Dobrý den,
u mladé ovečky, kterou jsme přivezli, se nám objevil "problém". Všimli jsme si toho po chvíli. Má prostě vystoplou pipku, nebo jak to napsat... Nevíte, co by to mohlo být? Třeba ze stresu? Nechci vypadat jako množitel, ale neohrozilo by to případný pozdější porod? Březí není, na to je mladá. Měly by jít být 4 měsíce.
Děkuji
kackam
napsal(a):
Dobrý den,
u mladé ovečky, kterou jsme přivezli, se nám objevil "problém". Všimli jsme si toho po chvíli. Má prostě vystoplou pipku, nebo jak to napsat... Nevíte, co by to mohlo být? Třeba ze stresu? Nechci vypadat jako množitel, ale neohrozilo by to případný pozdější porod? Březí není, na to je mladá. Měly by jít být 4 měsíce.
Děkuji
To je hodně zajímavý.... ze stresu docela pochybuju, spíš to bude zdravotní. Takhle naběhnutou jí měla naše ovečka den před porodem....vaše jehnička může mít nějaký zánět, apod. raději bych zavolala veterináře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kackam
napsal(a):
Lepší foto bohužel nemám...
Už při názvu příspěvku mě napadlo, nemůže to být hermafrodit ? V tom jakoby nateklém, že by byly varlátka ?

lavacca
napsal(a):
Nebo že by na ní šla říje? Takhle brzo? I když zatím jsem neslyšela, že by ovečka měla pipku při říji takhle naběhnutou...ale když to jde u psů...
Když jsem pročítala staré diskuze, dočetla jsem se, že už ve 2,5 měsících někomu zabřezla kozička, ve 4 měsících také.

Psal, že toto je ovce.
napsal(a):
Když jsem pročítala staré diskuze, dočetla jsem se, že už ve 2,5 měsících někomu zabřezla kozička, ve 4 měsících také.
To já taky, ale řekla bych, že koza je vyspělejší rychleji než ovce (aspoň to beru podle té naší, která se říjela až měsíc po starších, tj. v 8 měsících, i kdžy všude píšou, že od 6,5 měsíce už zabřeznou v klidu může). I když všechno je možné..

Já mám kozičku nar. v dubnu 2010 a v únoru 2011 porodila, pořídila jsem si je v červenci s kozlíkem na mazlíky ( s tím, že kozlíka dám vykastrovat), on je nar. v březnu 2010, takže jestli dobře počítám, kozička zabřezla, když jí bylo 5 měsíců a v 10 měsících porodila.

Je to focené v říjnu 2010.