Tak už i u nás na Šumpersku řádí divocí psi, minulý týden roztrhaly 4 sousedovy ovce a dnes v noci to zkoušely na krávy, které pase soused hned vedle našeho pozemku, ještě že má odrostlé telata. A já mám naštěstí holky na noc doma. Je to hrozné, že si někdo pořídí psy a pak se oně nestará. A ti hladoví neví co by sežrali.
lucie2
napsal(a):
Tak už i u nás na Šumpersku řádí divocí psi, minulý týden roztrhaly 4 sousedovy ovce a dnes v noci to zkoušely na krávy, které pase soused hned vedle našeho pozemku, ještě že má odrostlé telata. A já mám naštěstí holky na noc doma. Je to hrozné, že si někdo pořídí psy a pak se oně nestará. A ti hladoví neví co by sežrali.
A vážně aspoň část ovcí sežrali? Dost často totiž psi lítají a loví jen ze srandy. Jak je to smečka, tak zvíře nemá šanci. Bohužel.
Jinak zkuste zavolat na policii, že se bojíte jít ven, protože tam lítají agresivní psi...měli by zajistit odvoz psů do útulku. A majitel by musel min. zaplatit odchyt. Ono by ho to snad poučilo, že si je má zajistit. Navíc soused bude mít škodu víc než 5 tisíc, ne? Tak to taky nahlásit, nad 5 000,- už je to trestný čin. tak ať to majitel zacvaká. On si příští rozmyslí, zda psy jen tak nechat lítat a škodit.
lucie2
napsal(a):
Zcela jistě to ti psi neudělali z hladu, byla to pro ně jen zábava.