Koza s křivýma nohama.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2011 14:28
polda

XXX.XXX.58.160

Po dlouhém rozmýšlení jsem nakonec koupil roční kozu po prvních kůzlatech s výbornými předpoklady, ale jak je vidět na fotce ... s nohama do "X". Prý to má už od narození. Při chůzi jí to nijak nevadí, při běhu tak trošku divně skáče. Chci se zeptat ... je možné jí ty nohy nějakým způsobem alespoň částečně srovnat ??? Nebo už je pozdě a kozenu rovnáním už raději netrápit. petr

22.7.2011 15:00
roklanka

XXX.XXX.223.244

S tím už nic neuděláte :-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2011 16:33

roklanka napsal(a):
S tím už nic neuděláte :-(

Báro, myslíš, že je to křivice? Vypadá to hrozně. Chudinka koza.

22.7.2011 17:34
krasolesi

XXX.XXX.18.230

http://www.saanendoah.com/copper1.html
Možná koze chybí minerály, nebo je nemá ve správném poměru. Pokud zabřezne, dala bych pozor na správnou minerální výživu, aby kůzlata nedopadla podobně. Jana Krasolesí

22.7.2011 17:37
roklanka

XXX.XXX.223.244

Nejsem veterinář,ale dlouhé kosti se mi zdají v pořádku,problém se mi zdá , v kloubech. V dospělosti už je na pomoc pozdě. Pokud to koze nevadí,neřešila bych to,ale do chovu,pokud bych si nebyla jistá příčinou,bych jí nezařadila.

22.7.2011 17:50
polda

XXX.XXX.58.160

Děkuji za poznatky ... podle původního majitele to má už od narození, takže jsem si myslel, že to je nějaká vrozená deformace kloubů, která by se případně dala částečně srovnat nějakou dlahou. Viděl jsem i jejího potomka a ten byl úplně nornální. Koza na fotce z toho odkazu vypadá děsivě a pravděpodobně ta moje koza má stejné příznaky. Takže jí mám dávat nutrimix nebo něco jiného přímo na měď? petr

22.7.2011 17:59
roklanka

XXX.XXX.223.244

Některé minerální lizy měď obsahují. Koze se nohy patrně nesrovnají,ale pokud měla kůzlata bez této vady,jen bych v březosti zvýšila příjem vitaminů a minerálů (Nutrimix),minerální liz volně k dispozici.

22.7.2011 18:46
krasolesi

XXX.XXX.18.230

Jak říká Roklanka, poskytněte koze minerály. Nožky jí tím už asi nesrovnáte, ale určitě jí prospějí. Moje princezny mají na výběr minerálku pro krávy (tedy s Mědí), pro ovce (bez Mědi), kuchyňskou sůl (s jódem :-)) a ziegen gold (minerálku od Schaumanna přímo pro kozy). Do krmení nic nepřidávám, samy si líznou co potřebují. Jana Krasolesí

22.7.2011 19:52
polda

XXX.XXX.58.160

Když kozu pozoruji, tak se mi nezdá, že by nějak trpěla. Hlavně aby se jí to nezhoršovalo. Minerální liz mají kozeny volně k dispozici a Nutrimix dostane ona na příděl. Jak jsem už psal, má dost dobré předpoklady a zatím na první laktaci je nadprůměrná. Děkuji za rady :-)

23.7.2011 09:19
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

Měla jsem kozlíčka, který se narodil v pořádku, ale později se mu obě přední nožky taky takhle zkřivily. Dostal zvýšený příděl minerálií - jedna nožka se mu narovnala, druhá zůstala křivá. Holt místo do chovu šel do trouby :-|

23.7.2011 20:55

krasolesi napsal(a):
Jak říká Roklanka, poskytněte koze minerály. Nožky jí tím už asi nesrovnáte, ale určitě jí prospějí. Moje princezny mají na výběr minerálku pro krávy (tedy s Mědí), pro ovce (bez Mědi), kuchyňskou sůl (s jódem :-)) a ziegen gold (minerálku od Schaumanna přímo pro kozy). Do krmení nic nepřidávám, samy si líznou co potřebují. Jana Krasolesí

Jano koupila bílou kostku a kozy si ani nelíznou smajlík Že by byly spíš na sladký smajlík jak můžou sežerou nám piškoty, sušenky ... smajlíki čaj s cukrem vypijou.

23.7.2011 20:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jano koupila bílou kostku a kozy si ani nelíznou smajlík Že by byly spíš na sladký smajlík jak můžou sežerou nám piškoty, sušenky ... smajlíki čaj s cukrem vypijou.

Jé chybí mě tam slůvko smajlík ...koupila jsem ....smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík