Rychlá rada prosím - pupeční šňůra

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 16:44
canka

XXX.XXX.33.9

Dobrý den,
naše kozena včera porodila nádherná trojčata... u všech nebyl problém s pupeční šnůrou, pouze u jednoho...ostatní dvě kůzlátka mají už zbytek šňůrky uschlý, ale poslední mrně má kus šňůry ještě stále živou, naplnila se tekutinou, je asi 5 -6 cm dlouhá...všem jsem pupíky vydezinfikovala, ale tady teď nevím, jak na to...mám mu tekutinu vytlačit, pupík podvázat? Či ten velký kus částečně odstřihnout a nechat odcházet tekutinu, aby se to nehromadilo, kdybych to podvázala a mrně ještě nemělo nějaký zánět? Prosím o rychlou pomoc.

16.2.2015 17:25
roklanka

XXX.XXX.46.244

Odsřihnout a nechat tekuinu vytéct, sám uschne a upadne.

16.2.2015 19:14
canka

XXX.XXX.33.9

Roklanka: Děkuji moc, kousek jsem odstříhla, tekutinu vytlačila, osušila a vydesinfikovala...a hned dala na suchou slámu do stáje...chvilku jsem ještě kozičku pozorovala, a zdálo se, že se jí taky ulevilo, skákala a skotačila, a pak se napila a šla do hajansmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2015 20:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně tak :) a jen doplním, že pokud se jim někdy s pupeční šňůrou něco stane a začne z něj krvácet, tak nepanikařte, ono se to krvácení rychle většinou samo zastaví. Častokrát než jsem našel něco na podvázání tak jsem zjistil, že už to neteče. Chce to ale pak kontrolovat, jestli pupek netvrdne a kdyžtak včas nasadit ATB. Infekce v pupku se projevuje jeho zatvrdnutím, nechutenstvím, teplotou a pokud se to nezačne léčit, tak následuje smrt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík