Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2011 23:47
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Dobrý den, zná někdo keř, strom či jiné rostliny, které kozám nechutnají ani jim zdravotně neuškodí? smajlíkPotřebuji nutně oživit pastvinu zelení, ale nechce se mi dělat kolem každé výsadby oplocení jako u hasičské nádrže někde na návsi. A co přijde až bednění odstraním? Zatím spolehlivě ožerou vše co tam roste, co jim předhodím nebo pro co si přelezou k sousedům.smajlík
Prosím o radu.

5.9.2011 17:40
bobulka

XXX.XXX.210.193

napadá mně jen něco ostnatého co sice ožerou ale nepřelezou něco jako dřišťál ale nevím jestli některé druhy nejsou jedovaté jinak nevím.

5.9.2011 17:46
danurba

XXX.XXX.40.197

ostny neobstojí. Myslím, že neexistuje nic, co by kozy nežraly, nebo aspoň nezničily. Co jsme zatím vypozorovala, z ovocných stromů nejmíň mým kozám chutnají třešně (vzrostlé), nejvíc jabloně a švestky (tam nic nepomohlo, že byly taky plně vzrostlé). Dále nesežraly starý ořech a mladá moruše, u té ochutnaly kůru a šly pryč, předtím jí aspoň zlomily. Naštěstí to moje dlouho sháněná moruše přežila. Nemají ale stromy přímo na pastvině, dostanou se k nim, jen pokud utečou. Dana

5.9.2011 22:51
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

smajlíksmajlíksmajlík

5.9.2011 23:58
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

bobulka napsal(a):
napadá mně jen něco ostnatého co sice ožerou ale nepřelezou něco jako dřišťál ale nevím jestli některé druhy nejsou jedovaté jinak nevím.

Tak to taky nefunguje. Kolem dokola maliní a divoké ostružiny. Dnes je to zválené a ožrané, že po tom chodí jak po koberci.

6.9.2011 12:25
renata

XXX.XXX.51.72

Neobstojí nic. Taky jsem měla najivní představu ,že zkrášlím výběh. V zahradnictví jsem zahradníkovi vyloudila úsměv na tváři. renata

6.9.2011 13:50
mafrin

XXX.XXX.147.19

sigimaus90 napsal(a):
Tak to taky nefunguje. Kolem dokola maliní a divoké ostružiny. Dnes je to zválené a ožrané, že po tom chodí jak po koberci.

Jo, maliní milují. Také šípky, akát apod.
Už tu jednou byla letos diskuse na to téma, celkem všichni skeptičtí, ale nějaké rady tam byly. Zkuste zapátrat ve starší diskusi, asi nemoderované, už nevím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík