Ahojte,
dlouho jsem tu nebyla, ale teď mě napadá ,,akutní" otázka.
Opět se činili berani souseda a připustili odchovankyni z minulého roku. Jen by mne zajímalo, jestli se dokáže o jehňata postarat, když sama byla odmítána - matka nechtěla nechat napít, byla jedináček. Matku jsme museli chytnout, položit a malou nechat napít. Jak už pila jen občas, tak matka přišla na to, že když ji nechá, tak se jí uleví tlak ve vemínku a nechávalo jí ucucávat už bez pomoci. Tak se chci zeptat, jestli je možné, že je odchová naprosto v pohodě a nebo máme čekat problémy, moc díky
Posílám foto - zleva matka Mekota a dcera Majda
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
dlouho jsem tu nebyla, ale teď mě napadá ,,akutní" otázka.
Opět se činili berani souseda a připustili odchovankyni z minulého roku. Jen by mne zajímalo, jestli se dokáže o jehňata postarat, když sama byla odmítána - matka nechtěla nechat napít, byla jedináček. Matku jsme museli chytnout, položit a malou nechat napít. Jak už pila jen občas, tak matka přišla na to, že když ji nechá, tak se jí uleví tlak ve vemínku a nechávalo jí ucucávat už bez pomoci. Tak se chci zeptat, jestli je možné, že je odchová naprosto v pohodě a nebo máme čekat problémy, moc díky
Posílám foto - zleva matka Mekota a dcera Majda
Tak na tuhle otázku nelze jednoznačně odpovědět. K tomu bych potřeboval vědět, jestli to bylo jen při jednom bahnění, nebo se to opakuje. Jak se pak chovala k jehněti, jestli si ho nevšímala, jestli ho odstrkovala. Pokud jen nechtěla postát, mohlo to být větší citlivostí vemene, ale to by se pak projevilo i při dalších porodech. Takže radši čekejte problémy, když nebudou tak se vám uleví. Obráceně je to pak horší. Ale pokud bude zase odmítat jehně, tak ji i potomka dát na rožeň.