Po dlouhém rozmýšlení jsem nakonec koupil roční kozu po prvních kůzlatech s výbornými předpoklady, ale jak je vidět na fotce ... s nohama do "X". Prý to má už od narození. Při chůzi jí to nijak nevadí, při běhu tak trošku divně skáče. Chci se zeptat ... je možné jí ty nohy nějakým způsobem alespoň částečně srovnat ??? Nebo už je pozdě a kozenu rovnáním už raději netrápit. petr
Uživatel s deaktivovaným účtem

roklanka
napsal(a):
S tím už nic neuděláte
Báro, myslíš, že je to křivice? Vypadá to hrozně. Chudinka koza.
http://www.saanendoah.com/copper1.html
Možná koze chybí minerály, nebo je nemá ve správném poměru. Pokud zabřezne, dala bych pozor na správnou minerální výživu, aby kůzlata nedopadla podobně. Jana Krasolesí
Děkuji za poznatky ... podle původního majitele to má už od narození, takže jsem si myslel, že to je nějaká vrozená deformace kloubů, která by se případně dala částečně srovnat nějakou dlahou. Viděl jsem i jejího potomka a ten byl úplně nornální. Koza na fotce z toho odkazu vypadá děsivě a pravděpodobně ta moje koza má stejné příznaky. Takže jí mám dávat nutrimix nebo něco jiného přímo na měď? petr
Jak říká Roklanka, poskytněte koze minerály. Nožky jí tím už asi nesrovnáte, ale určitě jí prospějí. Moje princezny mají na výběr minerálku pro krávy (tedy s Mědí), pro ovce (bez Mědi), kuchyňskou sůl (s jódem ) a ziegen gold (minerálku od Schaumanna přímo pro kozy). Do krmení nic nepřidávám, samy si líznou co potřebují. Jana Krasolesí

krasolesi
napsal(a):
Jak říká Roklanka, poskytněte koze minerály. Nožky jí tím už asi nesrovnáte, ale určitě jí prospějí. Moje princezny mají na výběr minerálku pro krávy (tedy s Mědí), pro ovce (bez Mědi), kuchyňskou sůl (s jódem ) a ziegen gold (minerálku od Schaumanna přímo pro kozy). Do krmení nic nepřidávám, samy si líznou co potřebují. Jana Krasolesí
Jano koupila bílou kostku a kozy si ani nelíznou Že by byly spíš na sladký
jak můžou sežerou nám piškoty, sušenky ...
i čaj s cukrem vypijou.

napsal(a):
Jano koupila bílou kostku a kozy si ani nelíznou Že by byly spíš na sladký
jak můžou sežerou nám piškoty, sušenky ...
i čaj s cukrem vypijou.
Jé chybí mě tam slůvko ...koupila jsem ....