Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2012 20:48
mexin

XXX.XXX.29.116

Chci se zeptat,zda podle fotky dokážete (přibližně) odhadnout kdy by nám Peppi mohla porodit,případně kolik prcků by v takovém "soudku" mohla mít (?):-)Bude to její druhý porod,ale náš bude první.Pohyby jsou cítit velmi zřetelně,vemínko se pomalu nalévá už cca 14 dní.Díky:-)

7.2.2012 20:49
mexin

XXX.XXX.29.116

ještě jedna...Pardon za kvalitu - je tam blbé světlosmajlík

7.2.2012 21:11
danurba

XXX.XXX.40.197

určitě dvě, možná tři a bude to brzo:-))

7.2.2012 21:43
mexin

XXX.XXX.29.116

danurba napsal(a):
určitě dvě, možná tři a bude to brzo:-))

Díky za tip:-)No ačkoliv se těším,byla bych radši kdyby je Peppi nosila alespon do doby,než se zmírní mrazy.Mám ji nechat radši zavřenou,nebo ji můžu pouštět? -je zvyklá ted přes zimu,že chodí ven až odpoledne. (to bývá do těch -15 a občas slunko hřeje),ale zase nechci aby začala pak rodit venku.Kozlům otevírám dřív,ty jsou jinak nepříčetní a v boxe se nudí,tak dělají bordelsmajlík

7.2.2012 21:49
danurba

XXX.XXX.40.197

porod nejde tak rychle, abyste si toho nevšimla. Normálně jí pouštějte, ale nechte jí možnost zalézt do stáje. Ona si na porod stejně asi zaleze.

7.2.2012 22:04
mexin

XXX.XXX.29.116

danurba napsal(a):
porod nejde tak rychle, abyste si toho nevšimla. Normálně jí pouštějte, ale nechte jí možnost zalézt do stáje. Ona si na porod stejně asi zaleze.

Díky mocsmajlíkKdyž je pouštím ven,tak jim nechávám otevřeno aby si mohly kdykoliv zalézt (a to i v létě,ale to už se kolikrát nevrací ani na noc a spí venku v přístřešku):-)je to na nich kde chtějí být.Ted jsou jen na menším prostoru,tak je nemusím hledat a těch příznaků porodu bych si všimnout tedy mohla..-vidím na ně celý den,tedy pokud nejsem zrovna v prácismajlík-případně ji ohlídá partner (můj)smajlík

7.2.2012 22:51
roklanka

XXX.XXX.223.14

Já bych to zase tak brzo neviděla,nepřipadá mi,že by jí kleslo brícho.Řekla bych ,že tam budou dvě,nebo jedno velké. Ale fotky zkreslují,pokusím se zítra nafotit holky,co mají měsíc do porodu.

7.2.2012 23:07
mamčis

XXX.XXX.245.37

Naše koza má čerstvě po porodu a měla dvojčata a byla ještě širší než ta vaše. Porodila, bez jakýchkoli příznaků před porodem, během hodiny. Břicho neměla vůbec kleslé. Kdybych ji nešla náhodou zkontrolovat, tak bych přišla až by byly kůzlátka na světě. Přeju, aby porod byl bzproblémový. Vložila bych fotku, ale vůbec se mi to nedaří.smajlík

8.2.2012 08:25
renča

XXX.XXX.51.72

Kozička je březí ,ale podle obrázku říct kdy bude rodit ,tak to bych nedokázala odhadnout. Máme 50 koz a kolikrát koukám na kozu ,která ráno žere ,vemínko v normálu ,tak si řeknu ,ža to ještě nebude a před obědem jsou tam kůzlata. Ajiná koza se chystá už od večera ,tak to na 90% odhadnu.
A vy nevíte kdy jste připouštěli? Kozla máte ve stádě a ještě žádná kůzlata nemáte? Renata

8.2.2012 09:16
agentka

XXX.XXX.59.114

tady přidávám moje čekatelky - ty jsou asi jedny z nejširších ostatní podle nich žádné břicho nemají a termíny máme stejné - první koza by už měla rodit nějak na to kašle, druhá koza má termín 10.2. což je za dva dny a ta hnědá 12.2. - vemena první skoro ještě nic , druhá ta už tam má něco delší dobu a třetí která má termín nejpozději ta má vemeno už týden jak balon - takže tak je to asi u nás.

8.2.2012 10:26
mexin

XXX.XXX.29.116

renča napsal(a):
Kozička je březí ,ale podle obrázku říct kdy bude rodit ,tak to bych nedokázala odhadnout. Máme 50 koz a kolikrát koukám na kozu ,která ráno žere ,vemínko v normálu ,tak si řeknu ,ža to ještě nebude a před obědem jsou tam kůzlata. Ajiná koza se chystá už od večera ,tak to na 90% odhadnu.
A vy nevíte kdy jste připouštěli? Kozla máte ve stádě a ještě žádná kůzlata nemáte? Renata

No máme zatím jen 3 a kupovaly jsme je postupně od 06/2011.První k nám přišel díky neznalosti hermouš,16 září přijel 5ti měsíční kozlík a pár dní po něm přišla Peppi,tak je možné že ji hned stihnul obskočit,protože pak už se k němu chovala agresivně,což trvá do ted (tedy když je u ní hodně blízko-tak ho bije):-| Nevíme tedy přesný termín,protože jsme měly za to,že takový prcek má na to čas (byl opravdu hodně maličký) a chovatelka sama říkala,že schopný by možná už byl,ale že to vidí spíš až někdy koncem podzimu..já sama teda nechápu jak se na ní "vyškrábal" protože jí byl sotva po kolena:-)

8.2.2012 10:49
mexin

XXX.XXX.29.116

agentka napsal(a):
tady přidávám moje čekatelky - ty jsou asi jedny z nejširších ostatní podle nich žádné břicho nemají a termíny máme stejné - první koza by už měla rodit nějak na to kašle, druhá koza má termín 10.2. což je za dva dny a ta hnědá 12.2. - vemena první skoro ještě nic , druhá ta už tam má něco delší dobu a třetí která má termín nejpozději ta má vemeno už týden jak balon - takže tak je to asi u nás.

Díky,máte také pěkná bříška:-) Takže není pravidlem,že kozenka musí mít před porodem vemínko nalité k prasknutí? Kozlíka jsme přivezli 16.9.11 a chcíli po něm přišla koza,tak jestli neváhal a činil se,tak by měla mít kůzlata ještě tento měsíc..Je to hrozný - nevědět a jen čekat a doufat..No příště už si to ohlídám :-)

8.2.2012 11:39
agentka

XXX.XXX.59.114

vložila jsem takový výběr co se mi podařilo vyfotit - hodně koz mám druhorodiček termín příští týden a vemeno některé nemají vůbec . vy můžete porod očekávat od cca 14.2. když jste kozlíka přivezli 16.2. většinou když koza cítí kozla tak u ní nastane do 5 dnů říje tak to možná bylo i u vás

8.2.2012 12:25
mexin

XXX.XXX.29.116

agentka napsal(a):
vložila jsem takový výběr co se mi podařilo vyfotit - hodně koz mám druhorodiček termín příští týden a vemeno některé nemají vůbec . vy můžete porod očekávat od cca 14.2. když jste kozlíka přivezli 16.2. většinou když koza cítí kozla tak u ní nastane do 5 dnů říje tak to možná bylo i u vás

Bezva,díky moc:-)jsem teda zvědavá kdy nás Peppi překvapí,ale čím víc se to blíží,tím víc se toho bojím,hlavně kvůli mrazům.Viděla jsem tady na fauně,že někdo má nad kůzlaty lampy,tak po bližším zjištování ji pořídím také,alespon pro můj klid:-) Po tatínkovi možná bude/budou barevní,tak jsem opravdu zvědavá na ty naše první pokladysmajlíkNa foto kozlík Mates - ted už je samozřejmě větší:-)

8.2.2012 19:07
agentka

XXX.XXX.59.114

tak jsem tu vložila ráno foto kozenek a v poledne mi jedna porodila ale jiná - a byla oproti nim uplně hubená a má krásný páreček :)

8.2.2012 19:33
mexin

XXX.XXX.29.116

agentka napsal(a):
tak jsem tu vložila ráno foto kozenek a v poledne mi jedna porodila ale jiná - a byla oproti nim uplně hubená a má krásný páreček :)

No to je nádherasmajlíkgratuluji!!Jsem zvědavá na tu naší..ted jsem ji byla zase "pomuchlat" - je mazlivá od doby co zabřezla,tak jsem ji ošahala "pupík" a jak se to v ní panečku mele:-)sem tam i silnější náraz:-)

8.2.2012 19:52
moonika

XXX.XXX.149.183

agentka napsal(a):

Nádherné:-) /Naše 2kozeny to čaká za 5-6 týždňov/

9.2.2012 22:47
roklanka

XXX.XXX.223.14

9.2.2012 23:11
mexin

XXX.XXX.29.116

roklanka napsal(a):
Stáňa ,termín má 30.2.

Také pěkná kulička:-) máte je tak krásně hladké..to vypadá jako by snad ani neměli zimní srst:-)to ty naše jsou chlupatiny a obzvlašt kozlík,který vypadá jak nějaký angorák - vždy když ho pohladím,ztratí se mi v tom porostu rukasmajlík

9.2.2012 23:19
mexin

XXX.XXX.29.116

Ještě takový dotaz:-)četla jsem,že je dobré koze před porodem dávat lněné semínko..ale už jsem se nedočetla v jakém množství bych jí ho měla dávat a zda jen ten odvařený sliz,nebo i ta semínka?Dneska jsem semínka přivezla,tak se ještě radši ptám,abych něco nezmršila a koze tím spíš neuškodilasmajlík

10.2.2012 00:18
roklanka

XXX.XXX.223.14

mexin napsal(a):
Také pěkná kulička:-) máte je tak krásně hladké..to vypadá jako by snad ani neměli zimní srst:-)to ty naše jsou chlupatiny a obzvlašt kozlík,který vypadá jak nějaký angorák - vždy když ho pohladím,ztratí se mi v tom porostu rukasmajlík

Mají zimní srst,pravda ven nechodí,jsou přes zimu v chlívě,ale zima je tam taky. V létě jsou hlaďounké jak dětská prdelka. Ale u kozlů to neplatí,ti mají daleko delší srst než kozy v zimě,v té se ruka ztratí.

10.2.2012 09:06
gajdovka

XXX.XXX.4.30

mexin napsal(a):
Ještě takový dotaz:-)četla jsem,že je dobré koze před porodem dávat lněné semínko..ale už jsem se nedočetla v jakém množství bych jí ho měla dávat a zda jen ten odvařený sliz,nebo i ta semínka?Dneska jsem semínka přivezla,tak se ještě radši ptám,abych něco nezmršila a koze tím spíš neuškodilasmajlík

jj, odvařený sliz,dala jse jí den před porodem

10.2.2012 10:17
mafrin

XXX.XXX.147.19

Někdo dává 14 dní před porodem, někdo i déle a někdo přidává trochu lnu pořád. Řekla bych, že stačí lžíce, někde v diskuzi možná najdete lepší návod. A nemusí to být jen ten sliz, dává se lněné semínko budˇ celé namočené, nebo povařené, nebo se může mixovat a přimíchávat do něčeho.

10.2.2012 12:08
mexin

XXX.XXX.29.116

Bezva,díky všem:-)zkusím ji tedy odedneška přidávat převařenou lžíci semínek:-)

10.2.2012 14:40
mafrin

XXX.XXX.147.19

Tady je diskuze o lněném semínku: https://www.ifauna.cz/ovce-a-kozy/nemodforum/r/detail/1008406/re-lnene-seminko
Já nedávno našla na webu, co všechno to přináší lidem, když ho konzumují. Tak jsem si říkala, že si dáme všichni.. Ale pozor, někdo si stěžuje na průjmy a křeče v břiše, asi hlavně, když se začne větší dávkou - podle mě by mohlo hrozit i koze. Možná bych zkusila začít ještě menší dávkou, než je ta lžíce na kozu (ono to pak uvnitř hodně nabobtná) a postupně přidávat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík