Uživatel s deaktivovaným účtem

Kde sháníte kvalitní závojnatky? Ve zverimexech mají většinou cosi podobné kometám, akorát se zdvojenými ploutvemi a na internetu nemohu najít nikoho kdo by je prodával. Chtěl bych sehnat ty "pravé" vyšlechtěné (viz obrázek z googlu, pořádné vysoké tělo, velkou čepičku, červenobílé, dlouhé ploutve) ryukiny a orandy do menšího jezírka a netuším kde je sehnat. Napadá mě akvaristická burza? Nebo by se daly i tyto přešlehtěné formy najít v obchodech s jezírkovými rybami? Ideálně pardubický kraj (chci si raději sám vybrat jakou), případně jakou cenu očekávat za jedno malé mládě (4-5cm i míň)? Děkuju.

Tak například orandy jsem kupovala loni v Hornbachu asi za 60 Kč za 8cm velkou rybu, nemůžete ale očekávat že v téhle velikosti bude mít už dokonalé tvary.To až tak po třetím roce ve velikosti přes víc jak 10cm a to ještě jen za předpokladu, že jí poskytnete správné podmínky a krmení. Jen jde o to, že je nemají pořád, chce vychytat tu správnou dobu která je myslím převážně na jaře.Na to, že je budete mít trvale v jezírku zapomeňte, jsou daleko choulostivější než běžný karas.

Šlechtěné závojnatky by se neměly zimovat, já jsem ale všechny běžně přes zimu měla v 15.-20.stupních/ pomalu je na nízké teploty zvykat /a nikdy nebyl problém, dospělá ryba v dobré kondici s tím nemá problémy a naopak jí tím prodloužíte život a ušetříte krmivo, v nižších teplotách i méně jí .Pro nezkušené akvaristy bych to ale nedoporučovala, nemusí totiž hned poznat že s rybou není něco v pořádku.

Děkuju za odpověď. Samozřejmě mám zjištěné informace ohledně chovu těchto šlechtěných druhů závojnatek a vím, že celoročně v jezírku nebudou. A také vím, že ten tvar těla se dotváří hodně dlouho, nicméně i na mladých je dost dobře poznat, jestli se v dospělosti byť jen přiblíží k těm na obrázcích výše. Na orandy a ryukiny jsem nakonec chovatele v blízkém okolí našel. Orandy jsem si tři koupil. Nicméně momentálně nejsou ryukini a vypadá to, že dlouho ani nebudou. Navíc jsem objevil ještě ranchu, které bych také chtěl a ty už vůbec v okolí najít nemůžu. Upřímně bych si dříve tipoval, že tyto druhy budou oblíbenější než nějací "obyčejní" karasi, ale k mému překvapení je to naopak.
Momentálně přemýšlím nad akvaristickou burzou v Praze, v Černém Mostě. Byli jste tam někdo? Vozí tam vůbec někdo šlechtěné druhy závojnatek (ranchu, ryukin)? Případně jak jsou na tom se zdravím a jaké jsou cca ceny? Nemám to zrovna blízko a tak nechci jet zbytečně.
Děkuju.

Opravdu nikdo nevíte, zda na akvarijní burzu "Ryby a rybičky" v Praze někdo vozí ranchu a ryukiny? Jediný den až do ledna, kdy tam můžu zajet, je právě tato neděle. Děkuju za odpověď.
Jak je to se závojnatkami na burze "Ryby a rybičky" nevím a omlouvám se tedy že Vám na tuhle otázku neodpovím... Ale co se týče Oranda závojnatek tak ty se dají sehnat v podstatě v každé akvaristice. Většinou jsou dost malé a vypadají spíš jako fantail ale později jim začne růst čepička. Bohužel se nejspíš ani zdaleka nepřiblíží k vámi sdílenému obrázku. Co se týče ryukinů tak jedině mě napadají importy přes kalaba.eu nebo macenauer.eu, ale zase nečekejte nějakou kvalitu a už vůbec ne že si budete moci vybrat jednotlivé ryby. Objednával jsem takto ranchu závojnatky z kalaba.eu a musím říct že v rámci možností spokojenost (ryby došly rychle, dobře zabalené a všechny v dobrém stavu), ale pokud čekáte nějaké výstavní ryby tak asi uplně nenaplní Vaše očekávání. Ale ze 6 objednaných jsem vybral 4 které jsou i docela pěkné a v létě se pokusím o rozmnožení . Jinak na akvateře v Olomouci se mi podařilo sehnat docela hezké mladé perlošupinatky. Samozřejmě tohle je jen moje pozorování trhu se závojnatkami v ČR vyplívající z mojí dvouleté snahy sehnat čisté variety závojnatek, nemám žádné kontakty na chovatele nebo tak... pokud jste našel nějakého chovatele Ryukinů který i prodává odchovy tak bych byl moc rád za info :).
dyckhann
napsal(a):
Jak je to se závojnatkami na burze "Ryby a rybičky" nevím a omlouvám se tedy že Vám na tuhle otázku neodpovím... Ale co se týče Oranda závojnatek tak ty se dají sehnat v podstatě v každé akvaristice. Většinou jsou dost malé a vypadají spíš jako fantail ale později jim začne růst čepička. Bohužel se nejspíš ani zdaleka nepřiblíží k vámi sdílenému obrázku. Co se týče ryukinů tak jedině mě napadají importy přes kalaba.eu nebo macenauer.eu, ale zase nečekejte nějakou kvalitu a už vůbec ne že si budete moci vybrat jednotlivé ryby. Objednával jsem takto ranchu závojnatky z kalaba.eu a musím říct že v rámci možností spokojenost (ryby došly rychle, dobře zabalené a všechny v dobrém stavu), ale pokud čekáte nějaké výstavní ryby tak asi uplně nenaplní Vaše očekávání. Ale ze 6 objednaných jsem vybral 4 které jsou i docela pěkné a v létě se pokusím o rozmnožení . Jinak na akvateře v Olomouci se mi podařilo sehnat docela hezké mladé perlošupinatky. Samozřejmě tohle je jen moje pozorování trhu se závojnatkami v ČR vyplívající z mojí dvouleté snahy sehnat čisté variety závojnatek, nemám žádné kontakty na chovatele nebo tak... pokud jste našel nějakého chovatele Ryukinů který i prodává odchovy tak bych byl moc rád za info :).
Http://www.aquarium.cz/katalog/akvarijni-ryby-a-zivocichove/zavojnatky/2298/.