Zachráněná kozička - co je zač?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2013 22:33

Zdravím. Prosím o názor - vzala jsem si k sobě kozičku, která měla být původně do klobás. Je to takový malý chroust, ale milá. Ale nic o ní nevím - ani datum narození, nic. Zkusil by někdo odhadnout, zda je to holanďanka nebo kamerunka? Já mám holandské a jsou o hodně větší než tahle (KVH má tak max 30 cm). Ale je otázka, kolik jí může být... předem díky za tipy!

3.9.2013 08:32
danurba

XXX.XXX.164.146

podle velikosti rohů mi to přijde na cca 5měsíční kůzle, ale mohu se samozřejmě mýlit, ale na plemeno si vůbec netroufám, nejspíš nějaká kříženka se zakrslou kozou

3.9.2013 10:49
roklanka

XXX.XXX.46.62

Dnes kříží lidé všechno,takže určit plemeno skoro nelze,může a nemusí to být holanďanka. Věk by se dal určit (orientačně) podle zubů.

3.9.2013 13:26

Děkuji oběma za názor. Ano, vím, jak se tu pořád řeší, že lidé kříží, co jim pod ruku přijde. Bohužel i já jsem jedním z nich... kozičky mají tedy sobě rovného kozlíka - vše by mělo být holandské zakrslé (ale bez dokladu o původu), ale ovečky mám taky mix kdovíčeho od původních chovatelů. Pro příští rok přemýšlím o koupi nějakého plemenného berana, ale protože mám budoucnost většího stáda nejistou (spásáme leta uzavřenou, revitalizovanou skládku a vše závisí na vedení města, zda to bude podporovat...), tak jsem zatím také nedořešila... smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík