Týden před porodem- pokračování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2010 21:16
xspam

XXX.XXX.84.100

Tak se nam v sobotu při východu slunce zadařilo:)) Koza prvnička šikulka sama všechno zvládla. smajlíkAkorát je teda hodila do toho největšího bahna pod okap mezi komáry..... Jinak se o ně vzorně stará. Vemeno stále asymetrické, ale už jsme museli tu větší půlku oddojit- byla trochu víc fialová, navíc šíleně nalitásmajlík, ani z ní nepily. Stejně se oháněla nohou. Preferují ten menší struk, ale už je po oddojení pustí i vedle a nekope. Dojení bylo taky drámo. Co mame dělat aby si koza na nas nelehala?smajlík
První pokus jsme dojili vleže.....

6.6.2010 21:17
xspam

XXX.XXX.84.100

Zapomněla jsem napsat. Obě jsou holčičky:-)

6.6.2010 22:17
danurba

XXX.XXX.12.226

nedávno tu proběhla diskuze na téma dojení, zadejte si na nemoderce do vyhledávače dojení, mělo by vám to vylézt

6.6.2010 23:05
xspam

XXX.XXX.84.100

:-) Díky bezvadné tipy jsem tam našla. Vyzkouším, uvidím:))

7.6.2010 16:29
lavacca

XXX.XXX.1.3

Velká gratulace!:-) Holky jsou fakt povedeně vybarvené. :-)

10.6.2010 15:37
xspam

XXX.XXX.84.100

Tak se zase hlásím. :-))
Rady na dojení jsem zkoušela, jakž takž jsme podojily se svázanýma zadníma nohama. Chválení, trochu šrotu, snažim se v klidu, tak doufam ze se to naučíme.
A ted další dotaz:-)
Jak poznám že je v té půlce třeba zánět? žádné vločky v mlíce neplavou, test na mlíko samozřejme nemame. Koza je na tu jednu nalitější půli pořád citlivá a kůzlata pijí z té malé. Projela jsem starší diskuze o zánětech a nic me nenapadlo. Nevim jestli jí to bolí ze zánětu nebo jen jak je nalité. Nenechala si na vemínko sahnout ani dříve. A je to velká koza čili jí držet za jednu nohu taky nemůžu dlouho- pronese se:-))
Ještě jsem zapomněla dojím jen večer, celou půli kompletně do hadrovitosti. Vemeno hřeje, ale je pevné ne tvrdé.

10.6.2010 15:51
lenkadvur

XXX.XXX.0.110

Pokud kůzlata ze struku nepijí a Vy dojíte jen jednou denně, nestačí to. Musíte ji podojit aspoň dvakrát, jinak je vemeno moc plné a bolí ji to, zvlášť pokud ho má citlivější a kůzlata nevycucají přebytky. Od přeplněného vemene taky kvůli bolesti matka kůzlata odhání, tím vzniká začarovaný kruh. Musí zasáhnout chovatel, jinak to nakonec skončí zánětem. Lenka ze Dvora

10.6.2010 21:27
xspam

XXX.XXX.84.100

Tak dneska jsme dojily 2x. Večer bylo mlíka méně- tak pullitr. Jak eventualne poznam že už máme zánět? Když zatočím trochu mlíka v kastrolku, tak je normální. žádné kusy. Zítra je týden po porodu, můžem začít koštovat nebo ještě lít slípkám?. Co se stane, pokud se člověk napije mleziva? Vyžene mu to taky střevní smolku?smajlíkDiky

Přidejte reakci

Přidat smajlík