Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Sklípkani
Sdílet:

Sklípkani

Grammostola grossa

Právě tento zástupce z rodu Grammostola patří mezi jedny z největších sklípkanů vůbec, v dospělosti totiž dorůstá 11 cm v těle. Jedná se o poměrně klidný druh, který sice naši ruku přímo nevyhledává, ale můžeme s ním bez problémů manipulovat. Většinou se ani nesnaží vyčesávat své žahavé chloupky.

Chov

Doma pár jedinců tohoto druhu mám a mohu říci, že jsem s nimi maximálně spokojená. I když jejich ubikace nevyhřívám, prospívají v pokojových teplotách velmi dobře. S chutí vezmou jakoukoliv předloženou potravu a dá se říci, že i poměrně rychle rostou.
Zbarvením a i vzhledově je Grammostola grossa velice elegantní sklípkan. Jeho základní zbarvení je černé, zadeček má ještě osrstěn delšími oranžovohnědými chloupky a zpestřen typickým zrcátkem. Hlavohruď (cephalothorax) je zbarvena stříbřitě černě.

Terárium

Pro dospělé jedince je nutné pořídit prostorné terárium s odpovídajícím větráním. Důležitá je miska s vodou a případný úkryt. Nevyžaduje vysokou vzdušnou vlhkost, úplně postačí 60 - 70 % a teplota 22 - 25 °C. Mohu doporučit začátečníkům.

Autor textu: Jarmila Opluštilová
Autor fotografií zdroj: Jarmila Opluštilová
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru