Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Chov sklípkanů - krmivo
Sdílet:

Chov sklípkanů - krmivo

Bezobratlí
Krmení

V tomto článku bych se chtěl věnovat neznámějším používaným krmivům v chovu sklípkanů.V tomto článku bych se chtěl věnovat neznámějším používaným krmivům v chovu sklípkanů.

Cvrčci

Nejčastěji jako krmivo používám cvrčky, ač malé - pro mladé sklípkany, tak velké - pro dospělé jedince. Cvrčci se mi jeví jako krmivo výborné, mimo jiné také proto, že jsou velmi pohybliví a probouzejí ve sklípkanech "lovecký instinkt". Dospělé sklípkany též občas krmím myšími holaty. Pro dospělou samici postačí 1 hole na dva měsíce i déle.

Larvy potemníka

Samostatnou kapitolou jsou pro mě larvy potemníka (mouční červi). Těmi krmím mladé pavouky. Mláďatům (1.-3. svlek), červy rozstřihnu na půl, a takto podávám. Větším sklípkanům (4.-7. svlek) dávám červy celé. Jako krmivo se mi jeví poměrně vydatné, avšak nevýhodou je jejich zahrabávání se do substrátu (používám až na výjimky lignocel). Proto červy podávám větším sklípkanům v misce, ze které nevylezou. Někdy používám jako náhražku mláďata pakobylek rohatých, a to zvláště u mláďat sklípkanů. Mláďata těchto pakobylek mohou být v teráriu delší dobu, neboč sklípkany vůbec neohrožují (např. při svleku), což třeba u cvrčků není možné.

Pozor na plísně!

A ještě něco. Nezapomínejte z terária vyndávat zbytky krmiva, které rychle plesniví. To je pro sklípkana poměrně nebezpečné. Přeji úspěšný chov.

Autor textu: Redakce Fauny
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru