Poradíte?? Kolik snese koza mrazu??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2007 09:53

Ahoj
Máme první kozu (10měs.) a je taková spíš drobná. chlívek má dosti improvizovaný, trošku jí tam i nasněžilo, a není moc zateplenej. bereme jí každý den s psiskem na procházku, aby se proběhla.
problém je, že jsme teď všichni nastydlý, čímž se to komplikuje;(
našttěstí se přes závěje dostala naše starší do školy, ale zítra ji necháme doma (dnes má nějaký kroužek, který ji baví, ale taky je docela nachlazená...)
takže hl. k tomu dotazu:
jaký mráz koza snese?? máme pro ni připraven i rošt v domě, stará kůlna, ale je tam poněkud temno (dá se svítit žárovkou, při vyšší tepl. otevřít dveře) - byla to kdysi možná přechodná stáj pro 1 koníka. taková kamenná a taky nic moc komfort... ale asi tepleji.
taky tam ale máme kotel na uhlí;( což by ji asi moc nesvědčilo... trochu to práší.
Poraďte prosím - čím ji hlavně krmit (dáváme namočený šrot + oves, suché pečivo, trošku jablek a pod.) - nyní už rychle musím na běžné chalupnické rutiny, menší dítě má pod svetrem pyžamko a koza určitě už čeká na nějaké pamlsky a seno!!
díky moc
klihostezka/irena - Liberec

25.1.2007 12:47

klihostezka napsal(a):
Ahoj
Máme první kozu (10měs.) a je taková spíš drobná. chlívek má dosti improvizovaný, trošku jí tam i nasněžilo, a není moc zateplenej. bereme jí každý den s psiskem na procházku, aby se proběhla.
našttěstí se přes závěje dostala naše starší do školy, ale zítra ji necháme doma (dnes má nějaký kroužek, který ji baví, ale taky je docela nachlazená...)
takže hl. k tomu dotazu:
jaký mráz koza snese?? máme pro ni připraven i rošt v domě, stará kůlna, ale je tam poněkud temno (dá se svítit žárovkou, při vyšší tepl. otevřít dveře) - byla to kdysi možná přechodná stáj pro 1 koníka. taková kamenná a taky nic moc komfort... ale asi tepleji.
taky tam ale máme kotel na uhlí;( což by ji asi moc nesvědčilo... trochu to práší.
Poraďte prosím - čím ji hlavně krmit (dáváme namočený šrot + oves, suché pečivo, trošku jablek a pod.) - nyní už rychle musím na běžné chalupnické rutiny, menší dítě má pod svetrem pyžamko a koza určitě už čeká na nějaké pamlsky a seno!!
díky moc

Koze nejvíc uškodíte vlhkem a pruvanem. Pokud koze sněží do podestýlky, znamená to, že tam někudy fouká, ne ? Suchý mráz jí tolik nevadí. Jak to tak popisujete, vypadá to, že koza je celoročne vlastne venku, čili ted má slušný kožich. Přesunout jí jen na pár dní do vyhřáté kotelny, to bych dělala až v nejkrajnějším případě - pokud má být přes noc deset pod nulou, koza to při mohutné suché podestýlce a dobrém senu k žrádlu vydrží . Pokud už jí budete lifrovat ke kotli a zustane tam třeba čtrnáct dní, počítejte s tím, že by bylo slušný jí tam nechat až do teplejšího období. Na teplo si zvykne ihned, to nevadí,nevylínala nám, ale pak jí po chvíli strkat ven .. to nevím. Vloni jsme kozu s kuzlatama přesouvali po porodu do bývalé uhelny- to byl březen a devatenáct pod nulou a vypadalo to, že nám dvě kuzlata nepřežijou . A zustala tam koza do začátku května.Byla trochu ušmouraná - je vidět, jak " čistý " to mělo zdi ale jinak v pohodě.helena

25.1.2007 17:05

hehe napsal(a):
Koze nejvíc uškodíte vlhkem a pruvanem. Pokud koze sněží do podestýlky, znamená to, že tam někudy fouká, ne ? Suchý mráz jí tolik nevadí. Jak to tak popisujete, vypadá to, že koza je celoročne vlastne venku, čili ted má slušný kožich. Přesunout jí jen na pár dní do vyhřáté kotelny, to bych dělala až v nejkrajnějším případě - pokud má být přes noc deset pod nulou, koza to při mohutné suché podestýlce a dobrém senu k žrádlu vydrží . Pokud už jí budete lifrovat ke kotli a zustane tam třeba čtrnáct dní, počítejte s tím, že by bylo slušný jí tam nechat až do teplejšího období. Na teplo si zvykne ihned, to nevadí,nevylínala nám, ale pak jí po chvíli strkat ven .. to nevím. Vloni jsme kozu s kuzlatama přesouvali po porodu do bývalé uhelny- to byl březen a devatenáct pod nulou a vypadalo to, že nám dvě kuzlata nepřežijou . A zustala tam koza do začátku května.Byla trochu ušmouraná - je vidět, jak " čistý " to mělo zdi ale jinak v pohodě.helena

Heleno, moc děkuju!!
No tak trošku jí tam asi fouká, přísřech nemá okna, ale pod střechou takovou škvíru - nad dveřmi, a také v jednom rohu; pokud leží, tak v průvanu není. v jednom rohu měla malinko nasněžíno, ale asi proto, že tu přes noc napadlo asi půl metru a trošku foukalo.
jinak ta "kotelna" - ono je to dost pidi a rozhodě tam je dost zima! jen asi ne ty tragický -20, ale třeba -5 při těch nejhorších mrazech. tak díky, vidím to taky jen na " krizi" - naštěstí mi Ježíšek nadělil sněžnice, tak snad se k ní do chlívka dostanu ;-)
ANo, kožíšek má hezký, dnes jsme spolu se psem byli i s kozou pro dítě ve škole - asi 1km z kopce a částečně i do kopce hlubokým sněhem - koza s tím nemá problém, zatím.
takže říkáte, snese i -20 krátkodobě?? senem teď nešetřím, papá opravdu pěkně
Bohužel při té bouři nám úlítlo kus střechy ze seníčku a než se to opravilo, část sena je dost vlhká
Je v zimě velké riziko plísně? může to koza sníst, nebo musíme sáhnout k nějakým granulím (jestli se něco takového dělá?) a za jakých až okolností?
Moc děkuju!

25.1.2007 18:02

hehe napsal(a):

Jo, ještě jsem zapomněla napsat, jak jsou kůzlátka taky sladký
My bychom chtěli od naší kozy mlíčko, ale co uděláme s kůzlaty, to teda nevím ;-(((

25.1.2007 20:39

klihostezka napsal(a):
My bychom chtěli od naší kozy mlíčko, ale co uděláme s kůzlaty, to teda nevím ;-(((

Jen se nebojte mlíčka budete mít dosti ,Taky sem takhle začínal a na vše sem se ptal ,až jedna nejmenovaná moc hodná paní mě se vším moc poradila a samozřějmně jí tím to zdravím protože sem taky chodí kůzlátka časem odstávíte a bude te se zase pro změnu učit dojit ,mě to trvalo asi tak 2x dojení ale to poznáte sama .A co se týče ustajení v mrazu tak sem je holky taky na no zavíral a ráno pouštěl ven ale to byla CHYBA bud celý den a celý dny venku a nebo zavřené pořád ,jinak se zpotí přes tu noc v chlívku a ráno budou vlcké a můžou nadtidnout a to je ještě hořší ,minulý rok byly celou zimu venku a byla tuhá zima a bylo vše v pořádku a až se narodili kůzlátka tak sem to trochu vic zabezpečil.Tak přeju hodně uspěchu s tou vaší kozou -6ádný učený z nebe nezpad

25.1.2007 20:46

klihostezka napsal(a):

A takle je mám já ustajený ty moje holky milovaný

26.1.2007 07:22

klihostezka napsal(a):

Chcete vědět co se dělá s kůzlátky???Jsou úžasný ,sladký,každé po narození dostane jméno.To jsou první kůzlata väší kozy. Přijde den D a děti brečí,manžel je na měkko.Takže kozlík odchází neznámo kam a raději nechcete vědět co s ním udělají.No a kozička??? První kůzlátko se přece nemůže prodat. Rok uteče jako voda a jsou tu další kůzlátka tentokrát od dvou koz. Už jste smířeni s tím ,že kozlíci jsou na maso,ale doma se jíst nebudou...protože kámoše,taky nesníte.Kozičky částečně udáte dál do chovu a tu nejrozcapenější si samozřejmě necháte. Tak a máte tu další rok,kůzlata od tří koz,sežrané vše kam se ty malé bestie dostanou.Stále to ještě berete s úsměvem. Pořizujete nový plot kolem zahrady a při placení pletiva vám lezou oči z důlků a rodině hrozí úmrtí hlady. Tajně necháde s těžkým srdcem pro sebe zabít kozlíka a dětem hnusně lžete,že to maso je králík,vepřové,u nás to byl dokonce i krokodýl .Samozřejmě v kůzlátkách se objeví nějaká favoritka,opět zůstává. Další rok máte kůzlátka od čtyř koz,už je nestihají pojmenovat ani děti. Při nákupech a přebírání nazelenalých balíčků masa (asi to berou tak ,že zelenina je zdravá),začíná docházet,že rodinu krmíte nějakým svinstvem,zatím co dobré masíčko prodáváte cizím lidem.Takže rodinku postavíte před hotovou věc,bud se bude jíst naše maso,nebo si klidně chcípněte hlady.Funguje to,pud sebezáchovy je silný.To je vše...nebojte se kůzlátek a co s nimi je to vcelku sranda.To mlíčko za to stojí,ty sýry potom,mňam,takový uzený hmm Hned bych si dala a naše kozy už se pomalu chystají na mateřskou,tak máme prd.

26.1.2007 09:13

sara napsal(a):
Chcete vědět co se dělá s kůzlátky???Jsou úžasný ,sladký,každé po narození dostane jméno.To jsou první kůzlata väší kozy. Přijde den D a děti brečí,manžel je na měkko.Takže kozlík odchází neznámo kam a raději nechcete vědět co s ním udělají.No a kozička??? První kůzlátko se přece nemůže prodat. Rok uteče jako voda a jsou tu další kůzlátka tentokrát od dvou koz. Už jste smířeni s tím ,že kozlíci jsou na maso,ale doma se jíst nebudou...protože kámoše,taky nesníte.Kozičky částečně udáte dál do chovu a tu nejrozcapenější si samozřejmě necháte. Tak a máte tu další rok,kůzlata od tří koz,sežrané vše kam se ty malé bestie dostanou.Stále to ještě berete s úsměvem. Pořizujete nový plot kolem zahrady a při placení pletiva vám lezou oči z důlků a rodině hrozí úmrtí hlady. Tajně necháde s těžkým srdcem pro sebe zabít kozlíka a dětem hnusně lžete,že to maso je králík,vepřové,u nás to byl dokonce i krokodýl .Samozřejmě v kůzlátkách se objeví nějaká favoritka,opět zůstává. Další rok máte kůzlátka od čtyř koz,už je nestihají pojmenovat ani děti. Při nákupech a přebírání nazelenalých balíčků masa (asi to berou tak ,že zelenina je zdravá),začíná docházet,že rodinu krmíte nějakým svinstvem,zatím co dobré masíčko prodáváte cizím lidem.Takže rodinku postavíte před hotovou věc,bud se bude jíst naše maso,nebo si klidně chcípněte hlady.Funguje to,pud sebezáchovy je silný.To je vše...nebojte se kůzlátek a co s nimi je to vcelku sranda.To mlíčko za to stojí,ty sýry potom,mňam,takový uzený hmm Hned bych si dala a naše kozy už se pomalu chystají na mateřskou,tak máme prd.

Zhruba to takto funguje. My dneska máme 35 koz a začínali jsme s 5. Jen ten pud sebezáchovyyy nefunguje, protože za ty roky (6), jsme vlastní kozlečí nejedli a když už je nejhůř, tak měníme za nám neznámé jedince - ovšem zabité a nahaté, to je jen maso. Pavlína

26.1.2007 10:11

knavova napsal(a):
Zhruba to takto funguje. My dneska máme 35 koz a začínali jsme s 5. Jen ten pud sebezáchovyyy nefunguje, protože za ty roky (6), jsme vlastní kozlečí nejedli a když už je nejhůř, tak měníme za nám neznámé jedince - ovšem zabité a nahaté, to je jen maso. Pavlína

