Dvě mladé kozičky - jak je seznámit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2012 20:18
medila

XXX.XXX.19.34

prosím Vás o radu,
mám doma 3 dny svou první kozu - 5měsíční bílou bezrohou (částečně AN) - a dnes jsem jí přivezla kamarádku - 4měsíční bílou bezrohou, je trošku menší. hned se začaly trkat hlavama. mohu je dát na večer do společného chlívku? mám tam teda oddělené kotce, ale jsou nižší, takže spíš myslím že by to ta AN nějak přeskočila. můlžou si nějak ublížit nebo mám spíš nechat věci volný průběh?

děkuji

16.7.2012 21:04
žužu

XXX.XXX.160.185

medila napsal(a):
prosím Vás o radu,
mám doma 3 dny svou první kozu - 5měsíční bílou bezrohou (částečně AN) - a dnes jsem jí přivezla kamarádku - 4měsíční bílou bezrohou, je trošku menší. hned se začaly trkat hlavama. mohu je dát na večer do společného chlívku? mám tam teda oddělené kotce, ale jsou nižší, takže spíš myslím že by to ta AN nějak přeskočila. můlžou si nějak ublížit nebo mám spíš nechat věci volný průběh?

děkuji

Ja som tak zoznamovala 3-mesačné. Neriešila som nejaké zvady, veď boli vzrastom podobné. Sem-tam sa trkli, inak pohoda. A ráno som ich našla túliť sa k sebe v chlieve :-)
Horšie to bolo s kombináciou stará koza - mladá kozička. To bol veľký problém, na noc musela byť malá bezpečne oddelená.

17.7.2012 14:59
mafrin

XXX.XXX.147.19

Taky bych se moc nebála, když jsou vzrůstem a váhou podobné a obě bezrohé.

18.7.2012 17:07
arbycz

XXX.XXX.158.58

Bez problému, dát je k sobě, za chvíli budou ležet spolu. Kozy se musí svým způsobem seznámit a vyříkat si pořadí ve stádě, to jen my s tím máme problém. Renda - farma Bažina

19.7.2012 19:33
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

dát k sobě ,neřeším ani dospělé kozy,za chvíli si ujasní kdo velí, a k tomu trkání patří,hpustím je na pastvu je tam dost místa pro případný ústup a i nocleh si tam najde kdyby ji vyhazovaly,ale zatím se nestalo

24.7.2012 11:23
medila

XXX.XXX.19.34

nakonec jsme tedy sebrali odvahu a kozy nechaly pospolu, nejdřív venku, pak jsme s nimi byli v chlívku, a ikdyž se chvilku pošťuchovaly, druhý den bylo vše v cajku :)
děkuji za rady a podporu - začátečník to prostě nemá osahané, okoukané...
naučíme se :)))

24.7.2012 13:57
žužu

XXX.XXX.160.185

medila napsal(a):
nakonec jsme tedy sebrali odvahu a kozy nechaly pospolu, nejdřív venku, pak jsme s nimi byli v chlívku, a ikdyž se chvilku pošťuchovaly, druhý den bylo vše v cajku :)
děkuji za rady a podporu - začátečník to prostě nemá osahané, okoukané...
naučíme se :)))

A teraz sú z nich najväčšie kamošky, však? :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík