Střhač ovcí zlínsko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2016 16:11

To tu není žádný stříhač ovcí na Zlínsku, nemohu nikoho sehnat na ostříhání oveček.

24.4.2016 16:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

Odkud jste? Do Zl, to mám 60km, ale tak 14dnů teď nebudu mít čas, tak jedině potom.
Případně vydržte až se z nedalekého západu vrátí pan Vlastimil, on je někde ze Spitihněvy.

Jo a podstatná věc- kolik toho máte?
Jo už to vidím, tři oveny, to by šlo.

24.4.2016 17:13

profesor1 napsal(a):
Odkud jste? Do Zl, to mám 60km, ale tak 14dnů teď nebudu mít čas, tak jedině potom.
Případně vydržte až se z nedalekého západu vrátí pan Vlastimil, on je někde ze Spitihněvy.

Jo a podstatná věc- kolik toho máte?
Jo už to vidím, tři oveny, to by šlo.

Sousedka má také tři a možná ještě něco by bylo.Ten dojede až v červnu možná později, právě že mě je stříhá už nějaký rok takže tet je krize.Dobře tak teda pokut to bude hořet dám zde vědět, jo a vlnu vyhazuji takže si ji můžete vzít.Je to VF a kříženky VF.

24.4.2016 17:40

Mně už taky volali Vlastíkovi zákazníci, bohužel to mám fakt daleko Ten kluk tu nějak chybí

24.4.2016 17:49
profesor1

XXX.XXX.192.98

Dopředu upozorňuji že nemám žádný stříhačský kurz, ani školení, tak že se panu V určitě nemůžu z daleka rovnat. Za další kvůli zádům zvládnu tak max. pět oven po sobě a no a za další nemám čas, tak že jen vyjíííímečně!
Proto mě Vlastíkovi zákazníci raději nevolejte
(že jsem raději nedržel hubu ).

24.4.2016 18:00

No, mně taky nevolejte!

24.4.2016 18:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, mně taky nevolejte!

No asi budu muset koupyt strojek a ostříhat si je sám.Počkám kdy se vrátí a pak se uvidí.

24.4.2016 18:18
pajca

XXX.XXX.73.177

To tu není žádný stříhač ovcí na Zlínsku, nemohu nikoho sehnat na ostříhání oveček.

Zkuste si zavolat na SCHOK do Brna, když si pan zakládající předseda vycestoval.
Založil si asociaci v rámci svazu chovatelů, tak ať vám tam prozradí stříhače -
členy asociace, kteří se zavázali naplňovat jejich program. Vlastík ho jistě
bude bohatě naplňovat až se vrátí.

24.4.2016 19:06

pajca napsal(a):
Zkuste si zavolat na SCHOK do Brna, když si pan zakládající předseda vycestoval.

Tak samozřejmě že to zas na druhou stranu chápu že co se zde najezdí měsíčně od jednoho malochovatele k druhému a sem tam velkochovatel tak venku za týden vydělá tolik co zde za měsíc.To je tak ze vším jak se říká chceš něco? Udělej si sám.Ale stále věím že to nějak dopadne a na konec je nebudu muset stříhat sám.kdybych byl takoví ten rádoby chovatel kterému je jedno že ovce nejsou rok, dva a podobně ostříhané k tomu schromlé protože mají totálně přerostené paznechty tak na to jak se říká kašlu.Ale vím to z vlastní zkušenosti jelikož sem tam i jiným zabíjím ovce na maso a i přesto že o tomto šířím osvětu, aby ovce byli ostříhané a sem tam jim ostříhali paznechty je to stále dokola!

24.4.2016 19:23

pajca napsal(a):

Vlastík má kdyžtak na stránkách nějaké kontakty na střihače:
http://strihani-ovci.webnode.cz/asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/clenove-asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/

a kdyžtak člověk co stříhá v okolí Brna je i na čísle 606098676 Toho jsem doporučoval jedný ženský co mi právě volala že je odtama a že potřebuje ostříhat.

24.4.2016 20:03

Vlastík má kdyžtak na stránkách nějaké kontakty na střihače:
http://strihani-ovci.webnode.cz/asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/clenove-asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/

a kdyžtak člověk co stříhá v okolí Brna je i na čísle 606098676 Toho jsem doporučoval jedný ženský co mi právě volala že je odtama a že potřebuje ostříhat.

Adresy ano ale žádná okres Zlín.to je ten problém?

24.4.2016 21:27
profesor1

XXX.XXX.192.98

Neberte to že jsem vás odmítl, jen aby jste odemne nečekal zázraky A pokud vlnu vyhazujete, není co zkazit (jedině strojek ). (No a ovena nebude ostříhana za 5 minut).

24.4.2016 21:43

profesor1 napsal(a):
Neberte to že jsem vás odmítl, jen aby jste odemne nečekal zázraky A pokud vlnu vyhazujete, není co zkazit (jedině strojek ). (No a ovena nebude ostříhana za 5 minut).

Ne neberu jsem v pohodě když nikdo neostříhá udělám to sám, je to jen otom se nebát práce.Bohužel mám taktéž zdravotní problémy ohledně kyčelních kloubů což mě strašně štve ale je to bohužel tak a nedá se nic dělat.

24.4.2016 22:10
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Když jsem měla kdysi v pravěku první ovce, tak pán, který nám je stříhal je stříhal na stole se svázanýma nohama. Ostříhal co se dalo a pak postupně povoloval nohy a pomocníci zvíře drželi a on dodělal břicho. Potom jsem si pořídila romanovky a stříhala je podobně sama, jenom s tím rozdílem, že jsem neměla elektrický strojek, ale ruční. Takový hřeben s nožem ve tvaru písmene U. Oficielně se to jmenovalo nůžky na stříhání psů. Viděla jsem i na ovce a u toho byl ten hřeben řidší. Po čase, když jsme přibrali ještě suffolky, tak manžel koupil starší elektrický strojek, protože tím ručním to už tak dobře nešlo, protože o proti romanovkám mají hustší vlnu. No a jak šel čas a přibývají různé neduhy, tak zaplatím střihače a je to za den hotovo. Manžel už jich udělal tak 5 a musel dva dny odpočívat, takže než bylo ostříhané stádo se to táhlo i déle než měsíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík