Křížit se ZW, nebo čistokrevně ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2012 23:20
sisa2723

XXX.XXX.142.157

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, doufám, že mi poradíte :-)
Rozhodla jsem si koupit ovečky 100 % Zwartbles, ale sháním k ním berana,ale teď nevím, jestli mám vybírat také ZW, nebo berana jiného plemene, představuji si tak Texel, nebo Suffolk. Jehňata by byla převážně k prodeji na maso. Radši bych se věnovala čistokrevné plemenitbě, ale zvažuji, jestli to má cenu, když jehňata půjdou většinou na maso. Doufám, že sdělíte svůj názor, budu ráda ..:-)):-)

25.5.2012 23:27
danurba

XXX.XXX.50.200

Mám letos jehňata křížence zwartble a suffolk, matka je suffolk, a jsou nádherně černá s krásnýma kejtama. Jen škoda, že jsou to samí beránci.

26.5.2012 09:34
pesa

XXX.XXX.104.36

Mám k prodeji čistokrevného beránka zwartbles ale bez PoP. Určitě je lepší mít čistokrevné zwartblesy, on si pěkné jehnata se znaky určite někdo rád koupí i k chovu. Měl sem taky texel ovce a pouštěl sem na ně zwartblesa berana a jehnata jsou téměř stejná co se týče zmasilosti. Hodně záleží na krmivu a mléčnosti matky a taky samozdřejmě na počtu jehňat ve vrhu. Jsem z Moravskoslezského kraje, okr. Bruntál.

27.5.2012 11:00
kohoutka

XXX.XXX.182.78

Dobrý den ,my křížíme s beranem plemene charollais a mohu jen doporučit jehnˇata jsou krásně zmasilá s výraznou kýtou a barevně je to tak půl na půl máme bílé ,černé se znaky i čistě černé.

28.5.2012 08:11
agentka

XXX.XXX.0.1

já mám berana zw a ovce mám jak čisté tak kříženky a musím teda říct že třeba po matce suffolk jsou jehńata krásná a zmasilejší než po té čisté, ale po té čisté jsou zase krásná se znaky - pokud to chcete na maso tak bych asi zvolila cestu přikřížení suffolkem

Přidejte reakci

Přidat smajlík