u nich tak jak u kanárů. Takže pokud jste viděl nějaké obarvené zpěváky tak barva musela být nanesena přímo na peří ptáka.
Držím palce ať se daří. smajlík

8.7.2014 18:55
jardda

XXX.XXX.90.147

90kuko napsal(a):

Zdravím na Slovensko, i u Vás máte kvalitní chovnou základnu, já spolupracuji s Jožkou Mešinou, ten má pěkné ptáky a letos se spolu poušíme do zajímavého experimentu, tak uvidíme co z toho bude. Jinak jsem přímo z Přerova a poodívat se u mě můžete, ale nemám toho mnoho k ukazování, jen pár zpěváků a GM, jsem malochovatel co má pár (10) voliér. JP

Přidejte reakci

Přidat smajlík