Zdravím, potřeboval bych zjistit věk mé andulky (samce) . Je mi jasné že to neni žádné mláďátko, které je týden samostatné. Chtěl bych vědět kolik měsíců cca. Děkuji za reakce.
Fotky s bleskem tak trochu zavádějí. Jestli na běžném světle jsou tmavé bez výrazné světlé duhovky, pak jde o andulku před prvním přepeřením. Svědčí o tom také jemné tmavé vlnky na pírkách na čele. Zobák ale již nemá tmavou "dětskou" skvrnu, jež je u této barevné mutace běžná, tedy skutku to není mládě po vyletění. Odhaduji na věk cca 3 měsíce od vylíhnutí, tedy asi 2 měsíce od vyletění. Podle barvy ozobí, která ale pod bleskem není vždy zcela autentická, možná tak o týden vůči tomuto odhadu méně, tedy někde mezi 2,5 až 3 měsíci věku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.212
odkud máte andulku takové jsem odchovala
Uživatel s deaktivovaným účtem

franz606
napsal(a):
Zdravím, potřeboval bych zjistit věk mé andulky (samce) . Je mi jasné že to neni žádné mláďátko, které je týden samostatné. Chtěl bych vědět kolik měsíců cca. Děkuji za reakce.
Na téhle fotce nemá víc jak jeden měsíc po opuštění hnízda a to je max.
A je po něm. Včera okolo oběda jsem zapomněl zavřít dvířka a uletěl. :( Jeho starší a klidnější kolega zůstal sám. Ani nespí, jen mlčí a kouká. Je mi to moc líto ani bych se moc nezlobil kdyby našel nějaký místo kde bude šťastný ale vím že venku ho čeká rychlá smrt. Ať už ho sejme nějaký dravec, či hlad.
franz606
napsal(a):
A je po něm. Včera okolo oběda jsem zapomněl zavřít dvířka a uletěl. :( Jeho starší a klidnější kolega zůstal sám. Ani nespí, jen mlčí a kouká. Je mi to moc líto ani bych se moc nezlobil kdyby našel nějaký místo kde bude šťastný ale vím že venku ho čeká rychlá smrt. Ať už ho sejme nějaký dravec, či hlad.
Zkuste hodit sítě okolo vašeho bydliště (myslím inzeráty, že se ztratil), zavolejte na úřad, kdyby ho někdo našel a přišel se zeptat, zda ho někdo nehledá. Vše se může stát
Dejte vědět třeba i útulku v místě Vašeho bydliště. Myslím, že na facebooku taky existuje taková stránka o mrštných papoušcích, co ulítnou - nevěšte hlavu, vždy je naděje
franz606
napsal(a):
Držím palce, vždy je nádej. ja som svoju andulku našla nedávno - podarilo sa ju chytiť, a už po necelých 3 týždňoch je aj ochočená, má sa u nás dobre.