"Nadbytečné" jehně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2014 23:54
awery

XXX.XXX.224.25

Dobrý den,
mám ovenku - romanovaku. Minulé dva roky mi dala čtyřčata, předtím byla u jiného chovatele. Každý rok má problém je všechny uživit a jedno mi většinou pojde. I letos vypadá, že bude mít jehňátek více.
Nechci opět zbytečně úhyny. Jak byste postupovali?
Bohužel nemohu krmit každé 2-3 hodiny. Tak 3 dny v týdnu většinou ano, zbylé jsem 8- 12 hodin pryč. Dokmování jsem zkoušela v rámci těchto možností (Mikrop Ovis), stejně uhynulo :( Ani se do přikrmování moc nehrnula ( nevím, jestli jim umělotina nechutná).
Bahnice rodí vždy s odstupem jako první, takže jehňátko ani nemá kde ukrást.
Dá se takové jehně udat za symbolickou cenu? Nebo zadarmo? Vezme si ho vůbec někdo? Jiné návrhy?
Předem děkuji

16.3.2014 10:01
kelišová

XXX.XXX.155.253

Určitě se dá udat na umělý odchov.Je to určitě lepší než ho nechat umřít,když nemáte možnost sama krmit.Dejte inzerát na Faunu,určitě se někdo ozve.Je moc dobře že to řešíte i tímto způsobem,jako správný chovatel.smajlík

16.3.2014 12:31
kelišová

XXX.XXX.155.253

awery napsal(a):
Dobrý den,
mám ovenku - romanovaku. Minulé dva roky mi dala čtyřčata, předtím byla u jiného chovatele. Každý rok má problém je všechny uživit a jedno mi většinou pojde. I letos vypadá, že bude mít jehňátek více.
Nechci opět zbytečně úhyny. Jak byste postupovali?
Bohužel nemohu krmit každé 2-3 hodiny. Tak 3 dny v týdnu většinou ano, zbylé jsem 8- 12 hodin pryč. Dokmování jsem zkoušela v rámci těchto možností (Mikrop Ovis), stejně uhynulo :( Ani se do přikrmování moc nehrnula ( nevím, jestli jim umělotina nechutná).
Bahnice rodí vždy s odstupem jako první, takže jehňátko ani nemá kde ukrást.
Dá se takové jehně udat za symbolickou cenu? Nebo zadarmo? Vezme si ho vůbec někdo? Jiné návrhy?
Předem děkuji

Můžete mi prosím napsat odkud jste a za kolik by bylo jehnátko k mání a kdy?smajlík

23.3.2014 10:41
awery

XXX.XXX.224.25

Dobrý den, děkuji za odpověď.
Jsem 30 km pod Brnem. Porod očekáváme v dohledné době (beran je ve stádě trvale). Loni už touto dobou měla jehňátka.
Vůbec nevím, jak se tato situace řeší po finanční stránce. Brala bych třeba i výměnu za nějaké krmení. Ale nerada bych zase nadsadila cenu.
Zdravím Zuzka

23.3.2014 12:31
kelišová

XXX.XXX.155.253

Tak v tom vám neporadím protože také nemám představu.Zájem bych ale určitě měla,jsem ze Zlínského kraje.Spíš bych uvítala finanční vyrovnání.Dejte pak vědět.smajlík

27.3.2014 21:41
joka

XXX.XXX.180.126

awery napsal(a):
Dobrý den, děkuji za odpověď.
Jsem 30 km pod Brnem. Porod očekáváme v dohledné době (beran je ve stádě trvale). Loni už touto dobou měla jehňátka.
Vůbec nevím, jak se tato situace řeší po finanční stránce. Brala bych třeba i výměnu za nějaké krmení. Ale nerada bych zase nadsadila cenu.
Zdravím Zuzka

Možná to nemáme tak daleko, jsem asi 30 km. od Hodonina na Brno. Nabídka k jednání 1g ječmene nebo šrotu.

28.3.2014 21:13
joka

XXX.XXX.180.126

Myslím to vážně, Aby nedošlo k nějaké mýlce, tak 100kg. platí a pokud můžu poprosit, tak až to bude urgentní, tak prosím pouze SMS na 774 086 956 ( já tel. k životu nepotřebuji) a ozvu se.
Děkuji Josef.

29.3.2014 07:57
awery

XXX.XXX.224.25

Dobrý den,
děkuji za nabídku. ráda se ozvu. Jen chci upozornit, že matka je sice pěkná čistá romanovka ale otec ne. abyste si nejel pro romanovku a nebyl zklamaný. Pokud to nevadí, ráda se Vám ozvu, jestli se zase narodí čtyřčata.
Ještě jednou děkuji Zuzka

29.3.2014 08:23
joka

XXX.XXX.180.126

To mi nevadí, taktéž nemám čistý chov.
Josef.

Přidejte reakci

Přidat smajlík