tak nám to trvalo jen 5 let,než jsme se k tomu odhodlali

26.1.2007 12:57

klihostezka napsal(a):
Heleno, moc děkuju!!
No tak trošku jí tam asi fouká, přísřech nemá okna, ale pod střechou takovou škvíru - nad dveřmi, a také v jednom rohu; pokud leží, tak v průvanu není. v jednom rohu měla malinko nasněžíno, ale asi proto, že tu přes noc napadlo asi půl metru a trošku foukalo.
jinak ta "kotelna" - ono je to dost pidi a rozhodě tam je dost zima! jen asi ne ty tragický -20, ale třeba -5 při těch nejhorších mrazech. tak díky, vidím to taky jen na " krizi" - naštěstí mi Ježíšek nadělil sněžnice, tak snad se k ní do chlívka dostanu ;-)
ANo, kožíšek má hezký, dnes jsme spolu se psem byli i s kozou pro dítě ve škole - asi 1km z kopce a částečně i do kopce hlubokým sněhem - koza s tím nemá problém, zatím.
takže říkáte, snese i -20 krátkodobě?? senem teď nešetřím, papá opravdu pěkně
Bohužel při té bouři nám úlítlo kus střechy ze seníčku a než se to opravilo, část sena je dost vlhká
Je v zimě velké riziko plísně? může to koza sníst, nebo musíme sáhnout k nějakým granulím (jestli se něco takového dělá?) a za jakých až okolností?
Moc děkuju!

K tomu mokrému senu. Přednostně ted honem krmte to mokré. A když ho očucháte, zjistíte, jestli vám voní. Bojím, bojím, že plísně makají i v zimě. Jsou připraveny k utoku.Ale to poznáte. seno tak jako práší a smrdí plísní. Zkuste to zkrmit. Dokud je mráz, je to dobré, voda na tom zmrzne a seno vlastně zustane nepoškozené. Ten roh, kudy jí fouká , pokud neleží ještě vylepšete tak, aby na ní nefoukalo .Vítr jí fakt vadí. Helena

26.1.2007 16:03

sara napsal(a):

My kozy chováme už 12 let a kozlečí vlastní ani cizí jsme neochutnali a podle mé povahy soudě nejspíš nikdy neochutnáme. Jakpak bych mohla sníst někoho, komu jsem pomáhala na svět? Už se ale přecejen trochu lepším, snažím se neochočovat kozlíky, aby mi jich nebylo tolik líto, když jdou pryč. Jenže ono to stejně moc nezabírá a slza občas přesto ukápne.

26.1.2007 22:55

klihostezka napsal(a):
Ahoj
takže hl. k tomu dotazu:
díky moc

Zase bude brzy přírustek těch našich kůzlátek a už mě nebaví pořád kupovat pletivo tak sem se chtěl zeptat kdo má s tím zkušenost a poradí ,potřebuji to asi tak na 500 m toho ohradníku PředemDěkuji renonous

26.1.2007 22:56

Záryby napsal(a):
A takle je mám já ustajený ty moje holky milovaný

René dík,
to mají teda holky skoro lepší bydlení než my doma ;-))
fotku naší "stáje" naštěstí nemám!
vejde se tam leda tak koza, dojit ji budu muset asi někde jinde

26.1.2007 22:59

Záryby napsal(a):
Zase bude brzy přírustek těch našich kůzlátek a už mě nebaví pořád kupovat pletivo tak sem se chtěl zeptat kdo má s tím zkušenost a poradí ,potřebuji to asi tak na 500 m toho ohradníku PředemDěkuji renonous

No tak to bude drahý, hlavně zdroj!!!
ale asi už na to máte.... my pořád ně řetěze a na procházky
ohrada není moc zabezpečená...
jo, prý je taky dobrý na mráz kozám mastit UŠISKA olejem, slyšeli jste to někdy?!
proti omrznutí.
jo a krááásný kůzlata máte všichni....;)

26.1.2007 23:03

sara napsal(a):

Zajímavé!!!
a dají se prodat i nečistokrevné kozičky na chov? Já vím, je to svinstvo kazit čiská česká plemena
kozlíci se asi vesměs baští, nejsou-li chovní šampioni, co...?

26.1.2007 23:05

klihostezka napsal(a):
No tak to bude drahý, hlavně zdroj!!!
ale asi už na to máte.... my pořád ně řetěze a na procházky
ohrada není moc zabezpečená...
jo, prý je taky dobrý na mráz kozám mastit UŠISKA olejem, slyšeli jste to někdy?!
proti omrznutí.
jo a krááásný kůzlata máte všichni....;)

Já si nemyslím že by to byloaž tak drahý a kozy maj chlívek z izolačních desek které zbydou na stavbě potom pošlu víc fotek jó a zdravím tě

27.1.2007 01:45

klihostezka napsal(a):
Zajímavé!!!
a dají se prodat i nečistokrevné kozičky na chov? Já vím, je to svinstvo kazit čiská česká plemena
kozlíci se asi vesměs baští, nejsou-li chovní šampioni, co...?

Jasně, že jdou prodat i nečistokrevné kozičky. Lidé na vsích často drží kozu kvůli mléku pro prase, a tak je pro ně zbytečné si kupovat kozu s PP za několik tisíc, když mohou mít kříženku od souseda za pětistovku... Navíc znám i kříženky, které dojí kolem 5-6 litrů denně, to mě ty moje hnědé s PP nedají ani náhodou. Kozlíky čeká většinou nemilý osud, i když ještě se občas najde v chovu i nečistokrevný jedinec. Znám chovatele, který fandí kozám "z Ladových obrázků", a tak má ve svém stádě jen samé rohaté strakáče.

27.1.2007 12:14

Záryby napsal(a):
Já si nemyslím že by to byloaž tak drahý a kozy maj chlívek z izolačních desek které zbydou na stavbě potom pošlu víc fotek jó a zdravím tě

zkus napsat jedné ovčačce:
laeela@seznam.cz - snad poradí.
sama jsem zvědavá. nebo někdo napíše jinej....

27.1.2007 17:40

hehe napsal(a):

Koza letošní mrazy snese bez problémů, připojuji se k Heleně, jen bych dodal, že loni dala kozu ke kotelně ne kvůli koze, ale kvůli kůzlatům. Koza měla totiž 4 kůzlata.

28.1.2007 22:11

ovcak napsal(a):

Koza letošní mrazy snese bez problémů, připojuji se k Heleně, jen bych dodal, že loni dala kozu ke kotelně ne kvůli koze, ale kvůli kůzlatům. Koza měla totiž 4 kůzlata.

šmankote, to je taky možný??!
no coby ne, když to můžou mít lidi!!
tak tojo. pokud terezce neulítne střecha (doufám!!!) a nezkazí si játra naším super-senem (asi už je fakt nějaký lehce jetý;(( ) - tak tu zimu asi přežije...
díky!

29.1.2007 14:46

ovcak napsal(a):

Ahoj Tondo !!
Teď mám holky obě jako koule . Teda páteř z nich leze pořád - ale směrem dolu ty rozměry... Děsím se toho, co vyplivnou. Roza rodí už za měsíc. Klidně bych ty galeje ještě odložila. Letos jsem se poučila a vyhrožuju dopředu že nechci tři / jako vloni / ale upřesnila jsem to . Zdůrazňuji při každým žrádle , že mají povolený každá dvě kuzlata. At se podívají mezi nohy, spočítají si struky a uznají konečně kolik hodin strávím v práci, cestováním a péčí o vlastní potomstvo a barák.. Zbývá pár hodin na spánek. A to by ony lehkomyslně prošustrovaly na to, abych pečovala o JEJICH rozmachané potomstvo jako dobrovolný sociální pracovník . ANI NÁHODOU !!!! KAŽDÁ DVĚ a basta . Tuhle se mi zdálo, že jich Roza měla čtrnáct a kojit pomáhala naše fena ovčáka. BRRRR. Vzbudila jsem se zpocená.Toho hemžení ! ! ! Hezký den a samé snadné porody dvojčat přeju všem !!! Helena

29.1.2007 14:49

klihostezka napsal(a):
šmankote, to je taky možný??!
no coby ne, když to můžou mít lidi!!
tak tojo. pokud terezce neulítne střecha (doufám!!!) a nezkazí si játra naším super-senem (asi už je fakt nějaký lehce jetý;(( ) - tak tu zimu asi přežije...
díky!

Mám tu fotku , jak vypadaly ty dvě slabší kuzlata těsně před přestěhovánim.Jsou to ty dvě, co stojí zády..To třetí si právě lehá. Byly nahrbené, zahleděné do sebe. Málo mlíka a zima. Vražedná kombinace. No dobře to dopadlo. I když ne nadlouho. Mimo jedné kozičky šly kuzlata do buřtu....

29.1.2007 15:36

hehe napsal(a):
Ahoj Tondo !!
Teď mám holky obě jako koule . Teda páteř z nich leze pořád - ale směrem dolu ty rozměry... Děsím se toho, co vyplivnou. Roza rodí už za měsíc. Klidně bych ty galeje ještě odložila. Letos jsem se poučila a vyhrožuju dopředu že nechci tři / jako vloni / ale upřesnila jsem to . Zdůrazňuji při každým žrádle , že mají povolený každá dvě kuzlata. At se podívají mezi nohy, spočítají si struky a uznají konečně kolik hodin strávím v práci, cestováním a péčí o vlastní potomstvo a barák.. Zbývá pár hodin na spánek. A to by ony lehkomyslně prošustrovaly na to, abych pečovala o JEJICH rozmachané potomstvo jako dobrovolný sociální pracovník . ANI NÁHODOU !!!! KAŽDÁ DVĚ a basta . Tuhle se mi zdálo, že jich Roza měla čtrnáct a kojit pomáhala naše fena ovčáka. BRRRR. Vzbudila jsem se zpocená.Toho hemžení ! ! ! Hezký den a samé snadné porody dvojčat přeju všem !!! Helena

Také nás vloni Anička ,,potěšila,, čtyřčaty.....čtvrtou kozinu od začátku odmítala a tak si ji vzala kamarádka a vypiplala na flašce.I letos vypadá jak dělová koule,širší než delší.Trnu hrůzou kolik kůzlat z ní vypadne.Termín máme také na začátek března,doufám ,že už nebude sníh a oveny si porody obudou venku v ohradě,že nebude stěhování do chlíva,stavění choulíků.Když tak přemýšlím ,asi bych se s nimi letos už nevešla S

30.1.2007 20:35

klihostezka napsal(a):
zkus napsat jedné ovčačce:
laeela@seznam.cz - snad poradí.
sama jsem zvědavá. nebo někdo napíše jinej....

A stavěl sem to ze zbytků ale ted už je to daleko větší

31.1.2007 10:35

hehe napsal(a):
Ahoj Tondo !!

Ahoj Heleno, tak já bych moc tomu nevěřil, že budou jen 2 kůzlata. To že je jich víc je dané také dobrou výživou, však to znáš. A jak vidím, začnu chodit na rady já k tobě. Hodně zdaru v chovu. T.

31.1.2007 12:42

ovcak napsal(a):
Ahoj Heleno, tak já bych moc tomu nevěřil, že budou jen 2 kůzlata. To že je jich víc je dané také dobrou výživou, však to znáš. A jak vidím, začnu chodit na rady já k tobě. Hodně zdaru v chovu. T.

Ahoj Tondo ! No !! Aby tele / jako jsem já / poučovalo krávu , to si ještě počkáš. To co znáš a umíš ty - to nebudu vědet snad nikdy. Strašíš teda věrohodně. Obávám se že máš / jako vždy / pravdu. To abych začala shledávat dudlíky na první pomoc. Mám na ten týden , co to vypukne nasmlouvanou ochotnou a pracovitou návštěvu, tak je alespoň zaměstnám. Helena

12.2.2007 08:47

hehe napsal(a):
Ahoj Tondo !!

AHoj Heleno a všichni,
moc díky za varování a moc zdravím!!!
no nevím, kam případné potomstvo dáme, a náš přezaměstnaný taťka asi taky nebude mít moc čas na budování nových a nových chlívů....
taky nás asi bude čekat el. ohradník René, máme tu hodně rododendronů... ještě že ta ohradníková firma je z Liberce!
no a taky co finance... je to těžký.
manžela taky ještě na léto pracovně zaměstná babička na "své projekty", neb je majitelka naší usedlosti a má svoje různé představy, co by se mělo udělat ;(
každopádně,
všechny 4-čatový kůzlátka jsou strašně krásný
tak ani nevím, zda kozinku připouštět (vychází to stejně až na podzim, je malá), protože se o tu zvěř asi budu strachovat jak o vlastní.....
tož je to u nás vše ve hvězdách.
Mějte se!!!

12.2.2007 08:52

Záryby napsal(a):
A stavěl sem to ze zbytků ale ted už je to daleko větší

Fakt pěkný
Kolik času tím trávíš??

problém je, že naše babička (majitelka baráku) asi nevidí ráda, když můj choť/ její syn/ místo životně důležitých věcí tráví čas takovými kravinami, jako je stavba nejrůznějších příbytků a seníků a tak....
chjo,
musím to rodinný soužití nějak domyslet a dořešit, už mi to leze místama na palici.
to sem ale nepatří.
můžu si za to sama.
ZÁVIDÍM VŠEM KTEŘÍ BYLDÍTE VE VLASTNÍM
není nad to!
pardón za tuto psychotickou vložku
sbohem PC, je čas jít makat!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík