Zdravím.
Už se Vám stalo, že se přežrala ovce k prasknutí?? Mám docela strach..dneska byli ve stodole, protože celý den lilo a byli na senu a dostali asi 1L ječmene.
Nevím, jestli jí není něco jiného, ale přežvykuje..akorát je tak šíleně nafouklá, že se nemohla ani zvednout a stát..musela jsem jí pomoct.
Ostatní jsou také nacpané, ale ta jedna tak 3x tolik co ostatní..ještě víc než před porodem..
jestli nemohla vstát, je to divný. Přežvykuje? Není možné, že sežrala všechen ječmen sama? Nebylo to seno čerstvé (mladší než měsíc)? Dala bych jí něco na podporu žaludku, Ruminal, Prodigestan nebo něco podobnýho, nebo aspoň panáka slivovice a sledovala bych. Když do rána nesplaskne, tak určitě veterináře.
no přežvykovala, a pak když jsem jí postavila, tak stála. Ted jsem se tam byla podívat a všechny splaskli až na ní, stále je koule a veterinář přijede v půl 10...no já se z toho fakt asi picnu! Ale stojí, viděla jsem jí se i vyčůrat..ale ty nohy má trochu vrtkavé..
Ječmen nemohla sežrat celý sama, protože se o to vždycky "perou"..takže že by ostatní neměli zájem, to opravdu nehrozí :-))
Seno je ještě z minulého roku..takže to také není tím..jinak jim ho dáváme i přes léto, když je deštivé počasí a nikdy s tím problém nebyl...to by nejspíš měli problémy i ostatní..
No vet říkal, že to budou asi plyny, ale jestli se v bachoru vytvořila pěna či co, tak že to je prý dost špatný..
Držte jí palce! Snad bude v pořádku.
Tak přesně tohle je problém kamerunek. Prostě jsou hlasité - a pozor - nenaučit je hlasitě žebrat. To pak je strašlivé. Naučila jsem se na jejich řvaní odpovědět a ukázat jim- hele- támhle máš liz, nebo seno, nebo vodu - prostě jim ukazuju co maj ve výběhu, ale NIC nového.
Nejsem potvora?