Každá voliera v ktorej chováme papagáje je malá.Keď porovnám priestor v ktorom vtáky žijú je to tak.Našiel som jeden inzerát kde bola takáto skupina alexandrov a dosť sa mi to páči.
Tu je odkaz: http://inzerat.i-bazar.sk/2741474-alexander-velky/
No s tou velikostí je to tak všechno :D. Ale podle mě by 3 páry potřebovali aspoň 6-7x2x2 metry. Sám teda nemám Alexy velké, mám jen malé, ale literatura doporučuje minimálně 4-5m na pár... Zkusit to můžete, ale je velká pravděpodobnost že se samci budou mlátit.
Zvažte, jestli stojí za to riskovat, že jednou přijdete k voliéře a tam vám budou ležet na zemi dva samci, protože je ten nejsilnější zabil.
Na pohled je to sice krása, ale aby jste potom nelitoval, že jste je dal dohromady.
Toť jen můj názor.
Hodně štěstí v chovu.
Alexandrov malých mám aj ja.Skúšal som ich mať v skupine a celkom to bolo dobré až do chvíle keď si začali na jar vyberať búdky.Musel som ich rozdeliť po pároch lebo by to skončilo zle.Samice sa napádali aj cez pletivo.Ešte že tam mám dvojité.Ešte si to nechám poriadne prejsť hlavou.Samozrejme nepotrebujem volieru kde bude dusno.Ale pohlad na 6 kusov v klietke je pekný.