Úhyn rybiček v jezírku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2011 20:52
m.scheril

XXX.XXX.133.224

Dobrý den, prosím o radu s rybičkama v jezírku.Vybudoval jsem si nové jezírko o velikosti cca 20m3 o hloubce 1 metr...Z části jsem jezírko napustil z řádu a zbytek zásobování vody mam ze svedených okapů baráku...Zabudoval jsem si pískovou filtraci která běží cca 4 hodiny denně. Měsíc po napuštění jsem si nakoupil v rybárně několik ryb ( koi kapr, zlatý karas, jeseter, závojnatky a červené plotičky- cca dohromady 25 ryb o velikosti max.20cm ). Prodejci v rybárně nám poradili at ryby krmíme piškotama. Asi tak 2 měsíce bylo vše v naprostém pořádku, jezírko průzračně čisté, že by se z něj dalo i pít, ale ryby nám začali postupně umírat. Začalo to koi kaprama a následně umírali o ostatní druhy...Průměrně tak 3 ryby denně. Kočku jsme z části vyloučili, protože ryby zustávali v jezírku na hladine a bez jakéhokoliv poškození, pouze po jeseterovi se slehla zem...Nakoupil jsem si tam i 3-4druhy vodních rostlinek. Nejsem žádnej velkej chovatel, ale jezírko je stále čisté nikdy se mi nezkazilo. Prosíme o radu čím by to mohlo být, vrazili jsme do toho nééé zrovna málo peněz a bez rybiček to tam nevypadá moc slibně. Předem moc děkuji za Vaši odpověd´

11.7.2011 23:39
tomvoj

XXX.XXX.30.42

Můžete doplnit, zda uhynulé ryby měly nějaké příznaky, které by ukázaly na otravu? Například výrazné barvy nebo nestandardní barva žaber? Dále jaké měly krmení.
Mě se moc nelíbí to doplňování vody svodem ze střechy. Případně bych nechal udělat rozbor vody, bez toho nemá cenu dávat další ryby.
T. V.

16.7.2011 15:15
milošditrich

XXX.XXX.182.49

m.scheril napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu s rybičkama v jezírku.Vybudoval jsem si nové jezírko o velikosti cca 20m3 o hloubce 1 metr...Z části jsem jezírko napustil z řádu a zbytek zásobování vody mam ze svedených okapů baráku...Zabudoval jsem si pískovou filtraci která běží cca 4 hodiny denně. Měsíc po napuštění jsem si nakoupil v rybárně několik ryb ( koi kapr, zlatý karas, jeseter, závojnatky a červené plotičky- cca dohromady 25 ryb o velikosti max.20cm ). Prodejci v rybárně nám poradili at ryby krmíme piškotama. Asi tak 2 měsíce bylo vše v naprostém pořádku, jezírko průzračně čisté, že by se z něj dalo i pít, ale ryby nám začali postupně umírat. Začalo to koi kaprama a následně umírali o ostatní druhy...Průměrně tak 3 ryby denně. Kočku jsme z části vyloučili, protože ryby zustávali v jezírku na hladine a bez jakéhokoliv poškození, pouze po jeseterovi se slehla zem...Nakoupil jsem si tam i 3-4druhy vodních rostlinek. Nejsem žádnej velkej chovatel, ale jezírko je stále čisté nikdy se mi nezkazilo. Prosíme o radu čím by to mohlo být, vrazili jsme do toho nééé zrovna málo peněz a bez rybiček to tam nevypadá moc slibně. Předem moc děkuji za Vaši odpověd´

nejsem odborník ale vodu bych nechal stat tak minimálně 2 měsíce a maximálně 6 měsíců a další rok tam dal ryby tak 4 ks na zkoušku to už bude vyprchány chlor a chemicky látky a ryby bych krmil vločkami Dajana nitěnky živy sušeny mraženy salát živé i mraženy blechy a pestrou stravů a žížaly rousnice a vajíčko vařeny

16.7.2011 22:12
krab

XXX.XXX.45.145

Ono krmit ryby piškotama je nezodpovědné .Ryby potřebují mít co nejpestřejší stravu.Svod vody ze střechy je také riskantní( přísun škodlivých látek).A ta hloubka může mít vliv na to že neměly dostatek kyslíku( chce to aby tam byl alespoň vzduchovací motorek -nejlépe ale nějaký filtr a UV zářením a fontánu tak aby plnila vzduchování).

Přidejte reakci

Přidat smajlík