Šíleně nafouklá ovce (kamerunka)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.9.2011 21:53
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

Zdravím.
Už se Vám stalo, že se přežrala ovce k prasknutí?? Mám docela strach..dneska byli ve stodole, protože celý den lilo a byli na senu a dostali asi 1L ječmene.
Nevím, jestli jí není něco jiného, ale přežvykuje..akorát je tak šíleně nafouklá, že se nemohla ani zvednout a stát..musela jsem jí pomoct.
Ostatní jsou také nacpané, ale ta jedna tak 3x tolik co ostatní..ještě víc než před porodem..

8.9.2011 22:12
danurba

XXX.XXX.40.197

jestli nemohla vstát, je to divný. Přežvykuje? Není možné, že sežrala všechen ječmen sama? Nebylo to seno čerstvé (mladší než měsíc)? Dala bych jí něco na podporu žaludku, Ruminal, Prodigestan nebo něco podobnýho, nebo aspoň panáka slivovice a sledovala bych. Když do rána nesplaskne, tak určitě veterináře.

9.9.2011 07:55
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

no přežvykovala, a pak když jsem jí postavila, tak stála. Ted jsem se tam byla podívat a všechny splaskli až na ní, stále je koule a veterinář přijede v půl 10...no já se z toho fakt asi picnu! Ale stojí, viděla jsem jí se i vyčůrat..ale ty nohy má trochu vrtkavé..
Ječmen nemohla sežrat celý sama, protože se o to vždycky "perou"..takže že by ostatní neměli zájem, to opravdu nehrozí :-))
Seno je ještě z minulého roku..takže to také není tím..jinak jim ho dáváme i přes léto, když je deštivé počasí a nikdy s tím problém nebyl...to by nejspíš měli problémy i ostatní..
No vet říkal, že to budou asi plyny, ale jestli se v bachoru vytvořila pěna či co, tak že to je prý dost špatný..smajlík
Držte jí palce! Snad bude v pořádku.

9.9.2011 11:28
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

tak přítel je včera totálně přežral... smajlík protože je chtěl umlčet... já bych ho smajlík
Jsou teď venku a i ta totálně nafouklá chodí a běhá...takže je to ok. Holt teď budou fastovat nekolik dní :-)

9.9.2011 11:37
jecmi

XXX.XXX.164.145

Tak přesně tohle je problém kamerunek. Prostě jsou hlasité - a pozor - nenaučit je hlasitě žebrat. To pak je strašlivé. Naučila jsem se na jejich řvaní odpovědět a ukázat jim- hele- támhle máš liz, nebo seno, nebo vodu - prostě jim ukazuju co maj ve výběhu, ale NIC nového.
smajlík
Nejsem potvora?
smajlík

9.9.2011 11:40
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

neeeeeeeee...oni jsou potvory :-)

9.9.2011 18:47
danurba

XXX.XXX.40.197

ovce jsou největší tyranky mezi zvířaty - čím víc jim podstrojujete, tím víc řvou. Jediný lék na to je totální ignorace. U nás to funguje. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík