Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2006 15:35

Takhle to vypadá u nás při sříhání....snad další střiž nebude tak hrozně okousaný.

10.8.2006 15:36

sara napsal(a):
Takhle to vypadá u nás při sříhání....snad další střiž nebude tak hrozně okousaný.

po ulovení

10.8.2006 15:37

sara napsal(a):
po ulovení

ted hlídá dcera

10.8.2006 17:21

sara napsal(a):
ted hlídá dcera

a jde se na to

10.8.2006 17:27

sara napsal(a):
hambáč

vypuštěn,uražený a zneuctěný.....protože ho přepraly dvě baby

10.8.2006 20:35

sara napsal(a):

Teda holky, paráda. Obdivuji vás. Také každoročně řešíme střiž (všichni střihači bydlí daleko a tak musím čekat až nás bude z okolí víc..), ale ještě jsem se k vlastní neodhodlal. No, jsem zahanben a jdu se podívat po nějakém strojku na internetu.... Zbyněk

11.8.2006 07:56

sara napsal(a):

Sáro, vy jste byla na kurzu střihačů? My stříháme podobným strojkem, ale vždycky jeden musí držet.

11.8.2006 08:36

jirinajanickova napsal(a):
Sáro, vy jste byla na kurzu střihačů? My stříháme podobným strojkem, ale vždycky jeden musí držet.

Teda klobouk dolů,na to že jste ženský, paráda.My si stříháme taky sami ,ale stříhá mužskej,já jenom přidržuji,podávám pívo atd.Ale jsem po stříhání tak vyřízená,mám stres,aby se nemrskly a nestřihly jsme je.
Letos jsme se byli podívat pod Troskami na semináři a tam byla ukázka střiže a burských koz a to bylo fajn ,že byl vidět postup.Zatím máme vlnu na vyhození ,nedaří se nám ostříhat pěkné rouno.Prý až ostříháme 1000ovcí tak to budeme umět. Děkuji za pěkné foto -velmi názorné. Renata

11.8.2006 09:17

renata napsal(a):
Teda klobouk dolů,na to že jste ženský, paráda.My si stříháme taky sami ,ale stříhá mužskej,já jenom přidržuji,podávám pívo atd.Ale jsem po stříhání tak vyřízená,mám stres,aby se nemrskly a nestřihly jsme je.
Letos jsme se byli podívat pod Troskami na semináři a tam byla ukázka střiže a burských koz a to bylo fajn ,že byl vidět postup.Zatím máme vlnu na vyhození ,nedaří se nám ostříhat pěkné rouno.Prý až ostříháme 1000ovcí tak to budeme umět. Děkuji za pěkné foto -velmi názorné. Renata

Na kurzu jsem byla....no mám na to papír a to je tak vše,za víkend co jsem tam byla ostříhala jsem si asi 4 ovce.Jinak jen koukala,no něco málo mi to dalo.Spíš bych potřebovala někoho zkušeného kdo by si mě vzal do parády a něco naučil.Vyřízená jsem po stříhání taky a při více než 5 kusech další den zcela nepoužitelná

11.8.2006 09:35

renata napsal(a):

Ješte k té vlně na vyhození..rouno mám také nic moc,ale paní v Šimonovicích bere i to.Naposledy brala čistou bílou vlnu 15kč kg a dlouhou (ted nevím jestli 6,nebo 8 cm) za 20kč.Peníze sice nedá na ruku ,ale mění za výrobky.Tak zásobíme příbuzenstvo ponožkami a dětičky rukavicemi(ty opravdu nemají chybu)

11.8.2006 10:08

sara napsal(a):
Ješte k té vlně na vyhození..rouno mám také nic moc,ale paní v Šimonovicích bere i to.Naposledy brala čistou bílou vlnu 15kč kg a dlouhou (ted nevím jestli 6,nebo 8 cm) za 20kč.Peníze sice nedá na ruku ,ale mění za výrobky.Tak zásobíme příbuzenstvo ponožkami a dětičky rukavicemi(ty opravdu nemají chybu)

Prosím dejte sem kontakt na paní, co vlnu vykupuje (vyměňuje za výrobky), jsem z Hodkovic a nechce se mi dávat vlnu skoro zadarmo nebo vyhazovat. Děkuji předem.

11.8.2006 21:05

pvc napsal(a):
Prosím dejte sem kontakt na paní, co vlnu vykupuje (vyměňuje za výrobky), jsem z Hodkovic a nechce se mi dávat vlnu skoro zadarmo nebo vyhazovat. Děkuji předem.

Přístí víkend je na Zlobici u Brna mistrovství republiky ve stříhání ovcí. Je to v rámci "ovenálií", což jsou ovčácké "bakchanálie". Tak kdo se tam chystáte????? Já si to ujít nenechám. Pravidelně se hlásím do jiné soutěže, a sice v pojídání halušek s bryndzou. A mohu se pochlubit titulem dvojnásobného mistra republiky. Ale na letošek se prý konkurence chystá.......
Program najdete na schok.cz

14.8.2006 13:21

farmar napsal(a):
Přístí víkend je na Zlobici u Brna mistrovství republiky ve stříhání ovcí. Je to v rámci "ovenálií", což jsou ovčácké "bakchanálie". Tak kdo se tam chystáte????? Já si to ujít nenechám. Pravidelně se hlásím do jiné soutěže, a sice v pojídání halušek s bryndzou. A mohu se pochlubit titulem dvojnásobného mistra republiky. Ale na letošek se prý konkurence chystá.......
Program najdete na schok.cz

taky bych na "slavnost" chtěla, ale mám to dost daleko. M.Boleslav

14.8.2006 15:03

saboro napsal(a):
taky bych na "slavnost" chtěla, ale mám to dost daleko. M.Boleslav

Tak to mám taky smůlu ,jsme z Liberce.Když tak nafoťte a pošlete sem něco na čumendu. A držím palce,ať jsou medaile. Renata

15.8.2006 12:24

renata napsal(a):
Tak to mám taky smůlu ,jsme z Liberce.Když tak nafoťte a pošlete sem něco na čumendu. A držím palce,ať jsou medaile. Renata

Ivane my do Zlobic jedeme taky- manžílek se nechal ukecat do stříhání,vezmeme asi i nějakou borderku, ať tam já nestojím jen tak a vypadá to, že mám taky ňákou důležitou funkci Kavkazany raději nechám doma
No snad se neprostříhá až na konec výsledkové listiny..., ale ne, docela mu to jde Už se těším, škoda, že je to od nás taková dálka

maťa

15.8.2006 12:52
maťa

monika s napsal(a):
Ivane my do Zlobic jedeme taky- manžílek se nechal ukecat do stříhání,vezmeme asi i nějakou borderku, ať tam já nestojím jen tak a vypadá to, že mám taky ňákou důležitou funkci Kavkazany raději nechám doma
No snad se neprostříhá až na konec výsledkové listiny..., ale ne, docela mu to jde Už se těším, škoda, že je to od nás taková dálka

Tak teda, vůbec jsem netušila, že kousek od baráku mám tak super výstavu oveček a koziček Farmáři, moc děkuju za info
No a jelikož program se mi silně zamlouvá a mohu štěňata umístit do dobrých rukou - moje jistě se těšící mamča - tak bych to viděla tak, že to uvidím na vlastní oči!!!
Už se moc těším a sem strááášně zvědavá - i na ty halušky

16.8.2006 10:27

pvc napsal(a):

Tady je odkaz na jejich stránky http://www.pfeifer.liberec.net/

25.8.2006 18:17

sara napsal(a):
Tady je odkaz na jejich stránky http://www.pfeifer.liberec.net/

Lidičky,mě je tedy patnáct a stříhala jsem sama asi dvouletou merinolanschaft ovečku.A podotýkám,že bez techniky,pěkně ručně nůžkama.Byla to makačka,hlavně na záda,ale OK.Chvíli se pak strašně styděla a byla schovaná pod přístřeškem asi půl dne.Teď jsem ještě stříhala odrostlé jehně valašky,taky dobrý...
foto před a po snad dodám,nemám ho na tomto PC

25.8.2006 20:31

kikuska napsal(a):
Lidičky,mě je tedy patnáct a stříhala jsem sama asi dvouletou merinolanschaft ovečku.A podotýkám,že bez techniky,pěkně ručně nůžkama.Byla to makačka,hlavně na záda,ale OK.Chvíli se pak strašně styděla a byla schovaná pod přístřeškem asi půl dne.Teď jsem ještě stříhala odrostlé jehně valašky,taky dobrý...
foto před a po snad dodám,nemám ho na tomto PC

Šikovná holka, mladý střihače potřebujeme. Drž se!!!!!

28.8.2006 12:16

farmar napsal(a):
Šikovná holka, mladý střihače potřebujeme. Drž se!!!!!

no tak snad mi sem půjde vložit to foto

takže toto j merinolanschaft před ostříhání

28.8.2006 12:58

kikuska napsal(a):
no tak snad mi sem půjde vložit to foto

takže toto j merinolanschaft před ostříhání

a teď

28.8.2006 21:16

kikuska napsal(a):
a teď

Kiki, seš "dost dobrá" protože já, když jsem stříhal svoje stádečko, tak jsem je měl celý obarvený nafialovo, jak jsem jim postříhaná místa nastříkal genciálkou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík