Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2014 14:28
saluki

XXX.XXX.38.103

Jeden noční útok, dva zmrzačení papoušci, něco přes týden líčení sklopce, a je to....... stejně mám skvělé ptáky, všichni dál pečují o svá mláďata v budkách.

10.9.2014 14:32
saluki

XXX.XXX.38.103

Příroda je dokonalá. Andulčí sameček přišel o celé křídlo, po 2 dnech ošetření v malé kleci pod dozorem jsem ho vrátila do voliery. Od té doby běhá po novém bidle od misky k budce. Křídlo zahojeno, šplhá, skáče, leze, pobíhá.............bohužel nemůže už létat, ale i tak využívá celý prostor voliery.

10.9.2014 14:33
saluki

XXX.XXX.38.103

jeho odchov v té době, nyní již vylétají .......... je to borec smajlík

10.9.2014 14:35
saluki

XXX.XXX.38.103

sklopec nalíčen cca 1m od budky s měsíčními papoušky královskými. Rodičovský pár krmí dál, jsou úžasní!!!

10.9.2014 14:36
saluki

XXX.XXX.38.103

když se něco takového stane, je to smutné, ale nevzdávejte to....

10.9.2014 14:43
saluki

XXX.XXX.38.103

jestli vyvedou mladé i přes tento problém, budu na ně vážně pyšná smajlík

10.9.2014 14:48
saluki

XXX.XXX.38.103

druhý zraněný alexandr rudohlavý bez nohy. Srdce mě bolí, ale nikdy mě nenapadlo, že pro něho bude nejhorší naučit se takhle žrát. Vše si podával přes nohu, i dnes občas odletí od misky s piškotem, stojí na jediné noze a přemýšlí, co s tím, nakonec ho upustí do trávy. Ale jinak už zase prospěvuje a společnost druhých papoušků mu svědčí.

10.9.2014 17:00
koldy

XXX.XXX.90.222

Dobrý den, je mi vašich papoušků velice líto :( a jsem rád že jste škodnou chytila smajlík
Jinak by se chtěl zeptat, ten alexandr rudohlavý je samec, že?? Myslíte si že bude mít problém pářit samičku?? Mě se to stalo u alexandr malého taky samce, má štíplou nohu pod kloubem na pravé noze.
Teda jestli ho necháte hnízdit se samicí.
Děkuji Koldy

10.9.2014 19:38
lupus4

XXX.XXX.64.9

saluki napsal(a):
Jeden noční útok, dva zmrzačení papoušci, něco přes týden líčení sklopce, a je to....... stejně mám skvělé ptáky, všichni dál pečují o svá mláďata v budkách.

Neberte to jako rýpání, ale z fotek se mi zdá, že máte pouze jednoduché pletivo..?

pokud ano, ...stejně mám skvělé ptáky, všichni dál pečují o svá mláďata v budkách.

tak ptáci nemají bohužel stejně "skvělého" majitele smajlík

Tato věc se dříve či později stane každému s jednoduchým pletivem, ať už jsou pak na vině kuny, či kočky...či sovy...
A mnohem častěji i s daleko "horším" výsledkem.
Místo týdenního líčení sklopce na kunu (po které přijde stejně jiná), jste raději měla zdvojit pletiva.
Pokud to neuděláte, nevíte dne ani hodiny, kdy to znova přijde.

10.9.2014 20:23
saluki

XXX.XXX.38.103

tak tuhle reakci jsem čekala smajlík. Po stěhování jsem změnila podmínky pro ptáky velmi narychlo, po 8 letech chovu v jiné lokalitě bez jakéhokoliv problému jsem přešla ze sedmi dřevěných volier na dvě nové hliníkové. Z každé strany volier je pár kroků nějaký pes, takže mě ani nenapadlo, že by v husté zástavbě k něčemu takovému mohlo dojít. Hned po útoku jsem zaimprovizovala, voliery "přebalila" s mezerou dalším pletivem, zadní stěnu textilií, dořešila noční osvětlení, a rozhodně mi nezbyde nic jiného než pro příští sezonu vymyslet jinou variantu. Neznáte mé podmínky, takže díky za připomínku, ale neberu, jsem ráda, že jsem nezrušila chov. Za svou chovatelskou činnost jsem viděla zařízení mnoha chovatelů, dvojité pletivo však nepoužila ani desetina z nich. Asi se ztrátami počítají a chtějí na své ptáky vidět.

Psala jsem to zde proto, aby se jiní poučili,a aby nevzdávali líčení pastí po pár neúspěšných nocích. Také proto, abych ukázala, že není třeba každého zraněného papouška hned utrácet, jak to někteří dělají. V mém případě žasnu nad tím, jak si instinktivně a rychle vyrovnali se zraněním a hlavně s omezením.

Myslím, že na ženu na tom nejsem se svými volierami zas tak špatně, a mí chovanci se mají dobře. Prostě se stalo, bohužel smajlík.

11.9.2014 20:13
mildaii

XXX.XXX.75.237

lupus4 napsal(a):
Neberte to jako rýpání, ale z fotek se mi zdá, že máte pouze jednoduché pletivo..?

pokud ano, ...stejně mám skvělé ptáky, všichni dál pečují o svá mláďata v budkách.

tak ptáci nemají bohužel stejně "skvělého" majitele smajlík

Tato věc se dříve či později stane každému s jednoduchým pletivem, ať už jsou pak na vině kuny, či kočky...či sovy...
A mnohem častěji i s daleko "horším" výsledkem.
Místo týdenního líčení sklopce na kunu (po které přijde stejně jiná), jste raději měla zdvojit pletiva.
Pokud to neuděláte, nevíte dne ani hodiny, kdy to znova přijde.

Víte, pane Lupusi čtyřko, já ten váš příspěvek jako rýpaní beru. Vy se tu velmi často kriticky vyjadřujete téměř ke všemu, jste takový brouk Pytlík, který všude byl, všechno ví a všechno zná. Paní Petru znám dlouho a velmi dobře, váš anonymní nick mi neříká nic, a tak vím, že je špičkovou chovatelkou vipetů, doplňkově i papoušků, je to dáma s velkým chovatelským srdcem. Kdybyste její chov viděl, v životě byste nic takového nenapsal. Ano, stala se hrozná věc, pro každého chovatele pohroma, ale v jejích voliérách právě probíhají odchovy a tak jakákoliv rušivá manipulace by byla kontraproduktivní. Každý se učíme z vlastních chyb, máme - li možnost, pak i z chyb druhých a právě proto si myslím, že paní Petra nás všechny informovala o tom, co se jí v chovu stalo. Sama moc dobře ví, jak ihned po odchovech své chovatelské zařízení opraví a vylepší.....
Takže ten palec dolů, pane Lupusi, patří spíš vám.........smajlík
S pozdravem Miloš Kaplan, Veliny

11.9.2014 21:48
lupus4

XXX.XXX.38.3

tak "umravňovatel" a zastánce "slabých žen", jen někdo obdivně nezavzdychá už je rejpal a brouk Pytlík...

ani nechtějte vědět jak připadáte vy mě

Přesto trvám na svém, že dvojité pletivo předchází podobným tragickým a hlavně ZBYTEČNÝM událostem...samozřejmě ale nezabrání vyděšeným plašanům se zabít nárazem o stěny či bydla (k tomu jsou zase dobré vhodné zálety).
PS. taky se mi to bohužel před cca 30 lety stalo (kočka), ale moje droboť tenkrát utržené nožky a napáraná břicha nerozdýchala ...
A věříte, že po zdvojení jsem to už NIKDY nemusel řešit?
Ale pokud vás moje poznámka tak "namíchla" tož teda sorry.
PS.za mého mládí frčeli zase vipeti "z Neuštejna" smajlík
a tady je můj útulkáč (grey)

11.9.2014 21:49
lupus4

XXX.XXX.38.3

oprava "bidla" !!!!smajlík

12.9.2014 09:41
saluki

XXX.XXX.38.103

koldy napsal(a):
Dobrý den, je mi vašich papoušků velice líto :( a jsem rád že jste škodnou chytila smajlík
Jinak by se chtěl zeptat, ten alexandr rudohlavý je samec, že?? Myslíte si že bude mít problém pářit samičku?? Mě se to stalo u alexandr malého taky samce, má štíplou nohu pod kloubem na pravé noze.
Teda jestli ho necháte hnízdit se samicí.
Děkuji Koldy

Dobrý den, nepředpokládám, že by mohl napářit samičku, má nohu odtrženou přímo od bříška. V současné době je to lichý 3 letý kus, ale jistě mu nějakou v brzké době stejně pořídím, aspoň jako společnost.

Mám pár královských, oba jsem koupila jako zmrzačené, už jsem to tu několikrát psala. Samec bez prstů, samička po zlomenině křídla (normálně létá, jen jí ošklivě trčí nahoru nad záda), již několik let mi odchovávají, po třech mladých. Když jsem vloni včas odstavila, stihli i dvoje za sezonu. Tak proč jim všem nedopřát život v páru na slunci a dešti, byť ve špatné "levné" volieře.

Nebojte se to zkusit, třeba vás překvapí. Držím palce smajlík.

12.9.2014 10:12
saluki

XXX.XXX.38.103

mildaii napsal(a):
Víte, pane Lupusi čtyřko, já ten váš příspěvek jako rýpaní beru. Vy se tu velmi často kriticky vyjadřujete téměř ke všemu, jste takový brouk Pytlík, který všude byl, všechno ví a všechno zná. Paní Petru znám dlouho a velmi dobře, váš anonymní nick mi neříká nic, a tak vím, že je špičkovou chovatelkou vipetů, doplňkově i papoušků, je to dáma s velkým chovatelským srdcem. Kdybyste její chov viděl, v životě byste nic takového nenapsal. Ano, stala se hrozná věc, pro každého chovatele pohroma, ale v jejích voliérách právě probíhají odchovy a tak jakákoliv rušivá manipulace by byla kontraproduktivní. Každý se učíme z vlastních chyb, máme - li možnost, pak i z chyb druhých a právě proto si myslím, že paní Petra nás všechny informovala o tom, co se jí v chovu stalo. Sama moc dobře ví, jak ihned po odchovech své chovatelské zařízení opraví a vylepší.....
Takže ten palec dolů, pane Lupusi, patří spíš vám.........smajlík
S pozdravem Miloš Kaplan, Veliny

Díky. Já vím, že má pravdu.

Ale chovatelství má i jiné stránky. Mám dost přátel mezi lidmi, kteří nemají na lepší voliery, a přesto se svým papouškům věnují s láskou a péčí. A vždycky se najde někdo, kdo tu napíše, když na to nemáš, tak to nedělej. Jenže srdci neporučíš smajlík.

Každý je jiný, každý má jiné možnosti, každý jiný pohled na věc.
Někdo dělá všechno jen správně a snaží se kritikou dostat ostatní na stejnou "úroveň".
Někdo sem dává své chyby, občas i s dobrým koncem, protože věří, že tím někoho podpoří a pomůže mu. A to jsem já smajlík

12.9.2014 10:17
saluki

XXX.XXX.38.103

lupus4 napsal(a):
tak "umravňovatel" a zastánce "slabých žen", jen někdo obdivně nezavzdychá už je rejpal a brouk Pytlík...

ani nechtějte vědět jak připadáte vy mě

Přesto trvám na svém, že dvojité pletivo předchází podobným tragickým a hlavně ZBYTEČNÝM událostem...samozřejmě ale nezabrání vyděšeným plašanům se zabít nárazem o stěny či bydla (k tomu jsou zase dobré vhodné zálety).
PS. taky se mi to bohužel před cca 30 lety stalo (kočka), ale moje droboť tenkrát utržené nožky a napáraná břicha nerozdýchala ...
A věříte, že po zdvojení jsem to už NIKDY nemusel řešit?
Ale pokud vás moje poznámka tak "namíchla" tož teda sorry.
PS.za mého mládí frčeli zase vipeti "z Neuštejna" smajlík
a tady je můj útulkáč (grey)

a ještě odpověď pro Vás.

I kdybych měla dvojité pletivo a ke zranění by nedošlo, přesto bych zde napsala, že jsem chytila škodnou a že mí papoušci jsou úžasnísmajlík, protože i přes stres způsobený bezprostředním útočením škodné neopustili svá mládata.

Tedy vlastně bez zranění bych ani nevěděla, že jsou to tak dobří rodiče, protože bych netušila, že na ně útočí škodná a žádnou bych nechytila, protože bych nenalíčila.......... takže vlastně mít dvojité pletivo, nepsala bych to tu..........................to je navzdory tragickým následkům až úsměvné smajlík

12.9.2014 21:51
lupus4

XXX.XXX.41.1

saluki napsal(a):
a ještě odpověď pro Vás.

I kdybych měla dvojité pletivo a ke zranění by nedošlo, přesto bych zde napsala, že jsem chytila škodnou a že mí papoušci jsou úžasnísmajlík, protože i přes stres způsobený bezprostředním útočením škodné neopustili svá mládata.

Tedy vlastně bez zranění bych ani nevěděla, že jsou to tak dobří rodiče, protože bych netušila, že na ně útočí škodná a žádnou bych nechytila, protože bych nenalíčila.......... takže vlastně mít dvojité pletivo, nepsala bych to tu..........................to je navzdory tragickým následkům až úsměvné smajlík

Žasnu, jak je mi tu podsouvána propagace drahých voliér a já nevím čeho všeho...
Sám mám voliery s kostrou jen ze střešních latí, zevnitř pletivo, zvenku tak cca 50% sklo + zbytek zase obyč. pletivo...

Ještě malá poznámka ke "škodné"... ona totiž žádná neexistuje, jsou to jen predátoři, kteří loví ve svém revíru a díky jim nás ještě nesežrali hlodavci, potkany počínaje a myškama konče. To, že občas někomu "vybílí" kurník či holubník, nebo způsobí takovéhle neštěstí není jejich vina, ale vždy je to vina chovatele, který své chovance řádně nezabezbečil.Oni jen prostě využili nabídku.
Za tu vaši chycenou si brzo obsadí její revír jiná...
PS. docela škoda, že to berete úplně zbytečně konfrontačně
howk

15.9.2014 10:14
saluki

XXX.XXX.38.103

lupus4 napsal(a):
Žasnu, jak je mi tu podsouvána propagace drahých voliér a já nevím čeho všeho...
Sám mám voliery s kostrou jen ze střešních latí, zevnitř pletivo, zvenku tak cca 50% sklo + zbytek zase obyč. pletivo...

Ještě malá poznámka ke "škodné"... ona totiž žádná neexistuje, jsou to jen predátoři, kteří loví ve svém revíru a díky jim nás ještě nesežrali hlodavci, potkany počínaje a myškama konče. To, že občas někomu "vybílí" kurník či holubník, nebo způsobí takovéhle neštěstí není jejich vina, ale vždy je to vina chovatele, který své chovance řádně nezabezbečil.Oni jen prostě využili nabídku.
Za tu vaši chycenou si brzo obsadí její revír jiná...
PS. docela škoda, že to berete úplně zbytečně konfrontačně
howk

Stojí snad 2 role pletiva méně než jedna?

Královští tento víkend vyvedli 3 mladé na bidlo. Ještě z jedné budky 4 neofemy a je dohnízděno.smajlík

15.9.2014 19:16
lupus4

XXX.XXX.80.251

Stojí snad 2 role pletiva méně než jedna?

docela jste mne touto "dětskou" odpovědí zklamala ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík