Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2012 09:11
pokita

XXX.XXX.10.82

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Náš mlaďoch má opakovaně průjem. Naposledy nám veterinář dal metacid a byl skoro měsíc dobrý. Jenže mladej je strašně hubenej, včera jsem ho našla v přístřešku téměř v poslednim tažení,tak jsem ho vzala domu. Opět dávam metacid a dala jsem mu do toho frťana švédských kapek. Včera ještě aspoň žral,ale dneska už nechce nic. nevíte co by mu mohlo pomoct? Normálně krmíme vojtěškové seno (tak 50 - 75% vojtěška jinak tráva) a jádro dostávaj řepný peletky a ječný šrot, plus pečivo, jabka, mrkev - co se doma najde... Ostatní jsou krásný, daří se jim. Jen tenhle blbec... smajlík Jestli tohle opět ustojí, jak předcházet průjmu? Odčervený je asi před měsícem panacurem. Vlaďka

20.2.2012 12:34
renča

XXX.XXX.51.72

Jestli je vyhublý a má průjem ,tak to mohou být i kokcidie. To vám řekne přesně rozbor trusu. Bezvadně na to zabírá baycox. Jinak na průjem po dietické chybě je dobrá i dubová kůra /čaj/ Renata

20.2.2012 13:08
pokita

XXX.XXX.10.82

Moc děkuju, dubovou kůru mi teď doporučil veterinář, taky mu píchl analgin, znovu ho odčervil a dostala jsem pro něj rumenal, ještě prý mam dát šlem z lněnýho semínka (to se zrovna vaří). Kozlík je stále špatnej, má svěšenou hlavu, vůbec nic nežere ani nepije...Bachor stále stojí :-(
Kolik té kůru mám dát?

20.2.2012 18:48
krasolesi

XXX.XXX.18.230

Možná, že byl průjem způsobený tou vojtěškou. Až kozlíka rozchodíte, zkuste ho krmit normálním senem. S vojtěškovými granulemi máme v kozíně dost trpké zkušenosti. Jana

21.2.2012 08:53
pokita

XXX.XXX.10.82

Tak kozlík stále nic, večer si chroupnul borovičku, ale strašně malinko a teď ráno už nechce ani vstávat. Asi poputuje do koupelny na vyhřívanou podlahu. Se manžel asi po...Jestli to rozchodí, tak určitě zůstane u baráku, aby byl pod dohledem. Tady máme krásný luční seno, takže to ráda vyzkouším. Ale mam strach, že na to nedojde...

21.2.2012 10:15
roklanka

XXX.XXX.216.2

To nevypadá vůbec dobře. Nevím,jak je kozlík starý,ale jak už někdo psal nade mnou,mohou to být kokcidie,nebo i zánět střev. Nepíšete,jestli nu fungují žaludky,ale Rumin by měl dostat alespoň třikrát denně,jednak ho zavodní,což je u průjmu důleřité a měl by nastartovat trávení. Nechci kritizovat veterináře,ale podáním kokcidiostatik a ATB by nic nepokazil.

21.2.2012 12:45
krasolesi

XXX.XXX.18.230

Ještě mě napadlo dát kozlíkovi na zavodnění nějaký isolytický nápoj, co se dává průjmujícím telatům. Taky je důležité doplnit minerály, průjem jich hodně vyplaví. Na rozchození bachoru používám Uniruminal, ale přimíchávám ho do krmení, aby doputoval do bachoru. Smíchala bych ho (nebo i Metacid) s namočenými řepnými řízky..jana

21.2.2012 13:17
pokita

XXX.XXX.10.82

Z břicha stále nic neslyšim. Před polednem dostal zase analgin a asi se mu udělalo líp, protože začal venku papkat trávu. Jiank vůbec nic nechce, nabízela jsem mu nejrůznější laskominy a nic. Seno nebere vůbec. nějaké vitamíny a minerály dostal včera injekčně. Za chvilku zase dostane lněné semínko. Nevím jestli je ta tráva ideální, ale jsem ráda aspoň za to. Jinak rumenal i to lněné do něj musim lít lahví přímo do krku :-( Takže do krmiva to zamíchat nemůžu. ale teď na zahradě vypadá celkem spokojeně. Už si i sem tam popoběhl a zdá se mi, že při tom rumenalu atd se mnou začíná bojovat. Tak třeba jsme na dobré cestě.

21.2.2012 13:31
pokita

XXX.XXX.10.82

Ještě jsem zapomněla, že se strašně hnal na břečťan, mam ho nechat?

21.2.2012 15:27
roklanka

XXX.XXX.216.2

ne,břečťan ne

21.2.2012 19:52
pokita

XXX.XXX.10.82

Tak mladej snědl akorát listí z maliní, pak zobnul řepných peletek (melasovaných) a trošičku zobal na zahradě trávu. Zkoušela jsem mu dávat ječmen, jen maličkato z dlaně a to by baštil, jenže to zas nemůže. Seno vůbec nevezme, už jsem byla i u sousedů pro jiné a to taky nechce. Jinak jsem do něj nalila tak 4 litry různých nápojů - rumenal, šlem z lněnýho semínka, heřmánkový čaj a čaj z dubové kůry. Teď jsem chvilku poslouchala a ozvalo se obrovské zahřmění, ale pak zase ticho. Tak nevím, může to znamenat obrat k lepšímu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík