prosím Vás o radu,
mám doma 3 dny svou první kozu - 5měsíční bílou bezrohou (částečně AN) - a dnes jsem jí přivezla kamarádku - 4měsíční bílou bezrohou, je trošku menší. hned se začaly trkat hlavama. mohu je dát na večer do společného chlívku? mám tam teda oddělené kotce, ale jsou nižší, takže spíš myslím že by to ta AN nějak přeskočila. můlžou si nějak ublížit nebo mám spíš nechat věci volný průběh?
děkuji
medila
napsal(a):
prosím Vás o radu,
mám doma 3 dny svou první kozu - 5měsíční bílou bezrohou (částečně AN) - a dnes jsem jí přivezla kamarádku - 4měsíční bílou bezrohou, je trošku menší. hned se začaly trkat hlavama. mohu je dát na večer do společného chlívku? mám tam teda oddělené kotce, ale jsou nižší, takže spíš myslím že by to ta AN nějak přeskočila. můlžou si nějak ublížit nebo mám spíš nechat věci volný průběh?
děkuji
Ja som tak zoznamovala 3-mesačné. Neriešila som nejaké zvady, veď boli vzrastom podobné. Sem-tam sa trkli, inak pohoda. A ráno som ich našla túliť sa k sebe v chlieve
Horšie to bolo s kombináciou stará koza - mladá kozička. To bol veľký problém, na noc musela byť malá bezpečne oddelená.
medila
napsal(a):
nakonec jsme tedy sebrali odvahu a kozy nechaly pospolu, nejdřív venku, pak jsme s nimi byli v chlívku, a ikdyž se chvilku pošťuchovaly, druhý den bylo vše v cajku :)
děkuji za rady a podporu - začátečník to prostě nemá osahané, okoukané...
naučíme se :)))
A teraz sú z nich najväčšie kamošky, však?