Dobrý den,
koupila jsem si ovečku, která 100%nebyla březí (podle předchozího majitele ) ale nějak se jí "vyskytly" dvě jehňátka. Oboje jsou kluci. Jeden je celočerný a druhý má bílou čepičku, špišku nosu, ocásku a minimální znaky na nožkách. Mohutnější je ten s bílými znaky, druhý není nijak vyzdechaný ale je o kousek drobnější ve věku 3 dnů. Chtěla jsem se zeptat, kdybych jednoho z nich chtěla nechat na prodej a druhého "zagumičkovat", který je víc ceněný jako klasický beránek romanovky (matka i otec jsou čisté romanovky bez PoP). Mám hledat spíš v konstituci nebo je důležitější klasická kresba?
A kdy nejdřív začínáte přikrmovat? klasicky ve 2 týdnech nebo můžu zkoušet i dřív?
Díky Zuza
Dobrý den, beránek (otec) je znám a není příbuzný, viděla jsem ho a mám o něm informace od chovatele. jedinný problém je ten, že jehňata se narodila neplánovaně.
Šlo mi o to, jestli se zaměřit na barvu, nebo upřednostnit konstituční vlastnosti, které bych už teď mohla vidět. Vzhledem k tomu, že chci jednoho vykastrovat pomocí gumičky, což se dělá za mala, váhám kterého. Oba jsou silní, zdraví, celkem vyrovnaní.
Jsou třeba pro romanovku bílá čepička a další znaky typické a pokud ji nemá je to chyba?
awery
napsal(a):
Dobrý den, beránek (otec) je znám a není příbuzný, viděla jsem ho a mám o něm informace od chovatele. jedinný problém je ten, že jehňata se narodila neplánovaně.
Šlo mi o to, jestli se zaměřit na barvu, nebo upřednostnit konstituční vlastnosti, které bych už teď mohla vidět. Vzhledem k tomu, že chci jednoho vykastrovat pomocí gumičky, což se dělá za mala, váhám kterého. Oba jsou silní, zdraví, celkem vyrovnaní.
Jsou třeba pro romanovku bílá čepička a další znaky typické a pokud ji nemá je to chyba?
Znaky myslím mít jehně nemusí. Spíš bych koukala na stavbu těla, ale přece jen se znaky bývá ovečka líbivější. Takže pokud jsou oba stejně stavění, pěkní, tak bych volila toho s bílými znaky nechat s 00.