Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.165
Dobry den,muzete nekdo rict,jaky je rozdil v prosu bilem,zlutem,cervenem a zelenem? co se tyka vyzivnych hodnot. Dekuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.103
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den,muzete nekdo rict,jaky je rozdil v prosu bilem,zlutem,cervenem a zelenem? co se tyka vyzivnych hodnot. Dekuji
Téměř žádné.Výživové hodnoty jsou v celku srovnatelné.Rozdíl je ve velikosti a tvrdosti zrna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.112
A co se tyce tvrdosti je pry cervene nejtvrdsi,proto neni u malej papousku(andulky,atd) tak oblibene.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co se tyce tvrdosti je pry cervene nejtvrdsi,proto neni u malej papousku(andulky,atd) tak oblibene.
Najtvrdšie, nie zelené?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.198
Z hlediska aminokyselinového složení jsou bílkoviny prosa deficitní především v obsahu lyzinu (3,68 %), ale stále je ještě vyšší než např. u pšenice (2,6-2,8 %). Naproti tomu má proso ve svém bílkovinovém komplexu největší podíl leucinu (2x více než u pohanky a amarantu). Obsah minerálních látek v semenech prosa je obecně vyšší než u pšenice, významné množství minerálních látek je koncentrováno především v obalových vrstvách, které se při běžném potravinářském zpracování odstraňují loupáním. Semena prosa mají vysoký obsah fosforu a naopak nízký obsah vápníku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.198
V zelené hmotě prosa se nacházejí některé hepatotoxické a fotosenzibilizující látky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.72
Jake mate prakticke zkusenosti ktere vam ptaci nejvice prijimaji? dekuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.103
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co se tyce tvrdosti je pry cervene nejtvrdsi,proto neni u malej papousku(andulky,atd) tak oblibene.
Ano červené proso je nejtvrdší.Proto drobnější papoušci dávají přednost například zelenému které patří naopak k těm nejměkčím a je menší jak červené.Ale to vůbec neznamená že by ho drobnější chovanci odmítali.Stačí jim odebrat ostatní a ponechat jen červené a budou ho přijímat.Ale když si mohou vybrat dají přednost těm menším a měkčím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.30
Zdravim,ja osobne zkousel na 5.parech vystavnich andulek predlozit kazde proso zvlast,nejdrive sli po cervenem pak zlutem a nakonec bilem.Zelene jsem,bohuzel nemnel k dispozici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.1
já jsem koupila pytel červeného, zelené a žlutého
Zebřičky mi vůbec neberou červené, za to zelené to jim velmi chutná i žluté.
Jinak papoušci mi berou všechny druhy bez problémů.
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z hlediska aminokyselinového složení jsou bílkoviny prosa deficitní především v obsahu lyzinu (3,68 %), ale stále je ještě vyšší než např. u pšenice (2,6-2,8 %). Naproti tomu má proso ve svém bílkovinovém komplexu největší podíl leucinu (2x více než u pohanky a amarantu). Obsah minerálních látek v semenech prosa je obecně vyšší než u pšenice, významné množství minerálních látek je koncentrováno především v obalových vrstvách, které se při běžném potravinářském zpracování odstraňují loupáním. Semena prosa mají vysoký obsah fosforu a naopak nízký obsah vápníku.
Zdravím Vás,
nevíte prosím zda je známa krmná norma, tj. denní potřeba jednotlivých živin u konkrétních druhů ptactva!? Dík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.198
Limitující pro organismy nejsou pouze ty faktory, které se nachází v
minimu z hlediska potřeb organismu, ale také ty, které se blíží
maximu (snesitelnému maximu). Každý faktor má z hlediska potřeb
organismu nějaké optimum. Nedostatek limitujícího faktoru může být částečně
kompenzován intenzívnějším působením jiného faktoru. Zvětšuje se i vliv světla. Při umělém osvětlení hnízdí podstatně dříve. Mají specifické vztahy s konkrétními druhy přičemž denní potřeba je dána fyziologickým stavem jednotlivca. Myslí se jedinci téhož druhu i různých druhů.