- potřebuji poradit !!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2012 16:40
beda

XXX.XXX.79.3

Zdravím vás přátelé akvaristi a jsem tu pouze na návštěvě z naší Fauny holubů! Mám problém a nevím si rady!
Mám umělohmotný rybníček a v něm jsem chtěl mít karásky! Koupil jsem 5ks v Akvaristice v Jindř. H. a přišel o ně ! Zjišťoval jsem proč, několikrát vyměnil vodu z různých zdrojů a došel k názoru, že nesnášejí studenou vodu !!! Přes noc měla voda 6-8 st a rybky ležely na plocho nedýchaly, ale po odchytu a dání do vody teplé asi 18 st ožily, začaly se hýbat a ožily!! Vodu v bazénku jsem přihřál a ryby v pohodě do rána voda vystydla a vše se opakovalo až rybky uhynuly! V Akvaristice jsem jim to říkal a řekli, že je to nesmysl ?? Koupil jsem nové karásky a kapříky /asi KOJO/ a vše se opakovalo prostě vodu studenější, než 16 st nesnášely?? Nic jiného to podle mě nemůže být, nějaké znalosti přeci jen mám !! Co mně o tom řeknete a co mám dělat ?? Dík smajlík Beda

29.5.2012 16:51
beda

XXX.XXX.79.3

?smajlík B.
// - jak je dám do teplé vody ožijí ! Když je nechám v bazénku přes noc voda má 8st - ráno nedýchají, leží na plocho a když si postavím hlavu, že si musí zvyknout, je po 3 dnech po nich !!! smajlík

29.5.2012 16:57
beda

XXX.XXX.79.3

- pokud bych je dal do mého většího rybníčku - akorát nakrmím kachny !! :-( B.

29.5.2012 17:04
beda

XXX.XXX.79.3

- ještě musím dodat: - tu druhou várku rybek jsem koupil na HOBBY v Č.B. //- tam je prodával zahradník a měl je venku v kádi určitě také přes noc??
Tak kde je zakopaný pes - vlastně karas ???smajlík B.

31.5.2012 11:46
arlen

XXX.XXX.142.1

Bédo tak já ti zkusím poradit.Vykašli se na obchody a zajdi za prvním známym co má jezírko a vem od něho nějakou šepeť a hned ji pusť do jezírka a bude po ftákách. Když je v obchodě vykoupí tak tam ty ryby jsou kdoví jak dlouho a přestaví se jim metabolizmus na vyšší teplotu a v tom bude zakopaný pes.Určitě by jsi to mohl vyzkoušet a potom eventuelně koupit něco drahšího ale ne z akvária.Jarda

31.5.2012 14:11
beda

XXX.XXX.79.3

- no neporadil jsi! Žádného takového známého nemám a když jsem se ptal, všichni radili někoho a ten prý dodává do toho JH - když jsem tam byl poprve měli tam 3ks- za týden přivezli asi 20ks a z těch jsem to bral a dopadl, jak dopadl! smajlík

31.5.2012 15:24
krab

XXX.XXX.45.145

A co takhle je na nějaký čas je dát do nějaké nádoby a tam jim vodu postupně ochlazovat .

31.5.2012 15:55
beda

XXX.XXX.79.3

- možná ano, ale u karasů ?? Vlastně jsem něco podobného zkoušel - dal jsem je přes den do nádrže z které manželka zalévá a přes den se ohřeje, ale přes noc teplota vody poklesla na 10st a opět dělali mrtvé, leželi na boku a nedýchali, přes den se voda přihřála - ožili, leč vydrželi to asi 4dny a noci a postupně místo otužování kapali ! Kdyby to někdo říkal mě, neuvěřím - prostě karas, hodíš ho do rybníčku a je to v pohodě!! Mě se ta pohoda prodražila a v rybníčku mám pouze bublající filtr a to mě moc neuspokojuje !!
Psal jsem také prodejcům bazen. rybek co zde inzerují - odpověď nepřišla ? smajlík B.
- DÁM SI TAM ŠTIKU A BUDE POKOJ !!! :-(

31.5.2012 22:02
rosnička

XXX.XXX.145.149

beda napsal(a):
?smajlík

Bédo chyt si pořádného kapra a šoupni ho tam u udělá Ti víc radosti než takové čudly. Né dělám si srandu tento můj amur by se Ti tam ani neotočil, je to tak jak Ti píše předchzí .Napíšu Ti kde koupíš červené jeseny a ty vydrží všecko,vlastně kamarádka je chová pošlu Ti číslo .

1.6.2012 09:51
dkup

XXX.XXX.111.163

beda napsal(a):
?smajlík B.
// - jak je dám do teplé vody ožijí ! Když je nechám v bazénku přes noc voda má 8st - ráno nedýchají, leží na plocho a když si postavím hlavu, že si musí zvyknout, je po 3 dnech po nich !!! smajlík

Bedo,
kup si radši závojnatky, ty budou v pohodě. Já je mám už druhý rok venku v obyčejném maltovníku zapuštěném v zemi a daří se jim výborně. Venku byly až do mrazů, v zimě v nevytápěné místnosti (stačí i sklep). Jsou opravdu nenáročné a přitom krásné.
Dana

1.6.2012 11:53
beda

XXX.XXX.79.3

dkup napsal(a):
Bedo,
kup si radši závojnatky, ty budou v pohodě. Já je mám už druhý rok venku v obyčejném maltovníku zapuštěném v zemi a daří se jim výborně. Venku byly až do mrazů, v zimě v nevytápěné místnosti (stačí i sklep). Jsou opravdu nenáročné a přitom krásné.
Dana

Dano- tak já se tedy přiznám !! :-| Snad 3-4 roky jsem měl krásné závojnatky - na zimu šli do bytu do akvaria ! Letos jsem to nějak uspěchal a přivezl je ven na chalupu brzo /voda měla v noci 10st! A tak jsem o ně přišel a tím začala moje štrapáce s karásky! Měl jsem dojem, že jsou odolnější! Ale zřejmě, než je dají do prodeje do akvaristiky, tak jim topí, aby žrali a rostli / vždyť se vlastně platí za cm/ a pak přijdu já, koupím, hodím do bazenku a ... smajlík

4.6.2012 19:08
jjapan

XXX.XXX.34.18

Karas je jako každá ryba. Pokud je chovaná v teplé vodě tak si na ni zvykne jak závojnatky nebo Koi kapři. Prostě jsou asi choulostivé opravdu na teplo. Jen se chci zeptat, vzduchuješ a filtruješ přes noc? Snažil bych se postupně snižovat teplotu vody, postupně. Tak o jeden stupeň za 4 dny. Za chvíli bude stejně teplo přes den i v noci a voda nebude tak moc chladnout. Bazének se dá na noc přikrýt i nějakou bublinkovou folii ať se méně ochlazuje. A rozhodně zapnout i přes noc mírné vzduchování(né moc ať ti to zase neochlazuje vodu). Neboj ono to půjde, držím palce. Ahoj.

5.6.2012 06:09
beda

XXX.XXX.79.3

- samozřejmě, filtruji a slabě prokysličuji! Ale zaskočila mně choulostivost "karásků" , kdybych s tím vůbec počítal, tak jsem je pořizoval, až se teploty vyrovnají /i v noci/! Regulovat vodu v bazénku a topit tam by byl problém ! Nenapadlo mě, že to prodávají neotužilé a z teplé vody !! Jen se prodejce zeptejte, zda je můžete hodit do bazénku - řekne vám samozřejmě !! :-)) Dík !

11.6.2012 06:27
beda

XXX.XXX.79.3

- a jak to vše dopadlo? :-) Můj syn přivezl od kamaráda 6 ks karásků z odchovu z rybníčku. Jsou tady od pátku a i když se ochladilo, jsou v pohodě! Takže nekupovat v Akvaristice ani od jejich velko - dodavatelů, potom není problém ani vyhozené peníze!! / - těmto jsem psal i e-mail, byli velice ochotní, že vše poradí a i ryby dodají, A to vše až do té doby,než jsem jim napsal, problém se studenou vodou - pak se již více neozvali!! smajlík smajlík B.

Přidejte reakci

Přidat smajlík