Inu, je dobré udat i podmínky chovu. Pokud máte samce, doporučuje se 2 a více samic, aby svou agresi rozdělil mezi ně a nesoustředil se jen na jednu. Dále vzhledem k tomu, že bojovnice se chovají alespoň ve 20l vody (pro trio bych doporučil alespoň 30l), je dobré nádrž osázet rostlinami - zkrátka akvárium zaopatřit tak, aby na sebe ryby nemohli pořád koukat. Rozhodně bych použil i různé úkryty (nemusíte kupovat, stačí obyčejné kameny). Dále doporučuji topítko, aby voda byla okolo 25 - 28°C. Při páření tak 28 - 32°C max (okolo těch 32 se mi množí nejlépe). Nenapsal jste, zda-li máte v akváriu filtr - bettky nemají rády proud, proto se doporučuje malý molitanový filtr a vodu měnit jednou týdně, nebo bez filtru a vodu měnit častěji. Osobně volím variantu bez filtru a jednou za dva dny odsaji dno a vyměním 1/2 - 2/3 vody. Toto jsou základní podmínky, které by měla chovná nádrž pro bettky splňovat. Ještě jsem tedy zapomněl dodat, že bojovnice je dobré krmit patentkami, nitěnkami a podobnými prcky. Někdo říká, že to není dobré a mělo by se krmit půl na půl s granulovaným krmivem pro bettky (pozor, ne vločky). Já osobně však s tímto krmením problémy nemám a nikdy jsem ani neměl. Při dodržení těchto podmínek je takřka nemožné, aby se rybky neustále napadaly, proto bych začal s tím, že bettkám tyto podmínky zařídím.
S pozdravem
Michal Siegel