Vystouplá "pipka"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2011 19:01
kackam

XXX.XXX.154.68

Dobrý den,
u mladé ovečky, kterou jsme přivezli, se nám objevil "problém". Všimli jsme si toho po chvíli. Má prostě vystoplou pipku, nebo jak to napsat... Nevíte, co by to mohlo být? Třeba ze stresu? smajlík Nechci vypadat jako množitel, ale neohrozilo by to případný pozdější porod? Březí není, na to je mladá. Měly by jít být 4 měsíce.
Děkuji :-)

6.6.2011 19:03
kackam

XXX.XXX.154.68

6.6.2011 19:16
lavacca

XXX.XXX.1.3

kackam napsal(a):
Dobrý den,
u mladé ovečky, kterou jsme přivezli, se nám objevil "problém". Všimli jsme si toho po chvíli. Má prostě vystoplou pipku, nebo jak to napsat... Nevíte, co by to mohlo být? Třeba ze stresu? smajlík Nechci vypadat jako množitel, ale neohrozilo by to případný pozdější porod? Březí není, na to je mladá. Měly by jít být 4 měsíce.
Děkuji :-)

To je hodně zajímavý.... ze stresu docela pochybuju, spíš to bude zdravotní. Takhle naběhnutou jí měla naše ovečka den před porodem....vaše jehnička může mít nějaký zánět, apod. raději bych zavolala veterináře. :-|

6.6.2011 19:17
lavacca

XXX.XXX.1.3

Nebo že by na ní šla říje? Takhle brzo? smajlík I když zatím jsem neslyšela, že by ovečka měla pipku při říji takhle naběhnutou...ale když to jde u psů...smajlík

6.6.2011 23:47
roklanka

XXX.XXX.215.158

Už chvíli chovám kozy,ale tohle jsem ještě neviděla. Takovou kozičku bych z chovu vyřadila,právě pro případný problém při porodu. Zkuste to konzultovat s veterinářem,který o kozách něco ví ,nebo na stránkách Zootechnika a chov hospodářských zvířat.

7.6.2011 09:24
jecmi

XXX.XXX.164.145

To je Kamerunská? Mám pocit, že ty moje kamerun.vypadají taky skoro tak. Může to mít prokrvenější opravdu případnou první říjí. Je to poměrně časné plemeno. Doma se podívám, zítra napíšu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2011 11:09

kackam napsal(a):
Lepší foto bohužel nemám...

Už při názvu příspěvku mě napadlo, nemůže to být hermafrodit ? V tom jakoby nateklém, že by byly varlátka ? smajlík

7.6.2011 11:13

lavacca napsal(a):
Nebo že by na ní šla říje? Takhle brzo? smajlík I když zatím jsem neslyšela, že by ovečka měla pipku při říji takhle naběhnutou...ale když to jde u psů...smajlík

Když jsem pročítala staré diskuze, dočetla jsem se, že už ve 2,5 měsících někomu zabřezla kozička, ve 4 měsících také.

7.6.2011 11:14

Psal, že toto je ovce.

7.6.2011 11:50
lavacca

XXX.XXX.1.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když jsem pročítala staré diskuze, dočetla jsem se, že už ve 2,5 měsících někomu zabřezla kozička, ve 4 měsících také.

To já taky, ale řekla bych, že koza je vyspělejší rychleji než ovce (aspoň to beru podle té naší, která se říjela až měsíc po starších, tj. v 8 měsících, i kdžy všude píšou, že od 6,5 měsíce už zabřeznou v klidu může). I když všechno je možné..:-|

7.6.2011 12:35

Já mám kozičku nar. v dubnu 2010 a v únoru 2011 porodila, pořídila jsem si je v červenci s kozlíkem na mazlíky ( s tím, že kozlíka dám vykastrovat), on je nar. v březnu 2010, takže jestli dobře počítám, kozička zabřezla, když jí bylo 5 měsíců a v 10 měsících porodila.

7.6.2011 12:38

Je to focené v říjnu 2010.

7.6.2011 17:47
roklanka

XXX.XXX.215.158

neumím číst:-)), viděla jsem hnědý zadek a hned jsem viděla kozu :-)) ,v říji může mít ovce takto napuchlou,tedy alespoň moje jí takovou měly,byly to frísky,ale když jsem ještě neměla berana,nastavovala Dorotka kozlovi,takže jsem si toho všimla a překvapilo mě to :-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík